Σελίδες

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

CLASSIC DUELS 203



MILL OF THE STONE WOMEN(1960):47%  WHAT EVER HAPPENED TO AUNT ALICE(1969):53%


MILL OF THE STONE WOMEN
STORY: Στην Ολλανδία του 19ου αιώνα, ένας καθηγητής καλών τεχνών και ένας χειρούργος χωρίς άδεια διευθύνουν ένα μυστικό εργαστήριο όπου η άρρωστη κόρη του καθηγητή δέχεται μεταγγίσεις αίματος από θύματα απαχθείσες που μεταθανάτια γίνονται μακάβρια τέχνη.

WHAT EVER HAPPENED TO AUNT ALICE
STORY: Μια ηλικιωμένη χήρα κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό το οποίο θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει θαμμένο.


Σχόλιο: Το mill of the stone women ξεκινάει ως ένα αργόσυρτο θρίλερ μυστηρίου ωστόσο όσο περνάει η ώρα και ξεκαθαρίζει η πλοκή γίνεται όλο και πιο creepy και ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία δημιουργεί ένα πολύ καλό τελευταίο μέρος!

Το what ever happened to aunt Alice είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που στηρίζεται σημαντικά στον χαρακτήρα της Mrs. Marrable τόσο λόγω του συνδυασμού τρέλας και creepiness που διαθέτει που την κάνουν μια αξιομνημόνευτη villain όσο και χάρη στην άψογη ερμηνεία της πρωταγωνίστριας! Η πλοκή εκτυλίσσεται αρκετά αργά ωστόσο οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες δεν σε αφήνουν να βαρεθείς και υπάρχουν και κάποιες αρκετά αγωνιώδεις σκηνές προς το τέλος!

Και οι δυο ταινίες είναι εξαιρετικές στο είδος τους, αν και το mill of the stone women είναι πιο τρομακτικό, θα προτιμήσω το what ever happened to aunt Alice λόγω της ατμόσφαιρας και των εξαιρετικών ερμηνειών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου