Σελίδες

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

CLASSIC DUELS 70





















MUTE WITNESS(1995):70%                                                          BABY BLOOD(1990):30%


MUTE WITNESS
STORY:Η Μπίλι, μια μουγκή κοπέλα, που εργάζεται ως μακιγιέρ στα γυρίσματα μιας ταινίας, γίνεται άθελά της μάρτυρας μιας βίαιης δολοφονίας. Ομως, το υπόλοιπο συνεργείο και η αστυνομία την αμφισβητούν και προσπαθούν να την πείσουν ότι όσα είδε ήταν μόνο μια σκηνή από την ταινία. Τώρα η Μπίλι στρέφεται στον μόνο άνθρωπο που δέχεται να την βοηθήσει. Είναι όμως αυτός ο σωτήρας της ή ο δολοφόνος;(e-shop.gr)

BABY BLOOD
STORY:Ένα παράσιτο εισέρχεται στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας και κατευθύνει τη σκέψη της ώστε να του προμηθεύει φρέσκο ανθρώπινο αίμα, μέχρι τη στιγμή της γέννησής του.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το mute witness είναι ένα θρίλερ αγωνίας που σε κρατάει καθηλωμένο απ’το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό χάρη στο έντονο σασπένς του και την πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή που προσφέρει κι αρκετές ανατροπούλες! Η ταινία έχει εξαιρετικό ρυθμό και την βρήκα απολαυστική! Στα ελαττώματα θα έβαζα μόνο κάποιες σεναριακές τρύπες και υπερβολές που στερούν ρεαλισμό και το γεγονός πως ενώ στα πρώτα λεπτά σου δίνει την εντύπωση πως θα είναι πολύ σκληρή στην πορεία χαλαρώνει λίγο την βία on camera,αυτά όμως είναι πταίσματα καθώς στο σύνολο η ταινία είναι άκρως διασκεδαστική και αποτελεσματική!
Το baby blood είναι ένα Γαλλικό splatter θρίλερ που έχει ένα σχετικά πρωτότυπο και ενδιαφέρον σενάριο σχετικά με μια γυναίκα που είναι έγκυος σε ένα μυστηριώδες πλάσμα το οποίο την αναγκάζει να δολοφονεί άντρες! Αρκετά φεμινιστικό στις προθέσεις του και σουρεαλιστικό σε κάποιες στιγμές ,το σενάριο σε κρατάει μέχρι το τέλος και σε κάνει να θες να δεις τι είναι τελικά αυτό το ‘πλάσμα’ παρά το γεγονός ότι γίνεται κάπως μονότονο κατά τη διάρκεια! Στα ελαττώματα θα έβαζα κάποιες χαζές και μη ρεαλιστικές στιγμές όπως ας πούμε όταν η πρωταγωνίστρια είναι μέσα στα αίματα και οι άλλοι τις μιλάνε σαν να μην συμβαίνει τίποτα ωστόσο στο σύνολο ήταν ένα διασκεδαστικό και βίαιο θρίλερ με μια πολύ καλή πρωταγωνίστρια!
Και οι δυο ταινίες μου άρεσαν πολύ, το μεν baby blood είναι πιο κοντά στο είδος του τρόμου και το βρήκα πιο πρωτότυπο και βίαιο, το δε mute witness όμως έχει μια πολύ πιο δυνατή πλοκή που σε κρατάει σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια και επίσης έχει πολύ έντονο σασπένς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου