Σελίδες

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 57





















VISITING HOURS(1982):47%                                                          THE BELIEVERS(1987):53%


VISITING HOURS
STORY:Μια τηλεοπτική παρουσιάστρια μάχεται για τα δικαιώματα μιας γυναίκας που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον άντρα της κατόπιν χρόνων κακομεταχείρισης. Αυτό όμως προκαλεί έναν ψυχοπαθή βιαστή- δολοφόνο να της επιτεθεί. Η πρώτη επίθεση είναι ανεπιτυχής, οπότε ο τελευταίος προσπαθεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα όταν η παρουσιάστρια βρίσκεται εγκλεισμένη στο νοσοκομείο.(b-movies.gr)

THE BELIEVERS
STORY:Ο αστυνόμος ψυχίατρος Καλ Τζέιμισον ζει έναν διαβολικό εφιάλτη όταν ανακαλύπτει το πτώμα του συναδέλφου του, Λοπέζ, δίπλα σε ένα παιδί που έπεσε θύμα ανθρωποθυσίας σε μια τελετή μαγείας. Αν και ο Λοπέζ θεωρείται ο βασικός ύποπτος μίας σειράς από παρόμοιους φόνους, ο Καλ δεν έχει πειστεί για την ενοχή του και ξεκινά μια έρευνα προς αναζήτηση της αλήθειας. Σύντομα, ο Καλ αρχίζει να πιστεύει κι ο ίδιος στις δυνάμεις του υπερφυσικού και γίνεται ο στόχος μιας τρομακτικής συνωμοσίας.(cine.gr)

Σχόλιο:Το Visiting hours είναι ένα slasher που βασίζεται καθαρά στην αγωνία σχετικά με το αν θα επιβιώσουν οι βασικές ηρωίδες από τον δολοφόνο που τις κυνηγά! Δεν εστιάζει στους φόνους, ούτε έχει ανατροπές, συγκεκριμένα το σενάριο είναι πολύ απλοικό ωστόσο είναι μια πολύ διασκεδαστική ταινία που είναι αποτελεσματική σε αυτά που έχει να προσφέρει μιας και αίσθηση τρόμου δημιουργεί αλλά έχει και πολύ δυνατές σκηνές αγωνίας!
Το the believers είναι ένα θρίλερ σχετικά με μια αίρεση και προσφέρει αρκετό μυστήριο αλλά και αρκετές ανατριχίλες!Το σενάριο κυλάει αργά μεν αλλά διατηρεί το ενδιαφέρον αμείωτο και η αίσθηση τρόμου είναι διάχυτη σε όλη τη διάρκεια!Σίγουρα υπάρχουν κάποιες σεναριακές υπερβολές και ευκολίες ωστόσο δεν χαλάνε την ταινία!
Και οι δυο ταινίες μου άρεσαν,το the visiting hours είναι πιο διασκεδαστική χάρη στη δράση και την αγωνία που προσφέρει ωστόσο λίγο περισσότερο προτίμησα το the believers επειδή έχει ένα πιο σύνθετο και ενδιαφέρον σενάριο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου