Σελίδες

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

CLASSIC DUELS 72





















HORROR OF DRACULA(1958):85%                                THE BRIDES OF DRACULA(1960):15%


HORROR OF DRACULA
STORY:Προσποιούμενος τον βιβλιοθηκάριο, ο κυνηγός βρικολακων Τζόναθαν Χάρκερ ταξιδεύει μέχρι το κάστρο του Δράκουλα για να καλύψει υποτίθεται τη θέση που προσφέρεται. Χωρίς να χρονοτριβεί, το επόμενο πρωί επιχειρεί να σκοτώσει τον κόμη και να αποτρέψει την εξάπλωση των βρικολάκων, εντούτοις η δύση του ηλίου τον προλαβαίνει πριν τα καταφέρει. Το σώμα του και το ημερολόγιό του βρίσκονται από τον φίλο του, Δρ Βαν Χέλσινγκ, ο οποίος μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα στη Λούσι Χόλμγουντ, τη μνηστή του Τζόναθαν. Όμως, ο Βαν Χέλσινγκ δεν αργεί να διαπιστώσει ότι ο επόμενος στόχος του Δράκουλα βρίσκεται στην οικία των Χόλμγουντ.(cine.gr)

THE BRIDES OF DRACULA
STORY:Μια νεαρή δασκάλα φτάνει στην Τρανσυλβανία για να διδάξει σε σχολείο θηλαίων και στο δρόμο βοηθάει έναν νεαρό που έχει δραπετεύσει από την μητέρα του. Χωρίς να το καταλάβει, έτσι έχει ξυπνήσει τον τρόμο κι ο κόμης Δράκουλας απειλεί άμεσα το σχολείο. Όμως, ο Δρ Βαν Χέλσινγκ είναι ήδη καθοδόν για να βοηθήσει.(cine.gr)

Σχόλιο:Το horror of Dracula δεν αποτελεί μια πιστή απόδοση της ιστορίας του Bram Stoker και δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα στον χαρακτήρα του Δράκουλα ωστόσο είναι από τις κλασικότερες ταινίες αυτού του θέματος και έχει την τύχη να έχει τον Christopher Lee στον ρόλο του Δράκουλα ο οποίος του ταιριάζει απόλυτα! Η ιστορία κράτησε το ενδιαφέρον μου και θεωρώ πέτυχε στο να παρουσιάσει τον Κόμη Δράκουλα ως μια κακιά, ύπουλη και πολύ επικίνδυνη οντότητα ωστόσο θα ήθελα να δοθεί περισσότερος χρόνος εμφάνισης στον Δράκουλα και επίσης με ξένισαν κάποιες χαζές συμπεριφορές!
Το brides of Dracula είναι το sequel του horror of Dracula και εστιάζει στους βρικόλακες που έχουν μείνει ζωντανοί και μεταδίδουν την ‘ασθένεια’ σε ανυποψίαστους ανθρώπους μέχρι να τους βάλει στο μάτι ο Van Helsing! Η απουσία του Christopher Lee δυστυχώς είναι αισθητή και επίσης βρήκα αργό τον ρυθμό ωστόσο κι αυτή η ταινία έχει ενδιαφέρον με τον τρόπο που κυλάει χωρίς να έχει κάποιον ξεκάθαρο πρωταγωνιστή πέρα του Helsing!
Και τις δυο ταινίες τις έχει αγγίξει πολύ ο χρόνος όπως είναι λογικό και επίσης και απ’τις δυο απουσιάζει η έντονη δράση και αγωνία ωστόσο αξίζουν να τις δει κάποιος για ‘ιστορικούς’ λόγους και σίγουρα απ’τις δυο βρήκα καλύτερη την πρώτη ταινία που ξεκινάει την όλη μυθολογία σχετικά με τον Δράκουλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου