Σελίδες

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

CLASSIC DUELS 58





















MIMIC(1997):75%                                                                                 CLASS OF 1999(1990):25%


MIMIC
STORY:Μια πανδημία, μέσω των κατσαρίδων, σκοτώνει παιδιά στο Μανχάταν. Η εντομολόγος Σούζαν Τάιλερ δημιουργεί ένα νέο είδος πλάσματος που έχει ένα ειδικό υγρό που σκοτώνει τις κατσαρίδες. Από την κατασκευή του, είναι να ψοφήσει ένα χρόνο από την δημιουργία του. Τρία χρόνια μετά, η Σούζαν ανακαλύπτει με τρόμο πως το πλάσμα όχι μόνο έχει επιζήσει, αλλά έχει εξελιχθεί σε κάτι φρικιαστικό και δολοφονικό.(cine.gr)

CLASS OF 1999
STORY:Κάπου στο μέλλον η ενδοσχολική βία είναι ανεξέλεγκτη.Οι συμμορίες των νεολαίων γύρω από τα σχολεία κυριαρχούν και η βία είναι πολλή υψηλή που και η αστυνομία αδυνατεί να επέμβει.Ο Δρ Miles Langford διευθυντής του Kennedy High School στο Σιάτλ αποφασίζει να επέμβει και να αποκαταστήσει την τάξη με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται το Τμήμα Εκπαιδευτικών Άμυνας (DED).Καθηγητές ρομπότ τοποθετούνται κρυφά ,στα σχολεία, όπου οι μαθητές έχουν διάθεση ταραχών.Αυτά τα ανθρωποειδή έχουν προγραμματιστεί να διδάξουν και τροφοδοτούνται με όπλα για να πειθαρχήσουν τα ταραχοποιά στοιχεία,όμως αυτά τα ρομπότ σύντομα θα υπερβούν την εξουσία τους με αποτέλεσμα οι μαθητές να αντεπιτεθούν.

Σχόλιο:Το mimic είναι μια ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τωρινές παραγωγές! Όταν ήμουν σε μικρή ηλικία είχε τύχει πολλές φορές να την ξεκινήσω ωστόσο πάντα την άφηνα στη μέση και πλέον μπορώ να καταλάβω τον λόγο μιας και κάποιες επιστημονικές εξηγήσεις που υπάρχουν στην ταινία θα μου φαίνονταν ακαταλαβίστικες και επίσης παίρνει τον χρόνο της για να μπει στη δράση! Τώρα που την είδα ολοκληρωμένη μπορώ να καταλάβω την αξία της μιας και έχει ένα πρωτότυπο σενάριο, εξαιρετικά εφέ, ένα πολύ δυνατό και αγωνιώδες δεύτερο μέρος και κάποιες καλοσκηνοθετημένες σκηνές έντονου σασπένς και τρόμου! Στα αρνητικά θα έβαζα την κάπως τραβηγμένη διάρκεια, το γεγονός ότι υστερεί σε gore παρότι είχε την δυνατότητα και την ελλιπή ανάπτυξη των χαρακτήρων, στο σύνολο πάντως την βρήκα απολαυστική και διασκεδαστική!
 Το class of 1999 είναι sequel του εξαιρετικού class of 1984 ωστόσο ελάχιστη σχέση έχει μαζί του μιας και το πρώτο αποτελεί ένα σοβαρό θρίλερ εκδίκησης ενώ το συγκεκριμένο sequel είναι ένα b-movie τρόμου και επιστημονικής φαντασίας! Παρότι μοιάζει σαν παρωδία της πρώτης ταινίας είναι ένα πολύ διασκεδαστικό θριλεράκι με καλό ρυθμό, άφθονη δράση και κάποια αρκετά καλά gore εφέ!
Και οι δυο είναι πολύ διασκεδαστικές ταινίες ωστόσο ποιοτικά και σεναριακά είναι σαφώς ανώτερο το mimic!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου