Σελίδες

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

CLASSIC DUELS 67





















THE DEVIL RIDES OUT(1968):45%                                       EYES WITHOUT A FACE(1960:55%


THE DEVIL RIDES OUT
STORY:Δύο άνδρες προσπαθούν να βοηθήσουν τον γιο ενός φίλου, ο οποίος έχει μπλέξει με σατανική αίρεση και τον διαβολικό ηγέτη της που στοχεύει στον ερχομό του σατανά στη Γη.(b-movies.gr)

EYES WITHOUT A FACE
STORY:Ο χειρούργος Δρ Γκεσενιέρ ζει με την αβάστακτη ενοχή του ατυχήματος της κόρης του, που το πρόσωπο της είναι τόσο κατεστημένο που φοράει μάσκα. Πλέον, απαγάγει νεαρές κοπέλες και προσπαθεί να εμφυτεύσει το πρόσωπο τους στη δική του κόρη.(cine.gr)

Σχόλιο:Το the devil rides out είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που μου φάνηκε περισσότερο σαν σκοτεινό παραμύθι παρά σαν μια πολύ δυνατή ταινία τρόμου χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει κάποιες πολύ ανατριχιαστικές στιγμές! Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο ( το οποίο βασίζεται σε ένα βιβλίο) που σε κρατάει μέχρι το τέλος και το μόνο αρνητικό που βρήκα σε αυτό είναι το κάπως βεβιασμένο love story!
Το eyes without a face είναι ένα ασπρόμαυρο θρίλερ που έχει ένα πρωτοποριακό για την εποχή του σενάριο σχετικά με μεταμόσχευση προσώπου! Παρά τον αργό ρυθμό δεν κουράζει και διατηρεί το ενδιαφέρον χάρη στην ατμόσφαιρα του, την πάντα ανατριχιαστική εμφάνιση της πρωταγωνίστριας όταν κυκλοφορεί με την μάσκα και σε κάποιες βίαιες σκηνές όπως η σκληρή και ρεαλιστική σκηνή μεταμόσχευσης!
Και οι δυο ταινίες είναι κλασικές πλέον και αξίζει να τις δει ένα φαν του είδους παρότι τα σημάδια του χρόνου είναι φανερά ωστόσο ελαφρώς περισσότερο προτίμησα το eyes without a face μιας και προσεγγίζει πιο πολύ τον ρεαλιστικό τρόμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου