Σελίδες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 59





















DON'T BE AFRAID OF THE DARK(1973):51%                BEYOND THE DARKNESS(1979):49%


DON'T BE AFRAID OF THE DARK
STORY:Ένα νεαρό ζευγάρι κληρονομεί μια παλιά έπαυλη που δυστυχώς για αυτούς όμως κατοικείται από μικρά δαιμονικά πλάσματα τα οποία θέλουν να κάνουν τη σύζυγο όπως και αυτά.(popcorn.gr)

BEYOND THE DARKNESS
STORY:Ένας νεαρός ταριχευτής ζώων μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του, αποφασίζει να ξεθάψει και να φέρει το πτώμα της σπίτι, και με τη βοήθεια της τέχνης του και της οικονόμου του σπιτιού να την διατηρήσει στην αρχική του κατάσταση.(b-movies.gr)

Σχόλιο:To dont be afraid of the dark είναι ένα μικρής διάρκειας creature θρίλερ που μας συστήνει κάποια πρωτότυπα για την εποχή πλασματάκια! Βρήκα ενδιαφέρον το σενάριο, η μικρή διάρκεια το βοηθάει να είναι γρήγορο και πολύ διασκεδαστικό και μου άρεσε το στοιχειωτικό φινάλε! Στα αρνητικά θα έβαζα κάποιες μη λογικές συμπεριφορές αλλά και το γεγονός ότι επί της ουσίας είναι λίγες και μικρής διάρκειας οι σκηνές που βλέπουμε τα πλασματάκια εν δράσει πιθανότατα λόγω budget!Η ταινία έχει γίνει και ένα καλό remake (sequel βασικά θα το έλεγα) όπου βλέπουμε τα πλασματάκια σε πιο χορταστικές δόσεις και με καλύτερα εφέ αν και δεν καταφέρνει να αγγίξει την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ταινίας!
Το beyond the darkness είναι ένα πολύ σκληρό ιταλικό θρίλερ που αν και έχει ένα αρκετά απλοικό σενάριο το οποίο μάλιστα κάποιες φορές προκαλεί άθελα του γέλιο, με κέρδισε απόλυτα με την ωμότητα του και με το πόσο διαστροφικό είναι! Έχει πολύ δυνατές gore σκηνές που ειδικά για την τότε εποχή θα πρέπει να ήταν πολύ σοκαριστικές και γενικότερα με κέρδισε με την αποπνικτική του ατμόσφαιρα!
Και οι δυο ταινίες μου άρεσαν πάρα πολύ για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια ωστόσο ελάχιστα περισσότερο προτιμώ το dont be afraid of the dark λόγω του ότι έχει ένα πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο σενάριο! Ωστόσο και το beyond the darkness είναι must-see για τους φαν των σοκαριστικών ταινιών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου