Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

CLASSIC DUELS 199



 THE HAND(1981):46%                                                  DEATHTRAP(1982):54%


THE HAND
STORY: Ο Τζο Λάνσντεϊλ οφείλει την επιτυχία του σε ένα κόμικ με ήρωα έναν μάτσο, του στυλ Κόναν τύπο. Σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα, το χέρι του Τζο κόβεται και η καριέρα του, η αξιοπρέπεια του και ο αυτοέλεγχος του ξεκινούν να τον εγκαταλείπουν. Η έντονη σχέση του με τη σύζυγο του, Αν, διαλύεται, όταν αυτή βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τη δική της ζωή. Καταβλημένος και παρανοϊκός πια, ο Τζο αρχίζει να εξοργίζεται με τους πάντες. Αρχίζει, δε, να πιστεύει ότι το χαμένο του χέρι έχει επιστρέψει στη ζωή και περιφέρεται προκαλώντας τον θάνατο, με απώτερο σκοπό να τον συναντήσει.

DEATHTRAP
STORY: Ένας σεναριογράφος του Μπρόντγουεϊ θέλει να πάρει τα εύσημα για το σενάριο που έγραψε ένας φοιτητής και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει και φόνο στο σχέδιό του.(themoviedb.org)


Σχόλιο: Το the hand είναι ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ που μας παρουσιάζει την πρωτότυπη ιδέα του δολοφονικού κομμένου χεριού που ξαναείδαμε διαφορετικά αξιοποιημένη κάποια χρόνια αργότερα στο κωμικό slasher idle hands! Η συγκεκριμένη ταινία δεν προσφέρει την campy διασκέδαση της μεταγενέστερης ταινίας αλλά αποτελεί ένα σοβαρό ψυχολογικό θρίλερ που αν και κινείται με αργό ρυθμό σε κρατάει με την σκοτεινή ατμόσφαιρα, κάποιες αρκετά καλές σκηνές αγωνίας και με την εξαιρετική ερμηνεία του Michael Caine!

Το deathtrap είναι μια μαύρη κωμωδία στην οποία παίζει και πάλι ο Michael Caine και η οποία διαθέτει κάποιες χιουμοριστικές σκηνές, δοσμένες κατά κύριο λόγο από τις γυναίκες πρωταγωνίστριες, αλλά κυρίως σε κερδίζει με τις συνεχείς ανατροπές της πλοκής που δεν σε αφήνουν να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της!

Πρόκειται για δυο διαφορετικού ύφους ταινίες, η μια είναι ένα σοβαρό ψυχολογικό θρίλερ και η άλλη μια μαύρη κωμωδία και θεωρώ πως αξίζουν και οι δυο ωστόσο το deathtrap έχει μια πιο σύνθετη και γεμάτη πλοκή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου