Σελίδες

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

CLASSIC DUELS 201



 THE BABY(1973):65%                                       THE BLOODSTAINED SHADOW(1978):35%


THE BABY
STORY: Μια κοινωνική λειτουργός, που εξακολουθεί να ταράζεται από την απώλεια του αρχιτέκτονα συζύγου της, ερευνά την εκκεντρική, ψυχεδελική οικογένεια Wadsworth, που αποτελείται από μια μητέρα, δύο κόρες και έναν ενήλικο γιο με προφανή διανοητική ικανότητα ενός βρέφους.

THE BLOODSTAINED SHADOW
STORY: Το πτώμα μιας μαθήτριας βρίσκεται σε ένα λιβάδι. Ο δολοφόνος δεν συλλαμβάνεται ποτέ, και χρόνια αργότερα, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Στέφανο επιστρέφει στο νησί και ξανασυναντιέται με τον αδελφό του, τον τοπικό ιερέα.


Σχόλιο: Το the baby είναι μια πρωτότυπη και παράξενη ταινία σχετικά με έναν άντρα με νοητική υστέρηση που η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει σαν να είναι μωρό! Αν και στο μεγαλύτερο μέρος θυμίζει κοινωνικό δράμα μυστηρίου, το τελευταίο μέρος το βρήκα αρκετά αγωνιώδες και έχει μια ενδιαφέρουσα ανατροπή! Σίγουρα δεν την λες μια δυνατή ταινία τρόμου, είναι όμως μια πολύ καλοδουλεμένη ταινία που δεν θυμίζει καμία άλλη!

Το the bloodstained shadow είναι ένα προσεγμένο giallo που κινείται μεν κάπως αργόσυρτα και δεν έχει να δώσει κάτι το ξεχωριστό αλλά διαθέτει κάποιες δυνατές σκηνές αγωνίας, καλές σκηνές φόνων, ταιριαστή μουσική υπόκρουση και κάποιες ενδιαφέρουσες ανατροπές!

Και οι δυο ταινίες είναι καλές για το είδος τους, το μεν the bloodstained shadow είναι πιο κοντά στο είδος του τρόμου ωστόσο το the baby το βρήκα πιο πρωτότυπο και απρόβλεπτο και γι’αυτό το προτιμώ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου