Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

TV-SERIES: THE UMBRELLA ACADEMY (2019-)

 

Βαθμολογία:7/10

Είδος: Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, κωμωδία

Story:Η ιστορία ξεκινά το 1989, όταν 43 τυχαίες γυναίκες σε όλο τον κόσμο χωρίς σημάδια εγκυμοσύνης γεννούν μωρά με δυνάμεις υπερηρώων.Η εκκεντρική, δυσλειτουργική και αποξενωμένη οικογένεια υπερήρωων αναγκάζεται 17 χρόνια μετά να ενωθεί για να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του Sir Reginald Hargreeves.


Σχόλιο:Season 1: Άλλη μια σειρά με υπερήρωες που προσφέρει κάποιες μικρές παραλλαγές σε ένα γνώριμο κατά τ’άλλα concept! Έχουμε κι εδώ λοιπόν μια ομάδα υπερηρώων που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο, όμως εδώ το βάρος δίνεται κυρίως στις οικογενειακές σχέσεις μεταξύ των υπερηρώων που τυγχάνει να έχουν ζήσει μαζί σαν αδέρφια! Επίσης οι υπερήρωες εδώ δεν ακολουθούν την τυπική νόρμα αλλά έχουν τους προσωπικούς τους δαίμονες, τα μυστικά τους και δεν λειτουργούν πάντα αλτρουιστικά! Το πρώτο μέρος προσωπικά το βρήκα αργό, κάπως μπερδεμένο και μη αποτελεσματικό ως προς την ουσιαστική γνωριμία των χαρακτήρων ωστόσο τα τελευταία επεισόδια διόρθωσαν την κατάσταση, μας έκαναν σαφές ότι κι οι χαρακτήρες μαθαίνουν τους εαυτούς τους και τις υπερδυνάμεις τους παράλληλα με εμάς και πήραν μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή που προσφέρει και κάποιες απρόβλεπτες στιγμές! Κάτι ακόμα που μου άρεσε από τη σειρά είναι πως παρότι έχει μια χιουμοριστική διάθεση σε πολλές στιγμές, δεν διστάζει να γίνει και αρκετά σοβαρή και σκληρή όταν πρέπει! Από χαρακτήρες ενώ στην αρχή δεν μου γέμιζαν το μάτι, στην πορεία όλοι αποκτούν ενδιαφέρον, o πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας όμως ξεκάθαρα είναι αυτός της Vanya . Τέλος, μου άρεσε πολύ το σκηνοθετικό της στιλ και οι πετυχημένες μουσικές επιλογές! Γενικά λοιπόν παρότι στην αρχή με απογοήτευσε και με έφερε στα πρόθυρα να την σταματήσω, τελικά κατάφερε και αντέστρεψε την κατάσταση και με έκανε να έχω ενδιαφέρον για την συνέχεια στην επόμενη σεζόν!(7)

Season 2: Στην δεύτερη σεζόν οι ήρωες μας μεταφέρονται στην δεκαετία του ’60 και καλούνται για ακόμα μια φορά να σώσουν τον κόσμο! Ούτε αυτή η σεζόν έχει να δώσει κάτι το φρέσκο μιας και πάνω κάτω όλα όσα συμβαίνουν κάπου τα έχουμε ξαναδεί, ωστόσο παραμένει διασκεδαστική, πλέον το γεγονός ότι γνωρίζουμε καλύτερα τους ήρωες τους κάνει και πιο συμπαθείς στα μάτια μας και υπάρχουν και εδώ μικροεκπληξούλες που την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα! Οι εξαιρετικές ερμηνείες του cast (προσωπικά αγαπημένη η Paige στον ρόλο της Vanya αλλά και ο μικρός που υποδύεται τον πέντε) και οι πολύ πετυχημένες μουσικές επιλογές είναι για ακόμα μια φορά επίσης ένα συν! Προσωπικά θεωρώ ότι η πρώτη σεζόν είχε πιο δυνατές εξελίξεις και επίσης θα ήθελα από αυτή τη σεζόν να είναι πιο τολμηρή αλλά σίγουρα δεν απογοητεύει!(7)

Season 3: Στην τρίτη σεζόν οι ήρωες μας μεταφέρονται σε ένα παράλληλο σύμπαν και βλέπουν τις ζωές τους να έχουν αλλάξει τελείως ενώ έρχονται αντιμέτωποι και με μια νέα ομάδα υπερηρώων που έχουν πάρει την θέση τους στο παράλληλο σύμπαν! Η σειρά παραμένει διασκεδαστική και σε αυτή τη σεζόν, έχει αρκετές χιουμοριστικές στιγμές και μου άρεσε η εμφάνιση των νέων χαρακτήρων με τις καινούριες υπερδυνάμεις! Ωστόσο η ιστορία αυτής της σεζόν δεν μπορώ να πω πως με καθήλωσε και το φινάλε της με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα! Από χαρακτήρες βλέπουμε κάποιους να αναπτύσσονται περισσότερο και να γίνονται πιο συμπαθείς όπως ο Luther και άλλους να παρουσιάζονται πιο εκνευριστικοί όπως η Allison! Γενικά λοιπόν ήταν μια ανάλαφρη και αστεία σεζόν που όμως δεν εντυπωσιάζει!(6,5)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου