Σελίδες

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 60





















SOLE SURVIVOR(1984):55%                                                           NIGHT WARNING(1981):45%


SOLE SURVIVOR
STORY:Μια τηλεοπτική παραγωγός που είναι η μοναδική επιζών πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας νιώθει ότι καταδιώκεται από αγνώστους όταν αρχίζει σειρά μυστηριωδών φόνων των οποίων οι φερόμενοι ως δράστες αποδεικνύεται ότι έχουν πεθάνει πριν καιρό.(b-movies.gr)

NIGHT WARNING
STORY:Ένας νέος μεγαλώνει μαζί με την αυστηρή θεία του μετά το θάνατο των γονιών του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν ήταν μικρός. Όμως η θεία του δεν θέλει να τον αποχωριστεί χωρίς να υπολογίζει το κόστος κάτι τέτοιου.(b-movies.gr)


Σχόλιο:Το sole survivor είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που πιθανότατα ενέπνευσε το λατρεμένο final destination το οποίο ήρθε μετά από χρόνια και απογείωσε την όλη ιδέα! Το συγκεκριμένο θρίλερ βασίζεται περισσότερο στην ατμόσφαιρα και το μυστήριο και βρήκα το σενάριο πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο ωστόσο αυτό που θα ήθελα είναι να είχε περισσότερη δράση και σίγουρα περισσότερους και on camera φόνους!
Το night warning είναι κάτι μεταξύ slasher και ψυχολογικού θρίλερ και βασίζεται στην απολαυστική Susan Tyrrell η οποία ερμηνεύει εξαιρετικά την θεότρελη θεία!Το σενάριο κινείται αρκετά αργά στη μεγαλύτερη διάρκεια ωστόσο αποζημιώνει με το πολύ δυνατό τελευταίο τέταρτο της ταινίας που το βρήκα πολύ διασκεδαστικό!Στα συν και το ότι προσπάθησε να θίξει και το θέμα της ομοφοβίας!
Και οι δυο ταινίες έχουν προβλήματα ρυθμού τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι καταστροφικά ωστόσο προτιμώ λίγο περισσότερο το sole survivor λόγω πιο πρωτότυπου σεναρίου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου