Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

TV SHOWS 15

1.STRANGER THINGS

Βαθμολογία:8/10

Story:Η ιστορία εξελίσσεται το 1980 στην Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου ένα νεαρό αγόρι εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του. Καθώς η οικογένεια, οι φίλοι και η αστυνομία ψάχνουν για απαντήσεις, εισέρχονται σε ένα εξωπραγματικό μυστήριο που περιλαμβάνει άκρως απόρρητα κυβερνητικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα πολύ περίεργο μικρό κορίτσι.

Σχόλιο:Season 1: Πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά επιστημονικής φαντασίας, φτιαγμένη έτσι ώστε να θυμίζει ταινία των 80s και το κάνει πολύ επιτυχημένα χάρη στην πολύ καλή σκηνοθεσία που προσεγγίζει την ατμόσφαιρα της εποχής! Τόσο τα credits όσο και οι πολύ καλές μουσικές επιλογές σε μεταφέρουν σε εκείνη την εποχή! Επίσης οι ερμηνείες όλου του cast είναι άψογες αλλά μεγαλύτερη εντύπωση κάνουν οι ερμηνείες των παιδιών και ιδιαίτερα του κοριτσιού που υποδύεται την Eleven που χαρίζει μια απίθανη ερμηνεία! Βέβαια είναι και ο πιο ιντριγκαδόρικος ρόλος και αυτός που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Όσον αφορά το σενάριο προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον με το μυστήριο χωρίς να γίνεται υπερβολικά μπερδεμένο και μου άρεσε που έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις! Το φινάλε παρότι αφήνει υπόνοια για συνέχεια, κλείνει την ιστορία με ωραίο τρόπο κι έτσι όλη η σεζόν φαίνεται ολοκληρωμένη!Ελπίζω βέβαια να υπάρξει και δεύτερη σεζόν! Στα αρνητικά θα έβαζα μόνο κάποιες σεναριακές ευκολίες και επίσης θα ήθελα να είχε περισσότερη βία! Ωστόσο γενικά η σειρά με άφησε πολύ ικανοποιημένο!(8)
Season 2:Μια εξίσου πολύ καλή σεζόν που παρά τον αργό ρυθμό της δεν κουράζει καθόλου αλλά αντιθέτως καταφέρνει να είναι διασκεδαστική σε όλα τα επεισόδια!Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι πλέον οι χαρακτήρες μας είναι γνώριμοι και πολύ συμπαθείς!Η πλοκή είναι κάπως προβλέψιμη μεν,αλλά κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και μου άρεσε που η σεζόν αυτή είναι περισσότερο σκληρή απ'την πρώτη!Μου άρεσε πολύ το γλυκό φινάλε της σεζόν και παρότι δεν υπάρχει κάποιο cliffhanger θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την τρίτη σεζόν!(8)2.LEGENDS OF TOMORROW

Βαθμολογία:6/10

Story:Βρισκόμαστε στο έτος 2166 και εχοντας δει το μέλλον, το οποίο θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να αποτρέψει, ο ταξιδιώτης του χρόνου Rip Hunter, αναλαμβάνει να δημιουργήσει μια ποικιλόμορφη ομάδα από ήρωες, καλούς και κακούς, για να αντιμετωπίσει μια ασταμάτητη απειλή. Μπορεί αυτή η ιδιόμορφη ομάδα να νικήσει αυτήν την αθάνατη απειλή που δεν μοιάζει σε τίποτε με ότι έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα;

Σχόλιο:Season 1:Η όλη ιδέα του να ενώσουν αρκετούς υπερήρωες μου άρεσε και περίμενα κάτι εντυπωσιακό! Τελικά δεν αποδείχτηκε τόσο καλό όσο περίμενα αν και είναι μια διασκεδαστική σειρά! Τα ταξίδια στην εκάστοτε εποχή είχαν ενδιαφέρον ωστόσο το σενάριο αρκετές φορές επαναλαμβάνεται και υπάρχουν και χαζές συμπεριφορές απ’τους ήρωες! Σε όλη τη διάρκεια τη σεζόν βλέπουμε τους ήρωες να προσπαθούν να σκοτώσουν τον Savage και όσες φορές τους δίνεται η ευκαιρία δεν το κάνουν! Επίσης κάποιες ερμηνείες τις βρήκα εκνευριστικές όπως των χαρακτήρων Jax και Snart! Απ’τους χαρακτήρες ξεχώρισα την Sara,τον Ray για το χιούμορ που προσφέρει κάποιες στιγμές και επίσης και τον Rory!Γενικά η σειρά δεν μπορώ να πω πως με άφησε σε αγωνία για την συνέχεια ωστόσο σίγουρα δεν θα την παρατήσω και θα δω και την επόμενη σεζόν!(6)
Season 2: Η δεύτερη σεζόν κινείται στα ίδια επίπεδα με την πρώτη και δυστυχώς βρήκα ότι πολλές φορές επαναλαμβάνεται με αποτέλεσμα να μην έχει τίποτα το καινούριο να προσφέρει και να κουράζει κάποιες στιγμές!Για βασικούς κακούς η σεζόν αυτή δανείζεται τους villain από arrow και flash αλλά ακόμα κι αυτοί δεν κατάφεραν να μου κεντρίσουν σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον!Γενικά είναι μια σειρά που απλά βλέπεται και δεν έχει καταφέρει σε καμία περίπτωση να με κάνει να ανυπομονώ για τα επεισόδια της!(6)3.AMERICAN CRIME

Βαθμολογία:7/10

Story:H σειρά εστιάζει σε μία πόλη που σημειώνει αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας. Όταν ένα νεαρό ζευγάρι , ο Ματ και η Λίλυ, δέχεται επίθεση, ο Ματ πεθαίνει ενώ η Λίλυ βιάζεται. Αυτά τα νέα ταράζουν πολύ την κοινωνία. Ο πατέρας του θύματος επιστρέφει στην πόλη για να αναγνωρίσει το πτώμα του γιου του και συναντιέται με την πρώην γυναίκα του που είχε να τη δει χρόνια, η οποία είναι ακόμα θυμωμένη μαζί του μιας και λόγω του εθισμού του με τον τζόγο κατέστρεψε την οικογένειά τους και πέρασαν δύσκολα χρόνια κατά την απουσία του. Οι γονείς της Λίλυ είναι στο νοσοκομείο και περιμένουν την ανάρρωσή της. Οι δύο οικογένειες πρέπει να αποφασίσουν αν πρέπει να μιλήσουν στον τύπο ή όχι, καθώς περνάνε οι μέρες και δεν συλλαμβάνεται κανείς. Η αστυνομία έχει προς το παρόν 4 υπόπτους. Η υπόθεση στη συνέχεια παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε ένα φορτισμένο δράμα που βλέπουμε την ιστορία από την πλευρά των θυμάτων, των οικογενειών τους αλλά και των κατηγορούμενων! 

Σχόλιο:Season 1:Στη σειρά αυτή παρακολουθούμε μια αστυνομική υπόθεση ενός εγκλήματος (στη συγκεκριμένη σεζόν η υπόθεση αφορά ναρκωτικά και ρατσισμό), όχι όμως απ’ την οπτική του να λύσουμε το μυστήριο και να βρούμε τον ένοχο, αλλά με το να βλέπουμε πως αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις οι συγγενείς των θυμάτων και των υπόπτων και πως λειτουργούν τα media, το δικαστικό σύστημα κτλ! Ενδιαφέρουσα οπτική ωστόσο η σεζόν ακολουθεί αρκετά αργό ρυθμό και οι εξελίξεις που υπάρχουν είναι ελάχιστες! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποια επεισόδια να κουράζουν! Μου άρεσαν οι ερμηνείες και η βαριά και καταθλιπτική ατμόσφαιρα της σειράς, δεν μου άρεσαν όμως κάποιες γρήγορες εναλλαγές πλάνων! Το φινάλε μου άρεσε και αποτελεί το πιο δυνατό επεισόδιο της σειράς, όχι όμως τόσο δυνατό όσο θα ήθελα και επίσης θα ήθελα να δοθούν περισσότερες απαντήσεις!(6)
Season 2: Η σεζόν αυτή ασχολείται με τον βιασμό ενός αγοριού, ένα δύσκολο θέμα που διχάζει και μου άρεσε ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε που είχε σαν αποτέλεσμα σε όλα τα επεισόδια να μας μπερδεύει σχετικά με το ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης! Γενικά βρήκα την σεζόν αυτή πολύ πιο ενδιαφέρουσα σε σχέση με την πρώτη και μου άρεσε που χρησιμοποιήθηκαν ηθοποιοί απ’την πρώτη σεζόν σε διαφορετικούς ρόλους! Οι ερμηνείες για άλλη μια φορά είναι πολύ δυνατές και πείθουν απόλυτα! Αυτό που με ξένισε για άλλη μια φορά όμως είναι η αδυναμία της σειράς να δίνει απαντήσεις μιας και για άλλη μια φορά η σεζόν κλείνει αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα κι έτσι δεν δείχνει ολοκληρωμένη! (7)
Season 3:Η τρίτη και τελευταία σεζόν καταπιάνεται με το θέμα της εργασιακής εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης αλλά περνάει και ένα μήνυμα για το πόσο λάθος λειτουργεί το σύστημα και η δικαιοσύνη!Την θεωρώ την πιο σφιχτοδεμένη και άμεση σε αυτό που θέλει να πει σεζόν της σειράς και το γεγονός ότι ασχολείται με διάφορες και διαφορετικές περιπτώσεις κακομεταχείρισης δεν την αφήνει να γίνει καθόλου βαρετή!Επίσης για άλλη μια φορά το cast έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από άποψη ερμηνειών!Ήταν ένα πολύ καλό τελευταίο κεφάλαιο σε μια ποιοτική αλλά άνιση μέχρι πρότινος σειρά!(8)


4.SLASHER

Βαθμολογία:7/10

Story:Η Sarah Bennett, μια νεαρή γυναίκα που επιστρέφει στη μικρή πόλη όπου γεννήθηκε, θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας σειράς από τρομακτικές δολοφονίες που μιμούνται την ευρέως γνωστή αποτρόπαια δολοφονία των γονιών της. Καθώς οι δολοφονίες κλιμακώνονται, τα θαμμένα μυστικά αρχίζουν να αποκαλύπτονται, δημιουργώντας υπόπτους …και θύματα. Η Sarah θα αμφισβητήσει τους πάντες και τα πάντα γύρω της, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της Dylan, της γιαγιάς της Brenda Merritt, του οικογενειακού φίλου Cam Henry και του αρχηγού της αστυνομίας της πόλης, Iain Vaughn.Πριν 30 χρόνια, στην ήσυχη κοινότητα Γουάτερμπουρι, ένας δολοφόνος γνωστός ώς "ο εκτελεστής" δολοφόνησε τους γονείς της Σάρα Μπένετ.

Σχόλιο:Season 1: Πρόκειται για τυπικό slasher στο οποίο βλέπουμε έναν serial killer να δολοφονεί τους κατοίκους μιας πόλης και το ενδιαφέρον μας εστιάζεται τόσο στο ποιος θα καταφέρει να επιζήσει όσο και στο ποιος είναι ο δολοφόνος! Υπάρχουν όλα τα κλισέ του είδους όπως χαρακτήρες που εμφανίζονται/εξαφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο, χαμένες ευκαιρίες, κάποιες χαζές συμπεριφορές κτλ! Επίσης η αποκάλυψη του δολοφόνου μου φάνηκε προβλέψιμη! Ωστόσο βρήκα τη σειρά πολύ διασκεδαστική, έχει αγωνία, αίμα, δυναμική βασική ηρωίδα και όλα τα επεισόδια βλέπονται ευχάριστα! Για όσους είναι φαν των slasher θρίλερ λοιπόν αυτή η μίνι σειρά αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή! (7)


5.AGENTS OF S.H.I.E.L.D.

Βαθμολογία:8/10

Story:Ο Clark Gregg θα επαναλάβει το ρόλο του Agent Phil Coulson από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και θα δημιουργήσει μια ομάδα επίλεκτων πρακτόρων της S.H.I.E.L.D., όπου μαζί θα διερευνούν το παράξενο και το άγνωστο σε όλον το πλανήτη, για να προστατεύουν το φυσιολογικό από το παραφυσικό. Η ομάδα αποτελείται από τον Agent Grant Ward (Brett Dalton), ο οποίος είναι εκπαιδευμένος στη μάχη και στη κατασκοπία, την Agent Melinda May (Ming-Na Wen), η οποία είναι έμπειρη πιλότος και γνώστρια των πολεμικών τεχνών, τον Agent Leo Fitz (Iain De Caestecker), ο οποίος είναι εξαιρετικός μηχανικός, την Agent Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge), η οποία είναι βιοχημικός, ενώ τελευταίο μέλος θα είναι η χάκερ ηλεκτρονικών υπολογιστών Skye (Chloe Bennet).

Σχόλιο:Season 1: Το πρώτο μισό της σεζόν δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, μου φάνηκε σαν μια κλισεδιάρικη σειρά επιστημονικής φαντασίας και έβρισκα τους χαρακτήρες αδιάφορους! Ωστόσο κάπου μετά τη μέση της σεζόν, το σενάριο απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον με τις συνεχείς εκπλήξεις κι ανατροπές κι έτσι και αγωνία μου δημιούργησε αλλά και με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα για τους χαρακτήρες! Απ΄τους χαρακτήρες μου άρεσε το μυστήριο της ταυτότητας της Skye, η ιστορία του Ward που τον έκανε απ’τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο δεύτερο μισό, το δίδυμο Fitz-Simmons που προσφέρουν χιουμοριστικές στιγμές αλλά επίσης βρήκα αρκετά συμπαθή και την May παρότι ο χαρακτήρας της δεν προσφέρει εντυπωσιακές εξελίξεις! Απ΄ τα γεγονότα σίγουρα ξεχώρισα ό, τι αφορά την ταυτότητα του προφήτη! Όσον αφορά το μυστήριο σχετικά με το πώς ζωντάνεψε ο Coulson δεν μπορώ να πω πως με συγκλόνισε κάτι! Γενικά παρότι η σειρά ξεκίνησε αρκετά αδύναμα, στη πορεία πήρε την κατάλληλη κατεύθυνση και έγινε πολύ διασκεδαστική!(7)

Season 2:Η σειρά έτσι κι αλλιώς είχε ανέβει επίπεδο μετά τα τελευταία επεισόδια της πρώτης σεζόν,και ευτυχώς διατήρησε αυτό το υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν!Όλα τα επεισόδια είχαν ενδιαφέρον καθώς και πολύ δράση ενώ έκαναν επιτέλους την εμφάνιση τους και πολλοί ήρωες με υπερδυνάμεις!Από χαρακτήρες (αν και όλοι είχαν ενδιαφέρον) μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου προκάλεσαν σαφώς η πρωταγωνίστρια Skye που σε αυτή τη σεζόν αποκτάει υπερδύναμη,o Ward που σε κάνει να μην μπορείς να προβλέψεις τις προθέσεις του,η Raina αν και θα ήθελα να της δοθεί ακόμα περισσότερος χρόνος αλλά και η Bobbi που είναι νέα προσθήκη!Το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν έχει άφθονη δράση αλλά και συναίσθημα και κλείνει την σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο και αφήνει αγωνία για την συνέχεια τόσο για το τι πρόκειται να κάνει ο Ward όσο και για το τι συνέβη στην Jemma!(8)

Season 3:Άλλη μια πολύ καλή σεζόν όπου κάθε επεισόδιο έχει ενδιαφέρον και όλοι οι χαρακτήρες έχουν να προσφέρουν κάτι στην πλοκή!Σε αυτή τη σεζόν οι ήρωες πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Hive,που επιστρέφει από έναν άλλο πλανήτη και αποδεικνύεται πολύ δυνατός!Υπάρχει πολύ δράση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν,καθώς και αρκετές εκπλήξεις και η σεζόν κλείνει με ένα συγκινητικό φινάλε!(8)

Season 4:Η σειρά φέτος έδωσε την καλύτερη της σεζόν!Στο πρώτο μέρος το ενδιαφέρον εστιάζεται στον ghost rider και τους επιστήμονες-φαντάσματα αλλά ξεκινάει να μας απασχολεί και το ανδροειδές που φτιάχνει ο Radcliffe!Στο δεύτερο μέρος το ανδροειδές έρχεται στο προσκήνιο και προσφέρει αμέτρητες αγωνιώδεις στιγμές,με αποκορύφωμα τα επεισόδια στον εικονικό κόσμο που είναι το ένα καλύτερο απ'το άλλο,έχουν όλα ασταμάτητη δράση και είναι πολύ διασκεδαστικά!Επίσης αυτή η σεζόν κατάφερε να κάνει όλους τους χαρακτήρες της ακόμα πιο συμπαθείς!Αγαπημένη σε αυτή τη σεζόν ήταν η Jemma που έβγαλε μια δυναμικότητα που μου άρεσε πολύ!Ενδιαφέρον όμως είχαν και οι νέες προσθήκες χαρακτήρων,όπως o ghost rider,ο patriot αλλά κυρίως το ανδροειδές Aida!Γενικά την θεωρώ την πιο ώριμη σεζόν της σειράς τόσο σεναριακά όσο και σε θέμα σκηνοθεσίας και ερμηνειών!(9)

Season 5:Άλλη μια πολύ καλή σεζόν όπου στο πρώτο μέρος βλέπουμε τους ήρωες να έχουν σταλεί στο μέλλον για να έρθουν αντιμέτωποι με το τέλος της ανθρωπότητας και στο δεύτερο μέρος να επιστρέφουν στο παρόν για να μπορέσουν να αλλάξουν τα γεγονότα!Η πλοκή ήταν πολύ διασκεδαστική και κρατάει σε υψηλό επίπεδο την αγωνία σε κάθε επεισόδιο!Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχουν για άλλη μια φορά και οι ήρωες που πλέον τους έχουμε αγαπήσει πολύ και ομολογώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον,με μεγάλη χαρά όμως είδα ότι και ο χαρακτήρας της Yo-Yo σε αυτή τη σεζόν αναπτύσσεται περισσότερο και προκαλεί ενδιαφέρον!Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε και το πολύ συγκινητικό φινάλε που προσφέρει δράση,συναίσθημα και ανατροπές!Γενικά λοιπόν η σεζόν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και όσο περνούσαν τα επεισόδια γινόταν όλο και καλύτερη!(8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου