Σελίδες

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 61





















MESSIAH OF EVIL(1973):35%                                               BLACK CHRISTMAS(1974):65%


MESSIAH OF EVIL
STORY:Μια γυναίκα αναζητεί τον καλλιτέχνη πατέρα της σε μια πόλη όπου βαραίνει μια κατάρα του παρελθόντος.(b-movies.gr)

BLACK CHRISTMAS
STORY:Ένας άγνωστος κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα σε μια φοιτητική εστία θηλέων την παραμονή των Χριστουγέννων. Χωρίς να τον αντιληφθούν μπαίνει στο κτίριο και σπέρνει τον θάνατο στις νεαρές κοπέλες.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το messiah of evil είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ μυστηρίου που έχει ένα αργό αλλά πολύ ενδιαφέρον σενάριο το οποίο σε κρατάει με το μυστήριο του και την ατμόσφαιρα συνεχής απειλής και παράνοιας! Σίγουρα θα ήθελα περισσότερη δράση και περισσότερους και πιο σκληρούς φόνους όμως βασίζεται κυρίως στην ατμόσφαιρα και έχει κάποιες πολύ καλές σκηνές αγωνίας και τρόμου!
Το black Christmas θεωρείται το πρώτο slasher και η ταινία που ενέπνευσε τις υπόλοιπες κλασικές και πολύ γνωστές ταινίες αυτού του υποείδους! Στη σημερινή εποχή δεν δείχνει πρωτότυπο μιας και έχει υποστεί πολλές αντιγραφές και επίσης για να είμαι αντικειμενικός έχει τα προβλήματα του όπως ο αργός ρυθμός και οι λίγοι και αναίμακτοι φόνοι ωστόσο καταφέρνει να γίνεται καθηλωτικό χάρη στην διαρκώς παρούσα ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, τις σκηνές έντονου σασπένς που όσο περνάει η ώρα γίνονται όλο και πιο δυνατές και τα τρομακτικά τηλεφωνήματα του δολοφόνου!
Και οι δυο ταινίες είναι πολύ καλές και τρομακτικές ωστόσο προτιμώ περισσότερο το black Christmas μιας και έχει πιο έντονο σασπένς και είναι πιο ρεαλιστικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου