Σελίδες

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 55





















THE LEGEND OF HELL HOUSE(1973):35%                             THEATER OF BLOOD(1973):65%


THE LEGEND OF HELL HOUSE
STORY:Μια ομάδα ανθρώπων στέλνονται σε ένα διαβόητο σπίτι που έχει την φήμη ότι είναι στοιχειωμένο για να ερευνήσουν τα φαινόμενα που συμβαίνουν εκεί και να εξετάσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής μετά θάνατο.(b-movies.gr)

THEATER OF BLOOD
STORY:Ένας σεξπηρικός ηθοποιός εκδικείται μετά θάνατο τους κριτικούς που δεν αναγνώρισαν το έργο του στο θέατρο.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το the legend of hell house είναι μια μεταφυσική ταινία τρόμου που δίνει μια πινελιά φρεσκάδας (για την εποχή) στο είδος των haunted house ταινιών! Έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία, χαρακτήρες που όλοι έχουν να δώσουν κάτι και την βρήκα πολύ ατμοσφαιρική! Δεν λείπουν και κάποια καλά τρομάγματα αν και προσωπικά θα ήθελα περισσότερα! Δεν μπορώ να πω ότι με συγκλόνισε μιας και την βρήκα κάπως αργή σε κάποιες στιγμές αλλά αποτελεί μια πολύ καλή ταινία τρόμου!
Το Theatre of blood είναι μια κωμωδία τρόμου σχετικά με έναν αδικημένο ηθοποιό που αποφασίζει να πάρει εκδίκηση απ’τους κριτικούς που τον χαντάκωσαν δολοφονώντας τους τον έναν μετά τον άλλον! Μπορεί σαν ιστορία να μην προσφέρει τρομερές εκπλήξεις πέραν μιας καλής ανατροπής στο φινάλε αλλά αποτελεί μια πολύ διασκεδαστική ταινία μιας και έχει πολύ εφευρετικούς αλλά και gory φόνους που ο καθένας τους συνοδεύεται και από ένα σκετσάκι από έργα του Shakespeare και επίσης έχει μια εκπληκτική ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή Vincent Price ο οποίος σε κάθε φόνο υποδύεται και έναν διαφορετικό Σεξπηρικό χαρακτήρα!
Και οι δυο ταινίες είναι εξαιρετικές στο είδος τους και αξίζει οπωσδήποτε να τις δουν οι horror fans ωστόσο προσωπικά πιο διασκεδαστικό βρήκα το theater of blood!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου