Σελίδες

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

CLASSIC DUELS 69





















DEAD END DRIVE-IN(1986):2%                                        GAME OVER,DIAL CODE(1989):98%


DEAD END DRIVE-IN
STORY:Η παγκόσμια οικονομία έχει καταρρεύσει και η Αυστραλία έχει μεταμορφωθεί σε έναν άγριο τόπο όπου οι άνεργοι νέοι έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε πεδία μαχών, με τους νόμους να μην έχουν πλέον καμία ισχύ. Η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, μετατρέπει τα drive-in σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι ανεπιθύμητοι, άνεργοι νέοι περιορίζονται σε φυλαγμένους χώρους και η νεανική επιθετικότητα καταστέλεται με τη χρήση fast food, μπύρας, ναρκωτικών και την προβολή ταινιών. Ένας νέος άντρας κλείνεται σε ένα τέτοι drive-in, αλλά αντί να συμβιβαστεί και να γίνει μέλος της κομφορμιστικής, μηδενιστικής ομάδας κρατουμένων, αποφασίζει να δραπατεύεσει ανεξάρτητα από το κόστος που θα πρέπει να επωμιστεί.(retromaniac.gr)

GAME OVER,DIAL CODE
STORY:Την Παραμονή των Χριστουγέννων,ένα πολυμήχανο νεαρό αγόρι αναγκάζεται να προστατέψει τον εαυτό του αλλά και τον παππού του από έναν δολοφόνο που είναι ντυμένος Άγιος Βασίλης!

Σχόλιο:Το dead end drive-in είναι ένα περιπετειώδες θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στο μελλοντικό (τότε) 1990 όπου η κυβέρνηση κρατάει αιχμάλωτους τους άνεργους σε ένα drive-in παρέχοντας τους όμως φαγητό και ευκαιρίες διασκέδασης! Δεν μπορώ να πω πως σαν ιδέα με ενθουσίασε και επίσης στο κομμάτι του τρόμου υστερεί σε σημαντικό βαθμό σε σημείο που θεωρώ λάθος την κατηγοριοποίηση ως τρόμου ωστόσο έχει τον χαβαλέ της, βγάζει την νοσταλγική 80ίλα και έχει κάποιες καλές σκηνές καταδίωξης καθώς και καλά εφέ!
Το game over,dial code είναι μια τρομακτικότερη (Γαλλική) εκδοχή του home alone στο οποίο ένα παιδί βρίσκεται κυνηγημένο από έναν δολοφόνο που παριστάνει τον Άγιο Βασίλη και χρησιμοποιεί την ευφυία του και διάφορα αυτοσχέδια όπλα για να τον αντιμετωπίσει! Θεωρώ πως η συγκεκριμένη ταινία είναι αδίκως ξεχασμένη μιας και αποτελεί ένα πολύ διασκεδαστικό θρίλερ με ασταμάτητη δράση και αγωνία! Δεν είναι πολύ σκληρή από άποψη gore,όμως είναι περισσότερο σκληρή απ’όσο θα περίμενε κανείς από μια ταινία με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί! Υπάρχουν υπερβολές και κλισέ, όμως είναι πταίσματα μιας και η ταινία καταφέρνει και διασκεδαστική να είναι αλλά και ενδιαφέρουσες ιδέες να έχει!
Απ’τις δυο ταινίες λοιπόν ξεχωρίζω σαφώς το game over,dial code μιας και το βρήκα πολύ πιο ενδιαφέρον τόσο σαν ιδέα όσο και σαν εκτέλεση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου