Σελίδες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 63





















WHO CAN KILL A CHILD?(1976):70%                                              ZOMBI 2(1979):30%


WHO CAN KILL A CHILD
STORY:Ένα νιόπαντρο ζευγάρι πηγαίνει για διακοπές σε ένα απομονωμένο Ισπανικό νησί απ’ όπου καταγόταν ο άντρας. Εκεί όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με μια παράξενη κατάσταση όπου όλοι οι ενήλικες του νησιού έχουν εξαφανιστεί, και μόνοι κάτοικοί του φαίνονται να είναι ανήλικα παιδιά.(b-movies.gr)

ZOMBI 2
STORY: Η ανακάλυψη ενός εγκαταλελειμμένου σκάφους στα ανοιχτά της Νέας Υόρκης, οδηγεί μια ομάδα ανθρώπων στο τροπικό νησί Ματούλ σε αναζήτηση του εξαφανισμένου πατέρα μίας νεαρής. Εκεί όμως θα συναντήσουν ορδές από αιμοδιψή ζόμπι.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το who can kill a child είναι ένα ανατριχιαστικό θρίλερ με evil kids που παρά τον αργό του ρυθμό είναι καθηλωτικό! Έχει εξαιρετική ατμόσφαιρα, πολύ καλή σκηνοθεσία και όλες οι σκηνές όπου εμφανίζονται τα παιδία είναι αρκετά creepy! Μου άρεσε πολύ το πρώτο δεκάλεπτο με τις αναφορές των πραγματικών τραγωδιών που έχουν ζήσει τα παιδιά του κόσμου μέσα από πολέμους και γενικότερα το μήνυμα που περνάει η ταινία! Επίσης μου άρεσε πολύ το δυνατό φινάλε!

Το zombi 2 (δεν αποτελεί sequel) δεν έχει κάποια ιδιαίτερα πλοκή ωστόσο κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στην εξαιρετική σκηνοθεσία η οποία πέραν της πολύ καλής μουσικής επένδυσης που χρησιμοποιεί, χαρίζει κάποιες πολύ καλές σκηνές αγωνίας και τρόμου, φοβερές και εξαιρετικά βίαιες gore σκηνές καθώς και σκηνές ανθολογίας όπως ας πούμε η υποβρύχια σκηνή με την πάλη ενός ζόμπι με έναν καρχαρία που ναι μεν είναι over the top και προκαλεί και λίγο το γέλιο ωστόσο παραμένει εντυπωσιακή μέχρι και σήμερα!
Πολύ καλές αν και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους και οι δυο ωστόσο προτιμώ το who can kill a child γιατί έχει πιο ενδιαφέρον σενάριο και θέλει να περάσει κάποια σημαντικά μηνύματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου