Σελίδες

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 65





















LINK(1986):30%                                       AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON(1981):70%


LINK
STORY: Μια νεαρή κοπέλα θα μπλέξει άσχημα όταν θα πάει να περάσει τις διακοπές της στο σπίτι κάποιου παράξενου επιστήμονα, ο οποίος κάνει πειράματα μελετώντας τις σχέσεις ανθρώπου και πιθήκου.(athinorama.gr)

AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON
STORY: Όταν ο φίλος του σκοτώνεται από ένα λυκάνθρωπο, ενώ οι δυο τους βρίσκονται στην Αγγλία, ένας Αμερικάνος σπουδαστής αρχίζει να έχει παραισθήσεις, όπου βλέπει το φίλο του να τον προειδοποιεί για το φριχτό μέλλον του.(athinorama.gr)         

Σχόλιο: Το link είναι ένα ενδιαφέρον θρίλερ με έναν δολοφονικό χιμπατζή! Μου άρεσε πολύ η σεναριακή ιδέα με τον έξυπνο χιμπατζή, η ιστορία με κράτησε μέχρι το τέλος, μου άρεσε η μουσική υπόκρουση καθώς και τα τελευταία αγωνιώδη λεπτά και εννοείται ξετρελάθηκα με τις ερμηνείες των χιμπατζήδων που παίζουν στην ταινία! Ωστόσο δεν λείπουν και τα αρνητικά όπως κάποια σεναριακά σφάλματα αλλά και το γεγονός ότι στο κομμάτι του τρόμου η ταινία δεν δίνει και πολλά μιας και ο χιμπατζής είναι πολύ περισσότερο χαριτωμένος παρά τρομακτικός και οι φόνοι είναι λίγοι και σχετικά αναίμακτοι! Στο σύνολο πάντως ήταν ένα διασκεδαστικό θριλεράκι!
Το an American werewolf in London είναι μια ταινία με λυκάνθρωπο που βάζει άνετα κάτω και σύγχρονες ταινίες αυτής της θεματικής! Έχει μια πολύ καλή ισορροπία μεταξύ χιούμορ και τρόμου μιας και παρά τις στιγμές γέλιου που έχει δεν γελοιοποιείται καθόλου και καταφέρνει να γίνει και αρκετά ανατριχιαστική! Έχει ένα δυνατό ξεκίνημα καθώς και ένα δυνατό τελευταίο μέρος ωστόσο στη μέση κάνει μια μικρή κοιλιά και ίσως αυτό είναι το μοναδικό ελάττωμα της ταινίας! Κατά τ’άλλα έχει πολύ καλά πρακτικά εφέ, καλή ατμόσφαιρα και μια απ’τις καλύτερες σκηνές μεταμόρφωσης σε λυκάνθρωπο που έχουν υπάρξει!
Προσωπικά βρήκα διασκεδαστικές και τις δύο ωστόσο προτιμώ το an american werewolf in London μιας και είναι πιο αιματηρό και τρομακτικό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου