Σελίδες

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

TV-SERIES: ELITE (2018-)

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Αστυνομικό δράμα,θρίλερ

Story:Έπειτα από έναν σεισμό που κατέστρεψε το σχολείο τους, τρεις μαθητές της εργατικής τάξης κερδίζουν υποτροφία για το Las Encinas, ένα διεθνές ιδιωτικό σχολείο, στο οποίοι πηγαίνουν οι πιο πλούσιοι μαθητές. Η συνύπαρξη των τριών νέων μαθητών, με τους υπόλοιπους θα αποδειχθεί δυναμίτης, με αποκορύφωμα την δολοφονία μίας μαθήτριας.(moveitmag.gr)


Σχόλιο:Season 1:Πρόκειται για μια νεανική σειρά μυστηρίου που παρά το γεγονός πως δεν είναι πρωτότυπη (προσωπικά μου θυμίζει το how to get away with murder) καταφέρνει να γίνει εθιστική! Στο μεγαλύτερο μέρος της θυμίζει σύγχρονη σαπουνόπερα μιας και ασχολείται με τις σχέσεις των νεαρών χαρακτήρων ωστόσο το κάνει καλά και σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει να βαριέσαι μιας και διαθέτει sexy διάθεση και πραγματεύεται και διάφορα κοινωνικά θέματα όπως το πως αντιμετωπίζονται οι μουσουλμάνοι στον δυτικό κόσμο, το χάσμα των κοινωνικών τάξεων, το aids, την ομοφυλοφιλία κτλ! Το θέμα του μυστηρίου που αφορά την δολοφονία ενός χαρακτήρα μας απασχολεί απ’το πρώτο επεισόδιο και μας υπενθυμίζεται σε κάθε επεισόδιο μέσα από στιγμιότυπα των ανακρίσεων των χαρακτήρων στην αρχή και στο τέλος κάθε επεισοδίου!Οι ανατροπές που υπάρχουν είναι ασταμάτητες και οι αποκαλύψεις του φινάλε άκρως αποτελεσματικές και το κλείσιμο της σεζόν με άφησε σε αγωνία για την συνέχεια! Γενικά λοιπόν αποτελεί μια διασκεδαστική σειρά ωστόσο φοβάμαι μήπως πέσει στην παγίδα της επανάληψης στο μέλλον και κουράσει!(8)


Season 2: Η δεύτερη σεζόν όπου είναι εξίσου διασκεδαστική με την πρώτη, ξεκινάει παρουσιάζοντας μας ένα νέο μυστήριο που αφορά την εξαφάνιση ενός πολύ βασικού χαρακτήρα της σειράς! Πέρα από την εξιχνίαση αυτού του μυστηρίου όμως, η σεζόν μας απασχολεί με τα ερωτικά μπερδέματα και τις απρόβλεπτες σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των χαρακτήρων καθώς επίσης και με το θέμα της δικαιοσύνης σχετικά με τους υπαίτιους της υπόθεσης που μας απασχόλησε στην πρώτη σεζόν! Οι χαρακτήρες είναι όλοι ενδιαφέροντες και μου αρέσει πολύ που δεν υπάρχουν ξεκάθαρα καλοί και κακοί αλλά όλοι κινούνται κάπου στο ενδιάμεσο! Προσωπικά συμπαθώ σχεδόν όλους τους χαρακτήρες, ακόμα και τους υπαίτιους της πρώτης υπόθεσης ωστόσο πιο αντιπαθής από όλους μου φαίνεται για κάποιο λόγο ο Nano! Ακόμα και οι 3 νέοι χαρακτήρες που προστίθενται σε αυτή τη σεζόν έχουν αρκετό ενδιαφέρον και προσφέρουν πολλές εξελίξεις στη σειρά!Οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις του φινάλε ήταν πολύ καλές και για ακόμα μια φορά η σεζόν δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια!(8)

Season 3: Η τρίτη σεζόν προσφέρει όλα όσα έχουμε αγαπήσει απ’τη σειρά και κάνει ακόμα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να μας κάνει να συμπαθήσουμε πάρα πολύ όλους τους χαρακτήρες της! Στο μόνο κομμάτι που υπολείπεται σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι όσον αφορά την προσθήκη νέων χαρακτήρων μιας και οι δυο νέοι χαρακτήρες που προστίθενται είναι αρκετά αδιάφοροι ωστόσο ελάχιστη σημασία έχει γιατί οι ήδη γνωστοί χαρακτήρες έχουν πολλά να προσφέρουν στην πλοκή! Το μυστήριο της σεζόν που αφορά τον θάνατο ενός βασικού χαρακτήρα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μιας και πραγματικά όλοι μοιάζουν ύποπτοι και απόλαυσα πραγματικά τις ανατροπές και αποκαλύψεις! Το τελευταίο επεισόδιο το βρήκα πολύ δυνατό, ίσως το πιο δυνατό της σειράς μιας και προσφέρει δυνατές αποκαλύψεις και καταφέρνει να σε αγγίξει και να σε συγκινήσει σε πολλές στιγμές ενώ παράλληλα θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως κλείσιμο αρκετών χαρακτήρων! (8)

Season 4: Η τέταρτη σεζόν διατηρεί όλα τα στοιχεία που την κάνουν ιδανική για binge watching και αυτά είναι το μυστήριο, οι ανατροπές, οι πολύ εμφανίσιμοι πρωταγωνιστές, το sexiness, και  γενικότερη έλλειψη καθωσπρεπισμού! Σε αυτή τη σεζόν η αλήθεια είναι πως τα στοιχεία σαπουνόπερας τρώνε πολύ περισσότερο χρόνο και ενδιαφέρον από το μυστήριο του φόνου και αυτό είναι ένα μείον συγκριτικά με τις προηγούμενες, ωστόσο οι συμπαθείς χαρακτήρες, οι ανατρεπτικές σχέσεις τους και οι τολμηρές σκηνές δεν σε αφήνουν να βαρεθείς στιγμή και για ακόμα μια φορά όλα τα επεισόδια είναι άκρως διασκεδαστικά! Επίσης σε αυτή τη σεζόν παρουσιάζονται και κάποιοι νέοι χαρακτήρες που δίνουν φρέσκο αέρα στη σειρά όπως η Ari η οποία μπλέκει σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τον Samuel και τον Guzman, η Mencia που αποτελεί το νέο ερωτικό ενδιαφέρον της Rebeka, ο Patrick που μπαίνει ανάμεσα στους Omar και Ander και ο πρίγκηπας Phillippe με το μυστήριο παρελθόν! Όλοι οι νέοι χαρακτήρες έχουν ενδιαφέρον και συνεισφέρουν στην σειρά! Γενικά λοιπόν είναι μια ακόμα διασκεδαστική σεζόν για τη σειρά που όμως υστερεί κάπως στο κομμάτι του μυστηρίου και του θρίλερ συγκριτικά με τις άλλες!(7)

Season 5: Η πέμπτη σεζόν εξακολουθεί να είναι διασκεδαστική και να βλέπεται άκρως ευχάριστα αλλά πλέον η αναλογία μεταξύ σαπουνόπερας και μυστηρίου είναι ξεκάθαρα πιο άνιση με τα ερωτικά μπερδέματα να παίζουν τον πρώτο ρόλο! Η αλήθεια είναι πως η σειρά ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις της στο να λειτουργεί σαν ερωτική φαντασίωση με τις ερωτικές σκηνές και τις σεξουαλικές ατασθαλίες των πολύ εμφανίσιμων χαρακτήρων της ωστόσο πλέον η ιστορία και το μυστήριο με τις δολοφονίες έχει μείνει αρκετά πίσω χάνοντας έτσι τον πολύ επιτυχημένο συνδυασμό των πρώτων σεζόν! Το 'σκοτεινό' μυστήριο αυτής της σεζόν λοιπόν το βρήκα αρκετά αδύναμο ωστόσο και πάλι η sexy διάθεση της σειράς έκλεψε τις εντυπώσεις και δεν την άφησε να γίνει απογοητευτική!(7)

Season 6: Η έκτη σεζόν αποχαιρετά αρκετά πρόσωπα από το αρχικό cast που είχε απομείνει και εστιάζει στα τρία αδέρφια Patrick, Mencia και Ari καθώς και τον Ivan και την Isadora που γνωρίσαμε στην προηγούμενη σεζόν ενώ δεν λείπουν και οι νέες προσθήκες με πιο ενδιαφέρουσες αυτές του ζευγαριού Sara και Raul! Μου άρεσε που θίγει φλέγοντα ζητήματα όπως την κακοποίηση, τον ρατσισμό καθώς και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα και θεωρώ πως το έκανε με έναν καλό τρόπο που δεν γίνεται διδακτικός ωστόσο σίγουρα τα ερωτικά μπερδέματα όπου ο ένας πηγαίνει με τον άλλον στερούν λίγο από την σοβαρότητα και ομολογώ πως τα προβλήματα της σχέσης του Patrick και του Ivan με κούρασαν! Επίσης το αστυνομικό μυστήριο της υπόθεσης αν και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει αυτά των πρώτων σεζόν, έχει ενδιαφέρον και προσφέρει κάποιες ανατροπές! Γενικά ήταν κι αυτή μια πολύ διασκεδαστική σεζόν που δεν θα απογοητεύσει έναν φαν της σειράς και η οποία μπορεί να μην επαναλαμβάνει τις αρχικές της δόξες αλλά συνεχίζει αξιοπρεπέστατα να ιντριγκάρει!(7)

Season 7: Η έβδομη σεζόν είναι η πιο αδύναμη της σειράς κατά τη γνώμη μου μιας και έχει αποβάλλει σχεδόν ολοκληρωτικά το μυστήριο σχετικά με κάποια δολοφονία (υπάρχει αλλά δεν μας δίνεται σαν αρχικό cliffhanger όπως στις προηγούμενες) και στηρίζεται καθαρά στα στοιχεία σαπουνόπερας! Η απουσία πλέον χαρακτήρων από το αρχικό cast πέρα του Omar είναι αισθητή και οι νέοι χαρακτήρες δεν καταφέρνουν να κλέψουν τις εντυπώσεις όπως έγινε ας πούμε με την προσθήκη του Patrick στις προηγούμενες σεζόν! Από τους νέους χαρακτήρες μόνο αυτός της Chloe μου φάνηκε πιο σύνθετος και ενδιαφέρον και λίγο ο Joel που όμως από ένα σημείο και μετά κούρασε! Επίσης με ενόχλησε η αστάθεια των χαρακτήρων και η επανάληψη μοτίβων 'θέλω-δεν θέλω, πρέπει-δεν πρέπει' κτλ κάνοντας τους να δείχνουν εκνευριστικοί! Σίγουρα βέβαια η σειρά παραμένει εθιστική και βλέπεται ανετότατα ενώ δεν έχει χάσει την σέξι διάθεση της, όμως θεωρώ πως κάπως έχει ξεχειλώσει!(6)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου