Σελίδες

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 66





















DEATH WEEKEND(1976):20%                                                    DEAD OF NIGHT(1974):80%


DEATH WEEKEND
STORY:Ένας πλούσιος playboy έχει ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή. Ένα σαββατοκύριακο προσκαλεί ένα μοντέλο. Στο δρόμο του για το σπίτι περνάει από μια συμμορία τρελών νεαρών. Η συμμορία βρίσκει που είναι το σπίτι και ο τρόμος αρχίζει.(popcorn.gr)

DEAD OF NIGHT
STORY:Μια οικογένεια πληροφορείται ότι ο γιος τους που βρίσκεται στο Βιετνάμ και υπηρετεί την πατρίδα πέθανε στο πεδίο μάχης. Λίγο καιρό μετά ο φαινομενικά νεκρός γιος επιστρέφει σπίτι, αλλά οι δικοί του με φρίκη θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι πια αυτός που ήταν πριν πάει στο Βιετνάμ.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το death weekend ή αλλιώς the house by the lake είναι ένα τυπικό rape and revenge θρίλερ που ακολουθεί την πεπατημένη και θυμίζει άλλες ταινίες του ίδιου υποείδους! Είναι αρκετά αποτελεσματικό ως προς αυτά που έχει να δώσει μιας και έχει μπόλικη αγωνία, δυναμική πρωταγωνίστρια και μισητούς κακούς που σε κάνουν να ανυπομονείς να τους δεις να τιμωρούνται ωστόσο δεν λείπουν και τα αρνητικά όπως κάποιες χαζές συμπεριφορές και η ελλιπής ανάπτυξη χαρακτήρων! Διασκεδαστικό λοιπόν μεν αλλά του λείπει η δική του ταυτότητα!
Το dead of night ή αλλιώς deathdream έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο σχετικά με έναν νεκρό στρατιώτη που επιστρέφει σπίτι του, το οποίο σου δημιουργεί την περιέργεια για το τι συμβαίνει με τον στρατιώτη και που οδηγείται η κατάσταση και παράλληλα θίγει πετυχημένα κάποια ζητήματα όπως ο πόλεμος και το μετατραυματικό στρες που οφείλεται σε αυτόν, το πένθος κτλ! Έχει αργό ρυθμό, λίγη δράση και υπάρχουν κάποια βαρετά σημεία κατά τη διάρκεια ωστόσο σε ανταμείβει με κάποιες τρομακτικές σκηνές που προσφέρει, με το δυνατό και συναισθηματικό φινάλε και επίσης μου άρεσε πολύ η φράση με την οποία κλείνει η ταινία!
Παρότι το death weekend είναι πιο γρήγορο και διασκεδαστικό, το dead of night έχει ένα πιο πρωτότυπο και ενδιαφέρον σενάριο που έχει πράγματα να πει και επίσης είναι και πιο τρομακτικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου