Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

CLASSIC DUELS 71





















ENDLESS NIGHT(1972):51%                                 THE CASE OF THE BLOODY IRIS(1972):49%


ENDLESS NIGHT
STORY:Ποτέ μέχρι τότε ο Μάικλ Ρότζερς δεν είχε ακούσει για τον «τόπο της Τσιγγάνας», που όπως έλεγαν οι ντόπιοι, ήταν σημαδεμένος από μια βαριά κατάρα. Φυσικά, όλα αυτά τον διασκέδαζαν. Και εξακολουθούσε να τα βρίσκει φαιδρά και παιδαριώδη ακόμα κι όταν συνάντησε την τσιγγάνα που του είπε προφητικά, «Μη γελάς, νεαρέ μου. Γρήγορα το γέλιο σου θα γίνει κλάμα».

THE CASE OF THE BLOODY IRIS
STORY:Δύο γυναίκες δολοφονούνται βίαια. Στο διαμέρισμα τους καταλύει ένα κυριλέ μοντέλο. Γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως οι δύο προηγούμενοι ένοικοι έχουν πέσει θύματα ενός αδίστακτου δολοφόνου. Οι ύποπτοι πολλοί: Ο τέως σύζυγος (μέλος μιας σεξουαλικής αίρεσης, η λεσβία γειτόνισσα, ο καθυστερημένος γιος μιας χήρας, ακόμη και ο γοητευτικός αρχιτέκτονας του κτιρίου.

Σχόλιο:Το endless night είναι μια ταινία που βασίζεται σε βιβλίο της Agatha Christie!Είναι δύσκολο να την εντάξεις σε ένα συγκεκριμένο είδος αλλά σίγουρα την κατηγοριοποίηση ως τρόμου την θεωρώ λάθος! Περισσότερο θα έλεγα πως είναι ένα δραματικό θρίλερ μυστηρίου αλλά και πάλι δεν αγγίζει απόλυτα κι αυτά τα είδη! Ακολουθεί έναν αρκετά αργό ρυθμό και στο μεγαλύτερο μέρος δεν μπορείς να καταλάβεις που προσπαθεί να το πάει κάτι όμως που σε βάζει σε περιέργεια και κρατάει το ενδιαφέρον σου! Επίσης κάνει καλή δουλειά στο χτίσιμο των χαρακτήρων με αποτέλεσμα οι ανατροπές του φινάλε να σε ξαφνιάζουν! Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ταινία που όμως θα απογοητεύσει όποιους ψάχνουν κάτι το τρομακτικό!
Το the case of the bloody Iris είναι ένα τυπικό giallo στο οποίο βλέπουμε έναν μασκοφορεμένο κακό να δολοφονεί όμορφες γυναίκες! Δεν είναι κάτι που να μην το έχουμε ξαναδεί και επίσης γίνεται αρκετές φορές άθελα του αστείο ενώ επίσης δεν λείπουν και πολλές σεναριακές τρύπες ωστόσο είναι πολύ διασκεδαστικό, έχει ωραία μουσική και έχει αρκετά καλούς φόνου!
Καμία από τις δυο ταινίες δεν με ενθουσίασε χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλές, το μεν the case of the bloody Iris είναι πιο διασκεδαστικό και αιματηρό ωστόσο το endless night το βρήκα πιο σοβαρό και προσεγμένο και έχει πιο αποτελεσματικές ανατροπές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου