Σελίδες

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

CLASSIC DUELS 68





















THE CASE OF THE SCORPION'S TAIL(1971):95%                      GRIZZLY(1976):5%


THE CASE OF THE SCORPION'S TAIL
STORY:Η Περίπτωση Της Ουράς του Σκορπιού" αρχίζει με το μυστηριώδη θάνατο ενός εκατομμυριούχου και την εμπλοκή στη δολοφονία του της πλούσιας γυναίκας του. Ο επίμονος ιδιωτικός ντετέκτιβ, της υπόθεσης εφιστά την προσοχή του επάνω της και ακολουθεί τα ίχνη του αίματος μέχρις εσχάτων.(myfilm.gr)

GRIZZLY
STORY:Στο «Grizzly» μια τεράστια αρκούδα σκοτώνει τους επισκέπτες ενός τουριστικού πάρκου και ένας δασοφύλακας επιχειρεί να την σταματήσει.(horrormovies.gr)

Σχόλιο:Το the case of the scorpions tail είναι ένα πολύ διασκεδαστικό giallo το οποίο μάλιστα διαδραματίζεται στην Αθήνα! Το σενάριο ακολουθεί μεν την πεπατημένη του είδους και έχει κάποιες σημαντικές τρύπες ωστόσο το βρήκα πολύ ανατρεπτικό μέχρι το τέλος και καταφέρνει να σου δημιουργήσει την καχυποψία για όλους τους χαρακτήρες σε όλη τη διάρκεια! Επίσης υπάρχουν κάποιες πολύ αγωνιώδεις σκηνές και μου άρεσαν οι βίαιοι φόνοι!
Το grizzly είναι ένα creature θρίλερ με μια δολοφονική αρκούδα το οποίο δείχνει αρκετά λιγότερα από όσα υπόσχεται! Δυστυχώς οι επιθέσεις της αρκούδας είναι λίγες και γίνονται σχεδόν off camera και οι περισσότερες περνούν απαρατήρητες εκτός από μια καλή σκηνή όπου η αρκούδα επιτίθεται σε ένα μικρό παιδί! Βέβαια η ταινία έχει μπόλικο σασπένς και βλέπεται αρκετά ευχάριστα αλλά σε έναν σύγχρονο θεατή δεν θεωρώ ότι θα κάνει εντύπωση μιας και έχουν υπάρξει και καλύτερες ταινίες με αυτό το θέμα!
Πρόκειται για τελείως διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες απ’τις οποίες ξεχωρίζω το the case of the scorpions tail μιας και έχει ένα πολύ πιο ενδιαφέρον σενάριο ενώ το grizzly είναι πολύ πιο απλοικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου