Σελίδες

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 62





















WHEN A STRANGER CALLS(1979):40%                                DAWN OF THE DEAD(1978):60%


WHEN A STRANGER CALLS
STORY:Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος τρομοκρατεί μια μπέιμπι σίτερ, στη συνέχεια, επιστρέφει επτά χρόνια αργότερα για να την απειλήσει και πάλι.(themoviedb.org)

DAWN OF THE DEAD
STORY:Μετά το ξέσπασμα της εξαπλωνόμενης επιδημίας των ζόμπι, δύο αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, ένας δημοσιογράφος και η κοπέλα του, η οποία είναι τηλεοπτική παραγωγώς, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο. Τα ζόμπι δεν αργούν να εμφανιστούν πολιορκώντας το εμπορικό κέντρο και η μάχη για την επιβίωση ξεκινά.(cine.gr)

Σχόλιο:Το when a stranger calls είναι ένα καθαρόαιμο θρίλερ αγωνίας που κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα μέσα από μια 20λεπτη σκηνή έντονης αγωνίας και τρόμου και το ίδιο πετυχαίνει και στο τελευταίο 20λεπτο του! Κατά τη διάρκεια μπορεί ο ρυθμός μεν να πέφτει αλλά έχει ενδιαφέρον το πως αλλάζει η εστίαση της πλοκής και ξεφεύγει από αυτό που θα περίμενε κανείς και επίσης και πάλι διαθέτει κάποιες εξαιρετικές σκηνές σασπένς! Επίσης έχει την κατάλληλη μουσική επένδυση και μια πολύ καλή μουσική υπόκρουση!
Το dawn of the dead είναι μια ταινία με ζόμπι (sequel του night of the living dead) που έχει όλα τα σωστά συστατικά αυτού του υποείδους και αποτελεί must-see!Είναι χορταστική και παρά την πάνω από δυο ώρες διάρκεια σε κρατάει καθηλωμένο απ’την αρχή μέχρι το τέλος χάρη στην ασταμάτητη δράση και αγωνία, τα τρομακτικά και επικίνδυνα ζόμπι, την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και το άφθονο gore!Επίσης το σενάριο θίγει πετυχημένα κάποια κοινωνικά ζητήματα! Γενικά την βρήκα απόλυτα απολαυστική!
Πρόκειται για δυο ταινίες που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους,η μια είναι ένα εξαιρετικό αγωνιώδες θρίλερ ενώ η άλλη μια απολαυστικότατη ταινία τρόμου με ζόμπι!Αυτή που προτιμώ είναι το dawn of the dead μιας και αποτελεί μια απ΄τις καλύτερες ταινίες του υποείδους των ζόμπι αν και θεωρώ πως κάθε horror fan πρέπει οπωσδήποτε να δει και το when a stranger calls!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου