Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

CLASSIC DUELS 73


 RINGU(1998):51%                                                                   FROM DUSK TILL DAWN(1996):49%


RINGU
STORY:Μια δημοσιογράφος ερευνά την υπόθεση θανάτου μιας παρέας μαθητών που παρακολούθησαν μια στοιχειωμένη βιντεοταινία. Δεν αντιστέκεται στον πειρασμό και βλέπει την ταινία και η ίδια. Σύμφωνα με την κατάρα, της απομένει μια βδομάδα ζωής. Την ταινία, όμως, την έχει δει κι ο μικρός της γιος.(cine.gr)

FROM DUSK TILL DAWN
STORY:Μετά από ληστεία τράπεζας με θανάσιμες απώλειες, ο ληστής Σεθ Γκέκο και ο ψυχοπαθής αδελφός του, Ρίτσαρντ, συνεχίζουν την παράνομη πορεία τους κατευθυνόμενοι στο Μεξικό με όμηρο. Όταν βρίσκουν ένα απόμερο δευτεροκλασάτο μοτέλ, αποφασίζουν να κάνουν στάση. Την ίδια ώρα, ο πρώην ιερέας Τζέικομπ Φούλερ ταξιδεύει για διακοπές με τον γιο του, Σκοτ, και την κόρη του, Κέιτ, με τροχόσπιτο. Και αυτοί καταλήγουν στο ίδιο μοτέλ για ξεκούραση. Όταν ο Σεθ βλέπει το όχημα της οικογένειας, απαγάγει τον Τζέικομπ και τα παιδιά του, ώστε να έχει όση περισσότερη βοήθεια γίνεται για να περάσει τα σύνορα. Αλλά ο δρόμος τους θα τους φέρει σε ένα μπαρ για μηχανόβιους, το Titty Twister, μια κι εκεί είναι να συναντηθεί ο Σεθ με κάποιον συνεργό του. Αυτό όμως που θα τους συμβεί εκεί μέσα, ξεπερνάει τη φαντασία.(cine.gr)

Σχόλιο:Το ringu είναι ένα ghost story που καθιέρωσε αυτό το υποείδος για τον Ασιατικό κινηματογράφο εμπνέοντας αμέτρητες άλλες ταινίες που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα! Εν αντιθέσει με το Αμερικάνικο remake και τις επόμενες ταινίες του franchise, η συγκεκριμένη ταινία βασίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην ατμόσφαιρα και την συνεχή αίσθηση απειλής και όχι στα jumbscares! Ακολουθεί έναν αργό ρυθμό και έχει ελάχιστη δράση ωστόσο σε κρατάει μέχρι το τέλος χάρη στην ανατριχιαστική της ατμόσφαιρα και ο αργός ρυθμός βοηθάει στο να δείχνει το φινάλε ακόμα πιο δυνατό και τρομακτικό!
Το from dusk till dawn είναι μια πολύ διασκεδαστική ταινία που συνδυάζει ασταμάτητη δράση, άφθονο αίμα και κατάμαυρο χιούμορ και αποτελεί μια απ’τις καλύτερες ταινίες με βρικόλακες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα! Έχει κάποιες σκηνές ανθολογίας που σου μένουν όπως ο χαρακτηριστικός sexy χορός της Salma Hayek με το φίδι αλλά και κάποιες υπερβίαιες σκηνές με τους βρικόλακες!
Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες και αποτελούν απ’τις κορυφαίες ταινίες του είδους τους η κάθε μια! Το μεν from dusk till dawn είναι πιο διασκεδαστικό μιας και έχει μακράν περισσότερη δράση ωστόσο το ringu είναι πιο τρομακτικό και αποτελεί ξεκάθαρη έμπνευση πολλών ταινιών που συνεχίζουν να κυκλοφορούν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου