Σελίδες

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

AN INTRUSION 2021


 Βαθμολογία:3/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ

Story: Ο Σαμ και η οικογένειά του τρομοκρατούνται από έναν κακόβουλο διώκτη...αλλά καθώς η έρευνα προχωρά, φοβάται ότι οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με μυστικά που έχει κρατήσει από την οικογένειά του και τους ντετέκτιβ.

Σχόλιο: Low-budget home invasion θριλεράκι που αν και στην αρχή πάει να τραβήξει το ενδιαφέρον σαν ιστορία, η συνέχεια είναι απογοητευτικότατη! Σεναριακά λοιπόν στα πρώτα λεπτά δημιουργεί περιέργεια σχετικά με το ποιος μπορεί να καταδιώκει την οικογένεια και για ποιο λόγο, δυστυχώς όμως στη πορεία ο αργός ρυθμός, οι χαζοί χαρακτήρες και οι ανούσιοι διάλογοι κουράζουν και σε κάνουν να χάσεις το ενδιαφέρον σου ενώ και οι αποκαλύψεις του φινάλε είναι τελείως αδιάφορες! Σκηνοθετικά είναι αρκετά κακή και έχει κάποιες πολύ κακοφωτισμένες σκηνές στις οποίες δεν μπορείς να δεις σχεδόν τίποτα! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες! Γενικά λοιπόν είναι ένα βαρετό και κακοσκηνοθετημένο θρίλερ!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

CLASSIC DUELS 203



MILL OF THE STONE WOMEN(1960):47%  WHAT EVER HAPPENED TO AUNT ALICE(1969):53%


MILL OF THE STONE WOMEN
STORY: Στην Ολλανδία του 19ου αιώνα, ένας καθηγητής καλών τεχνών και ένας χειρούργος χωρίς άδεια διευθύνουν ένα μυστικό εργαστήριο όπου η άρρωστη κόρη του καθηγητή δέχεται μεταγγίσεις αίματος από θύματα απαχθείσες που μεταθανάτια γίνονται μακάβρια τέχνη.

WHAT EVER HAPPENED TO AUNT ALICE
STORY: Μια ηλικιωμένη χήρα κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό το οποίο θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει θαμμένο.

DEATH OF A VLOGGER 2019


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Τρόμου, μυστηρίου

Story: Ένας φιλόδοξος vlogger βιώνει τη σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου όταν το τελευταίο του βίντεο, το οποίο παρουσιάζει ένα υποτιθέμενο στοίχειωμα, γίνεται viral.

Σχόλιο: Mockumentary που αρχικά δείχνει περισσότερο προβλέψιμο απ'ότι πραγματικά είναι αλλά και πάλι δεν είναι τόσο τρομακτικό ή καθηλωτικό ώστε να μπορέσει να εντυπωσιάσει! Σεναριακά λοιπόν ενώ το πρώτο μέρος μου έριξε τις προσδοκίες μιας και μου φάνηκε τελείως μια απ'τα ίδια, στη πορεία αποκτάει περισσότερο ενδιαφέρον και θίγει ζητήματα όπως την εμμονή με το διαδίκτυο και την δόξα, τα παραπλανητικά βίντεο που κυκλοφορούν κτλ! Και πάλι βέβαια δεν έχει κάποια συνταρακτική εξέλιξη που να με κάνει να θυμάμαι την ταινία αλλά μου άρεσε που ελαφρώς ξεφεύγει απ'το γνώριμο concept! Σκηνοθετικά έχει κάνα δυο καλά jumbscares αλλά θα την ήθελα περισσότερο τρομακτική και αγωνιώδη! Για μια ταινία που δίνει την εντύπωση πως γυρίστηκε ερασιτεχνικά από μια παρέα φίλων πάντως δεν είναι κακοφτιαγμένη σίγουρα! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν βλέπεται ευχάριστα και αποδεικνύεται καλύτερο απ'ότι δείχνει στην αρχή αλλά και πάλι χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να θεωρηθεί must-see!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:2/5



ALONE WITH YOU 2021


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Καθώς μια νεαρή γυναίκα προετοιμάζει με κόπο μια ρομαντική επιστροφή στο σπίτι για τη φίλη της, το διαμέρισμά τους αρχίζει να μοιάζει περισσότερο σαν τάφος όταν φωνές, σκιές και παραισθήσεις αποκαλύπτουν μια αλήθεια που δεν ήθελε να αντιμετωπίσει.

Σχόλιο: Ψυχολογικό θρίλερ που είναι υπερβολικά προβλέψιμο για να μπορέσει να κάνει εντύπωση! Σεναριακά λοιπόν ενώ καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον και να μην γίνεται βαρετό, είναι πολύ εύκολο να προβλέψεις από πολύ νωρίς το που οδηγείται με αποτέλεσμα η ιστορία να περνάει αδιάφορη! Σκηνοθετικά τα πάει ικανοποιητικά χωρίς όμως να έχει να δώσει κάτι το εντυπωσιακό είτε ως προς τα τρομάγματα είτε ως προς το σασπένς! Ικανοποιητικές είναι και οι ερμηνείες! Μπορεί να μην παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα λοιπόν, είναι μια ιστορία όμως που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές και δεν έχει να δώσει δυνατές συγκινήσεις!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5



BELOW ZERO 2021


 Βαθμολογία:8/10

Είδος: Περιπέτεια, θρίλερ

Story: Ένας αστυνόμος αναλαμβάνει να οδηγήσει την κλούβα που μεταφέρει έξι επικίνδυνους κακοποιούς. Η πορεία μέσα στη παγωμένη νύχτα κυλάει ομαλά, μέχρι που το περιπολικό που τον συνοδεύει χάνεται από το οπτικό του πεδίο. Πριν προλάβει να αντιδράσει, η κλούβα πέφτει σε ενέδρα με το όχημα να ακινητοποιείται και τον οδηγό να αναζητά μέρος για να κρυφτεί και να αμυνθεί από τους κακοποιούς που τον κυνηγούν, αλλά και να αντιμετωπίσει την παγωνιά.

Σχόλιο: Δυνατό θρίλερ αγωνίας από την Ισπανία που καταφέρνει να σε έχει στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια! Σεναριακά μπορεί να πέφτει σε κάποια κλισέ και να είναι σχετικά προβλέψιμη η έκβαση του ωστόσο δημιουργεί ασταμάτητο σασπένς που δεν σε αφήνει να χάσεις στιγμή το ενδιαφέρον σου και μου άρεσε αρκετά το φινάλε! Σκηνοθετικά δημιουργεί την κατάλληλη κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και τα πάει εξαιρετικά ως προς το σασπένς! Πολύ καλές είναι και οι ερμηνείες! Μια πολύ διασκεδαστική ταινία λοιπόν που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος!

αγωνία:5/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



NATTY KNOCKS 2023


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Μια μπέιμπι σίτερ μιας μικρής πόλης και τα παιδιά που φροντίζει αγωνίζονται να επιβιώσουν από έναν κατά συρροή δολοφόνο την παραμονή του Χάλοουιν.

Σχόλιο: Μεταφυσικό slasher που έχει αντλήσει στοιχεία από άλλες ταινίες του είδους και τα έχει συνδυάσει με τέτοιο τρόπο που να γίνονται ένας αχταρμάς! Σεναριακά λοιπόν είναι συνηθισμένη και κλισεδιάρικη αλλά εκτός αυτού έχει μια βαρετή και με δυσκολία εστίασης πλοκή, αδιάφορους χαρακτήρες και κακογραμμένους διαλόγους! Σκηνοθετικά δεν τα πάει καλά στο χτίσιμο ατμόσφαιρας και δεν δίνει ούτε gore μιας και οι ελάχιστοι φόνοι που υπάρχουν είναι σχεδόν αναίμακτοι! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες προς ικανοποιητικές και στα συν είναι η παρουσία κάποιων γνωστών στο είδος του τρόμου ηθοποιών! Γενικά λοιπόν είναι ένα βαρετό και ανούσιο θριλεράκι!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

BUTCHERS BOOK TWO: RAGHORN 2024


 Βαθμολογία: 5/10

Είδος: Τρόμου

Story: Ένα τροχαίο ατύχημα αφήνει τα θύματα στα χέρια βάναυσων κανίβαλων που σχεδιάζουν να γευτούν το κρέας τους.

Σχόλιο: Τυπικό slasher που αποτελεί sequel της ταινίας του 2020! Σεναριακά ακολουθεί την πεπατημένη χωρίς να έχει να δώσει τίποτα το φρέσκο, διαθέτει αντιπαθητικούς χαρακτήρες που φέρονται χαζά και σίγουρα ο ρεαλισμός δεν είναι το δυνατό του σημείο μιας και για παράδειγμα βλέπουμε έναν χαρακτήρα να έχει δεχτεί δυο πυροβολισμούς από καραμπίνα και να τρέχει ανενόχλητος! Ωστόσο έχει μπόλικη δράση, βίαιους φόνους και δεν σε αφήνει να βαρεθείς! Σκηνοθετικά τα πάει ικανοποιητικά και προσφέρει μπόλικο gore ενώ σχετικά ικανοποιητικές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν βλέπεται ευχάριστα για όσους τους αρέσουν τα slasher αρκεί να μπορούν να του συγχωρέσουν τα κλισέ, τις χαζές συμπεριφορές αλλά και την έλλειψη ταυτότητας!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



IN A VIOLENT NATURE 2024


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Όταν ένα μενταγιόν αφαιρείται από έναν κατεστραμμένο πυροσβεστικό πύργο στο δάσος που ενταφιάζει το σάπιο πτώμα του Τζόνι, ενός εκδικητικού πνεύματος που παρακινείται από ένα φρικτό έγκλημα 70 ετών, το σώμα του ανασταίνεται και σπέρνει τον όλεθρο.

Σχόλιο: Slasher που διαθέτει την πρωτότυπη ιδέα του να ακολουθεί την οπτική του απέθαντου δολοφόνου! Σεναριακά λοιπόν έχουμε το γνώριμο concept των slasher, όμως αντεστραμμένο καθώς βλέπουμε τα πάντα μέσα από τα μάτια του δολοφόνου και οι υπόλοιποι χαρακτήρες μας παρουσιάζονται μόνο μέσα από τα μάτια του (εκτός από το φινάλε)! Αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα που θέλοντας και μη κινεί το ενδιαφέρον στους φαν των slasher που έχουν βαρεθεί να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια ωστόσο αναγκαστικά πέφτει και σε κάποιους περιορισμούς! Αυτοί οι περιορισμοί είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει ανάπτυξη χαρακτήρων για να μπορέσεις να νοιαστείς για κάποιον και επίσης ο ρυθμός είναι αργός και υπάρχει πολύ περπάτημα καθώς βλέπουμε τον δολοφόνο να περιφέρεται στο δάσος και να ψάχνει τα θύματα του! Σκηνοθετικά διαθέτει σαφείς επιρροές από το 'friday the 13th' και δημιουργεί νοσταλγικές στιγμές ενώ προσφέρει άφθονο gore και εφευρετικούς φόνους. ειδικά μια σκηνή θα μείνει στην μνήμη των horror fans! Οι ερμηνείες είναι ικανοποιητικές αν και δεν παίζουν και μεγάλο ρόλο στο όλο concept! Γενικά λοιπόν δεν είναι μια ταινία για όλους μιας και όποιος δεν είναι μυημένος στο είδος θα την βρει αργή και βαρετή ωστόσο για έναν horror fan αποτελεί μια φρέσκια οπτική στο χιλιοχρησιμοποιημένο υπο-είδος που παίζει με τα κλισέ και ξεχωρίζει!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5



BIRTHDAY GIRL 2023


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ

Story: H 42χρονη Νάνα καλεί την κόρη της, Σίλε, και την καλύτερή της φίλη σε μια κρουαζιέρα αναψυχής για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Σίλε. Η Νάνα ελπίζει το ταξίδι αυτό να είναι μια καινούργια αρχή, μιας και η σχέση της με την κόρη της αντιμετωπίζει προβλήματα μετά από μια δύσκολη περίοδο για την οικογένεια. Όμως, το πρώτο κιόλας βράδυ οι ονειρεμένες διακοπές μετατρέπονται σε εφιάλτη.(lifo.gr)

Σχόλιο: Δραματικό θρίλερ από την Δανία με μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί και στην πραγματικότητα και η οποία καταφέρνει να σε συνεπάρει! Σεναριακά λοιπόν είναι αρκετά απλή μεν αλλά αυτός ο ρεαλισμός που διαθέτει και ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύπτει σιγά σιγά τις πληροφορίες την κάνουν να κρατάει το ενδιαφέρον και να σε απορροφά! Σίγουρα υπάρχουν κάποιες χαζές συμπεριφορές κυρίως από την κόρη και από το προσωπικό του πλοίου που κάνουν κάποια πράγματα να δείχνουν μη πειστικά ωστόσο το όλο concept με την μάνα που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει την κόρη της με κέρδισε! Σε αυτό βοήθησαν και οι εξαιρετικές ερμηνείες από τις πρωταγωνίστριες! Σκηνοθετικά καταφέρνει να δημιουργήσει σασπένς σε μια κατά τ'άλλα slow-burn πλοκή! Γενικά λοιπόν δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία εγκλήματος!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ZOMBIE TOWN 2023


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Όταν η Έιμι και ο Μάικ εξαπολύουν άθελα τους μια κατάρα αιώνων πρέπει γρήγορα να εντοπίσουν έναν διαβόητο σκηνοθέτη και να περιηγηθούν σε μια πόλη πεινασμένων ζόμπι πριν να είναι πολύ αργά για να σπάσουν την κατάρα.

Σχόλιο: Κωμωδία τρόμου για όλη την οικογένεια βασισμένη σε βιβλίο του R.L.STINE! Σεναριακά δεδομένου ότι βασίζεται σε βιβλίο του Stine, είναι προφανές πως θα διέθετε μια παιδικότητα ωστόσο εδώ αυτή είναι τόσο υπερβολική που κάνει αδύνατο να μπορέσει να την παρακολουθήσει ένας ενήλικας! Η ιστορία δεν έχει τίποτα το συναρπαστικό να δώσει, λογική δεν υπάρχει, η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι παιδιάστικη και το χιούμορ δεν το βρήκα πετυχημένο! Σκηνοθετικά εννοείται δεν έχει να δώσει στοιχεία τρόμου και απλά θυμίζει παιδική περιπέτεια φαντασίας, κάτι που ωστόσο δεν είναι απαραίτητα κακό! Όσον αφορά τις ερμηνείες, υπάρχουν κάποιες ικανοποιητικές αλλά οι πιο πολλές είναι κακές! Γενικά λοιπόν ίσως οι μικρές ηλικίες την εκτιμήσουν περισσότερο, αλλά προσωπικά δεν με άφησε ευχαριστημένο!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5



THE MARCO EFFECT 2021


 Βαθμολογία:5/10

Είδος: Αστυνομικό θρίλερ

Story: Όταν ο 14χρονος Μάρκο συλλαμβάνεται για κλοπή διαβατηρίου ενός αγνοούμενου δημόσιου υπαλλήλου, ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος Καρλ Μορκ και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν την άκρη σε μια υπόθεση με πολλά ύποπτα στοιχεία.(lifo.gr)

Σχόλιο: Πρόκειται για sequel της σειράς ταινιών με πρωταγωνιστικούς ήρωες τους αστυνομικούς Carl και Assad τους οποίους όμως εδώ ερμηνεύουν άλλοι ηθοποιοί! Για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από τις προηγούμενες ταινίες ωστόσο είδα πως με είχαν αφήσει ικανοποιημένο, κάτι που δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση! Η αλλαγή του cast καταρχήν δεν μου άρεσε και βρήκα τους δυο πρωταγωνιστές αδιάφορους ωστόσο ίσως σε αυτό φταίει το ότι δεν αναπτύσσονται ιδιαίτερα οι χαρακτήρες τους εδώ αφού υποτίθεται μας είναι ήδη γνώριμοι από τις προηγούμενες ταινίες! Αυτό που με χάλασε περισσότερο είναι η αδιάφορη αστυνομική υπόθεση η οποία ξετυλίγεται αρκετά υποτονικά και χωρίς εκπλήξεις! Πρόκειται για μια ιστορία συνωμοσίας στην μέση της οποίας μπλέκεται και ένα μικρό αγόρι ωστόσο η πλοκή δεν μας κάνει ούτε να διψάμε για αποκαλύψεις σχετικά με την συνωμοσία αλλά ούτε και να καιγόμαστε από αγωνία για το αγόρι! Όλα γενικά κυλάνε υποτονικά και χωρίς να προκαλούν συναισθήματα! Σκηνοθετικά την βρήκα επίσης υποτονική πέρα από κάνα δυο σκηνές έντασης! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Δεν είναι μια κακή ταινία λοιπόν αλλά περισσότερο μια αδιάφορη και υποτονική ωστόσο αξίζει να την δει όποιος είναι φαν του συγκεκριμένου franchise μιας και θα υπάρξει και συνέχεια!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



BRIGHTWOOD 2022


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story: Ένα ζευγάρι βρίσκεται παγιδευμένο ενώ τρέχει γύρω από μια λίμνη.

Σχόλιο: Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας σχετικά με χρονική λούπα που λειτουργεί και ως αλληγορία για την προβληματική σχέση ενός ζευγαριού! Σεναριακά δεν είναι κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί ωστόσο κινεί την περιέργεια για να δεις για ποιο λόγο συμβαίνουν οι χρονικές λούπες στο ζευγάρι και πως θα γλιτώσουν, δυστυχώς όμως οι απαντήσεις δεν δίνονται με αποτέλεσμα και μονότονη να γίνεται και να μην βγάζει και ξεκάθαρο νόημα πέραν των μηνυμάτων που θέλει να περάσει στο κομμάτι της αλληγορίας! Σκηνοθετικά δείχνει πολύ φθηνή και ερασιτεχνικού επιπέδου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενδυναμώσει την σχετικά ενδιαφέρουσα αλλά ελλιπή ιστορία! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες προς κακές! Γενικά λοιπόν για το budget της έγινε μια αξιοπρεπής προσπάθεια να μας δοθεί μια ιστορία που να έχει κάτι να πει και να μην είναι απλά μια αρπαχτή ωστόσο χρειαζόταν πολύ περισσότερη δουλειά σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει να ικανοποιήσει!

αγωνία:2/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

CLASSIC DUELS 202



 SINGAPORE SLING(1990): 5%                                   IDLE HANDS(1999):95%


SINGAPORE SLING
STORY: Ψάχνοντας τα ίχνη μιας εξαφανισμένης κοπέλας, ένας ιδιωτικός ερευνητής-ντετέκτιβ θα καταλήξει αιχμάλωτος μιας διεστραμμένης γυναίκας και της σεξουαλικά ακόρεστης κόρης της.

IDLE HANDS
STORY: Το «Idle Hands» επικεντρώνεται στη δραματική τροπή που παίρνει η ζωή ενός τεμπέλη νεαρού όταν το χέρι του καταλαμβάνεται από μια διαβολική δύναμη που διψά για αίμα και φονικά. (horrormovies.gr)

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

TV-SERIES: THE UMBRELLA ACADEMY (2019-)

 

Βαθμολογία:7/10

Είδος: Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, κωμωδία

Story:Η ιστορία ξεκινά το 1989, όταν 43 τυχαίες γυναίκες σε όλο τον κόσμο χωρίς σημάδια εγκυμοσύνης γεννούν μωρά με δυνάμεις υπερηρώων.Η εκκεντρική, δυσλειτουργική και αποξενωμένη οικογένεια υπερήρωων αναγκάζεται 17 χρόνια μετά να ενωθεί για να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του Sir Reginald Hargreeves.

BLOOD RELATIVES 2022


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Ο μοναχικός τρόπος ζωής ενός βαμπίρ αναστατώνεται όταν εμφανίζεται μια έφηβη που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του και έχει τους κυνόδοντες να το αποδείξει. Σε ένα οδικό ταξίδι στις μαύρες κορυφές της Αμερικής, αποφασίζουν πώς να βυθίσουν τα δόντια τους στην οικογενειακή ζωή.

Σχόλιο: Προσωπικά θα την χαρακτήριζα περισσότερο ως οικογενειακό δράμα μιας και επί της ουσίας εστιάζει στην σχέση πατέρα και κόρης χωρίς να έχει να δώσει κάτι το ιδιαίτερο είτε στο κομμάτι της κωμωδίας είτε του τρόμου! Σεναριακά λοιπόν έχει συμπαθείς χαρακτήρες που αναπτύσσονται επαρκώς αλλά η πλοκή εκτυλίσσεται πολύ αργά και χωρίς ποτέ να γίνεται τίποτα το πραγματικά ενδιαφέρον, δεν την βρήκα αστεία και με έκανε να βαρεθώ! Σκηνοθετικά είναι προσεγμένη αλλά υπερβολικά υποτονική και αρκετά αναίμακτη! Τις ερμηνείες τις βρήκα αρκετά καλές! Μπορεί να έχει ένα συμπαθητικό δίδυμο λοιπόν αλλά δεν πετυχαίνει να γίνει διασκεδαστική!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



INTO THE ARMS OF DANGER 2020


 Βαθμολογία: 5/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Δύο νοσοκόμοι φτάνουν στο σημείο του τροχαίου για να μεταφέρουν μια τραυματισμένη έφηβη στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αντί να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι άγνωστοι τη φέρνουν στο σπίτι μιας γυναίκας της οποίας η κόρη μόλις πέθανε.

Σχόλιο: Τηλεταινία σχετικά με την απαγωγή μιας κοπέλας η οποία είναι πολύ συνηθισμένη και προβλέψιμη αλλά βλέπεται ευχάριστα! Σεναριακά δεν έχει να δώσει κάτι το φρέσκο, έχει πολλά κλισέ, της λείπουν οι εντάσεις και ξέρουμε ακριβώς το που οδηγείται ωστόσο κυλάει ευχάριστα η ώρα χωρίς να κουράζει! Σκηνοθετικά είναι πολύ ανάλαφρη έτσι ώστε να είναι προορισμένη για όλη την οικογένεια, την βρήκα αρκετά υποτονική στις σκηνές αγωνίας και σίγουρα δεν γίνεται τρομακτική σε καμία περίπτωση (δεν καταλαβαίνω γιατί έχει κατηγοριοποιηθεί ως τρόμου)! Οι ερμηνείες είναι μέτριες ως επί το πλείστον, πέραν της ξύλινης ερμηνείες της ηθοποιού που υποδύεται την μητέρα της πρωταγωνίστριας! Γενικά λοιπόν για να περάσει η ώρα είναι μια χαρά, απλά ξεχνιέται αμέσως!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

CULT HERO 2022




 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Η Κάλι Τζόουνς προσπαθεί να σώσει τον σύζυγό της από ένα «κέντρο ευεξίας» με τη βοήθεια ενός αποτυχημένου ειδικού που έχει το ψευδώνυμο Cult Buster.

Σχόλιο: Χαριτωμένο b-movie που θυμίζει σε σημεία αισθητική από 80s το οποίο βλέπεται αρκετά ευχάριστα κυρίως ως κωμωδία! Σεναριακά λοιπόν κλίνει σαφώς περισσότερο στο είδος της κωμωδίας και μερικές το παρακάνει με την υπερπροσπάθεια να προκαλέσει γέλιο με αποτέλεσμα να γελοιοποιείται ωστόσο υπάρχουν αρκετές στιγμές πετυχημένου χιούμορ, διαθέτει συμπαθείς χαρακτήρες και κυλάει ευχάριστα! Σκηνοθετικά σίγουρα είναι εμφανές το χαμηλό budget ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που να με χάλασε σε σημαντικό βαθμό και δεν στερείται gore! Τις ερμηνείες τις βρήκα over the top αλλά ταιριάζουν στο πνεύμα της ταινίας! Γενικά λοιπόν είναι μια χαμηλής αισθητικής αλλά διασκεδαστική μαύρη κωμωδία!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



IT CAME FROM BELOW 2021

Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ μυστηρίου

Story: Μια παρέα φίλων βρίσκεται κυνηγημένη στις σπηλιές από ένα πλάσμα... από έναν άλλο κόσμο.

Σχόλιο: Low-budget creature horror ταινία που αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα! Σεναριακά ακολουθεί το γνωστό concept αυτού του υποείδους χωρίς να αποφεύγει τα κλισέ και έχει αντιπαθητικούς χαρακτήρες που φέρονται χαζά και δεν αναπτύσσονται καθόλου με αποτέλεσμα να περιμένουμε πως και πως να δολοφονηθούν! Σκηνοθετικά είναι υπερβολικά κακοφωτισμένη και κατά συνέπεια στις περισσότερες σκηνές δεν καταλαβαίνουμε καν τι διαδραματίζεται και αρκετά κακές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν είναι ένα θρίλερ του σωρού που δεν έχει να δώσει κάτι το αξιόλογο!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

 


Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

CONCRETE UTOPIA 2023


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Δραματική περιπέτεια, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story: Ο κόσμος έχει μετατραπεί σε ερείπια μετά από έναν τεράστιο σεισμό. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσο μακριά εκτείνονται τα ερείπια ή ποια μπορεί να είναι η αιτία του σεισμού. Στην καρδιά της Σεούλ έχει μείνει όρθιο μόνο ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που ονομάζεται Διαμερίσματα Χουάνγκ Γκουν. Καθώς περνάει ο καιρός, αρχίζουν να έρχονται ξένοι προσπαθώντας να προστατευτούν από το υπερβολικό κρύο. Σύντομα, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό των ξένων. Νιώθοντας ότι απειλείται η επιβίωσή τους, οι κάτοικοι θεσπίζουν ένα ειδικό μέτρο. 

Σχόλιο: Νοτιοκορεάτικο post-apocalyptic θρίλερ που περνάει πολλά μηνύματα και μπορεί να θεωρηθεί και ως μια πολύ πετυχημένη αλληγορία ως προς το θέμα του προσφυγικού που διχάζει μέχρι και σήμερα την κοινωνία! Δεν είναι μια περιπέτεια καταστροφής οπότε μην περιμένει κανείς εντυπωσιακά εφέ με τον σεισμό, αντιθέτως τα λεπτά της καταστροφής είναι πολύ σύντομα και κατά κύριο λόγο βλέπουμε το πως οι άνθρωποι καλούνται να ζήσουν υπό τις νέες συνθήκες και πως αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν την ανθρωπιά τους! Η ιστορία μπορεί να μην είναι κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο αλλά κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και θίγει πολλά κοινωνικά και ηθικά ζητήματα όπως η ξενοφοβία, η τυφλή υποταγή στην εξουσία κτλ! Σκηνοθετικά αποφεύγει τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης αλλά δημιουργεί σασπένς όποτε χρειάζεται και ενισχύει αποτελεσματικά την ιστορία! Εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες! Περισσότερο λοιπόν θα το χαρακτήριζα ως ένα post-apocalyptic ψυχολογικό δράμα που μας δείχνει τις παθογένειες των κοινωνιών και ως τέτοιο λειτουργεί άψογα!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



WINNIE-THE-POOH: BLOOD AND HONEY 2 (2024)


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Επιδιώκοντας να εκδικηθεί τον πρώην παιδικό του φίλο, ο Γουίνι το Αρκουδάκι επιστρέφει αποφασισμένος να βρει και να σκοτώσει τον Κρίστοφερ καθώς και τους ενήλικους που επέζησαν από το πάρτι για τα 5α γενέθλια του Κρίστοφερ. Το Αρκουδάκι, μαζί με τους τρομακτικούς τερατώδεις φίλους του, τον Κουκουβάγια και τον Τίγρη, αρχίζει να τους σκοτώνει έναν προς έναν.

Σχόλιο: Sequel της ταινίας του 2023 που έχει εμφανώς μεγαλύτερο budget και είναι βελτιωμένη σε όλα τα επίπεδα ωστόσο και πάλι κάποια ελαττώματα που έχει δεν την αφήνουν να απογειώσει την ιδέα της! Σεναριακά λοιπόν μου άρεσε που προσπαθεί να μας δώσει το origin story του Γουίνι και της παρέας του και το πως δημιουργήθηκαν και μου άρεσε που εμφανίζει και άλλους ήρωες απ'τα κινούμενα σχέδια ωστόσο η πολύ ελλιπής ανάπτυξη των χαρακτήρων τους κάνει σχεδόν όλους να δείχνουν αναλώσιμοι με αποτέλεσμα να βλέπουμε απλά τους δολοφόνους να σκοτώνουν άγνωστους σε εμάς χαρακτήρες κι έτσι να μην νοιαζόμαστε! Σκηνοθετικά έχει καλύτερα εφέ και προσφέρει πολλούς βίαιους φόνους και άφθονο gore! Ικανοποιητικές βρήκα και τις ερμηνείες! Παρότι απλοική και προβλέψιμη σαν ιστορία λοιπόν, παραμένει ένα διασκεδαστικό slasher με το ατού των 'γνωστών' δολοφόνων του!

αγωνία:4/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



ALL JACKED UP AND FULL OF WORMS 2022


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Δύο άγνωστοι γαντζώνονται στα σκουλήκια και γλιστρούν στην αρχέγονη στάχτη.

Σχόλιο: Low-budget παράξενη ταινία που προσπαθεί να δώσει κάτι το διαφορετικό αλλά το αποτέλεσμα είναι τελείως ανούσιο! Σεναριακά δεν υπάρχει καθόλου πλοκή, δεν προκαλεί ούτε γέλιο ούτε και τρομάγματα και απλά βλέπουμε καμένους χαρακτήρες να μαστουρώνουν με ένα σωρό wtf σκηνές να παρεμβάλλονται που δεν εξηγούνται! Σκηνοθετικά δείχνει φθηνή και το μόνο καλό που έχει είναι κάποιες αηδιαστικές gore σκηνές! Τις ερμηνείες τις βρήκα κακές αλλά δεν υπήρχε και ίχνος ανάπτυξης χαρακτήρων για να μπορέσουν οι ηθοποιοί να δουλέψουν πάνω τους! Γενικά λοιπόν την βρήκα χάσιμο χρόνου!

αγωνία:2/5
splatter:5/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5



CENTIGRADE 2020


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ

Story: Το 2002 ένα ζευγάρι Αμερικανών κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα διασχίζοντας με το SUV τους την αρκτική Νορβηγία. Μια χιονοθύελλα όμως τους αναγκάζει να σταματήσουν στη μέση του πουθενά και το επόμενο πρωί αντιλαμβάνονται πως το χιόνι έχει παγώσει γύρω τους και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αυτοκίνητο χωρίς καμία βοήθεια. Σαν να μην έφταναν αυτά, η προχωρημένη εγκυμοσύνη της βρίσκει τη λάθος ώρα να φτάσει στο τελικό της στάδιο.

Σχόλιο: One-location θρίλερ επιβίωσης που είναι βαρετό και αδιάφορο! Σεναριακά λοιπόν η ιστορία είναι απλή όπως μας συνηθίζει το συγκεκριμένο υποείδος, εκεί που θα μπορούσε όμως να γίνει ένα κλειστοφοβικό και αγωνιώδες θρίλερ επιβίωσης δυστυχώς γίνεται βαρετό και μονότονο! Το ζευγάρι δεν κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες για να γλιτώσει, απλά περιμένουν οπότε δεν μας δημιουργείται αγωνία και βρήκα την ηρωίδα αρκετά αντιπαθητική με τον τρόπο που φέρεται και με κάποιες χαζές συμπεριφορές που έχει! Σκηνοθετικά δημιουργεί κλειστοφοβική ατμόσφαιρα αλλά δεν έχει να δώσει κάτι ως προς το σασπένς! Τις ερμηνείες τις βρήκα σχετικά ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν το βρήκα προβλέψιμο, μονότονο και κουραστικό!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



LOWLIFES 2024


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Τρόμου

Story: Τα ένστικτα επιβίωσης μιας οικογένειας που ταξιδεύει στο δρόμο δοκιμάζονται όταν δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μείνουν τη νύχτα σε ένα απομακρυσμένο σπίτι.

Σχόλιο: Τυπικό slasher που προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του είδους με αποτέλεσμα να γίνεται άκρως διασκεδαστικό! Σεναριακά λοιπόν ακολουθεί μια κλασική συνταγή την οποία ενισχύει με μπόλικη δράση και αγωνία, πληθώρα χαρακτήρων και κατά συνέπεια και φόνων καθώς και κάποιες ενδιαφέρουσες ανατροπές! Στα αρνητικά θα έβαζα κάποιες χαζές συμπεριφορές που υπάρχουν που όμως δεν ζημιώνουν ιδιαίτερα την ταινία! Σκηνοθετικά δημιουργεί σασπένς και προσφέρει άφθονο gore! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Είναι από τις ταινίες τρόμου λοιπόν που κάνουν καλά την δουλειά τους ως προς την διασκέδαση που προσφέρουν σε έναν φαν του είδους!

αγωνία:5/5
splatter:5/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

CLASSIC DUELS 201



 THE BABY(1973):65%                                       THE BLOODSTAINED SHADOW(1978):35%


THE BABY
STORY: Μια κοινωνική λειτουργός, που εξακολουθεί να ταράζεται από την απώλεια του αρχιτέκτονα συζύγου της, ερευνά την εκκεντρική, ψυχεδελική οικογένεια Wadsworth, που αποτελείται από μια μητέρα, δύο κόρες και έναν ενήλικο γιο με προφανή διανοητική ικανότητα ενός βρέφους.

THE BLOODSTAINED SHADOW
STORY: Το πτώμα μιας μαθήτριας βρίσκεται σε ένα λιβάδι. Ο δολοφόνος δεν συλλαμβάνεται ποτέ, και χρόνια αργότερα, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Στέφανο επιστρέφει στο νησί και ξανασυναντιέται με τον αδελφό του, τον τοπικό ιερέα.

I WISH I WISH 2016


 Βαθμολογία:5/10

Είδος: Τρόμου

Story: 5 ξαδέρφια ανακαλύπτουν ένα διαβολικό παιχνίδι που ικανοποιεί τις βαθύτερες επιθυμίες τους, απλά πρέπει να προετοιμαστούν να χάσουν τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή τους.

Σχόλιο: Μεξικάνικη ταινία τρόμου με επιτραπέζιο παιχνίδι που διαθέτει μια ιδέα την οποία έχουμε ξαναδεί αλλά παραμένει διασκεδαστική όμως δυστυχώς συνοδεύεται από μια πολύ αδύναμη σκηνοθεσία! Σεναριακά λοιπόν δεν είναι ότι έχει να δώσει κάτι το καινούριο και δεν γίνεται ανάπτυξη χαρακτήρων με αποτέλεσμα να μην νοιαζόμαστε για κανέναν ωστόσο η ιδέα με το επιτραπέζιο παιχνίδι και τις ευχές είναι από μόνη της διασκεδαστική κι έτσι η ταινία ως προς το κομμάτι της ιστορίας βλέπεται πολύ ευχάριστα! Σκηνοθετικά απ'την άλλη δείχνει αρκετά φθηνή και οι φόνοι είναι ως επί το πλείστον off camera και αδιάφοροι! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Βλέπεται λοιπόν για να περάσει η ώρα αλλά πρέπει να έχεις αρκετά χαμηλές απαιτήσεις!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

THE BLOODHOUND 2020


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Θρίλερ μυστηρίου

Story: Παράξενα γεγονότα μαστίζουν έναν νεαρό άνδρα όταν τον καλούν στο απομονωμένο σπίτι ενός πλούσιου παιδικού φίλου και της δίδυμης αδερφής του.

Σχόλιο: Άκρως βαρετό και υποτονικό θρίλερ μυστηρίου που διαθέτει μεν μια παραξενιά και κάποιες ατμοσφαιρικές σκηνές αλλά υστερεί σε ουσία! Σεναριακά είναι σαν να παρακολουθείς έναν 70λεπτο διάλογο δυο ατόμων που έχουν κάνει μπάφο, όλα κυλάνε πολύ βαρετά και υποτονικά, εξελίξεις δεν υπάρχουν και το φινάλε το βρήκα τελείως αδιάφορο! Σκηνοθετικά διαθέτει μια υπόκωφη ανατριχιαστική ατμόσφαιρα αλλά υστερεί σε εντάσεις! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Δεν είναι κακή σαν παραγωγή αλλά παρά την μικρή της διάρκεια αποτελεί ένα βασανιστήριο βαρεμάρας μέχρι να τελειώσει!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



TV-SERIES: HOUSE OF THE DRAGON (2022-)


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Δραματική περιπέτεια, φαντασίας

Story: Το House of The Dragon διαδραματίζεται 200 χρόνια πριν το Game of Thrones, και είναι το prequel της σειράς που βρίσκει τους Targaryens να κυβερνούν τα επτά βασιλεία και να βρίσκονται στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου μέσα στον ίδιο τους τον οίκο.(yourate.gr)

Σχόλιο: Season 1: Πρόκειται για το prequel της επικής σειράς το οποίο εστιάζει στον οίκο των Targaryen! Σίγουρα δεν θεωρώ ότι φτάνει τα επίπεδα της πρωτότυπης σειράς μιας και δεν προσφέρει στον ίδιο βαθμό τα σοκ και τις εξαιρετικά δυνατές στιγμές που μας χάρισε το game of thrones ήδη από την πρώτη του σεζόν! Ωστόσο είναι μια πολύ προσεγμένη σειρά που διαθέτει τα στοιχεία που αγαπήσαμε από την γνωστή σειρά, έχει ενδιαφέροντες 'γκρίζους' χαρακτήρες που αναπτύσσονται πολύ καλά και προσφέρει μπόλικες δόσεις από τους αγαπημένους δράκους! Επίσης μου άρεσαν πολύ οι δυο πρωταγωνίστριες και οι ηρωίδες που υποδύονται που γίνονται και οι δυο συμπαθείς με τον τρόπο τους! Ομολογώ πως θα ήθελα περισσότερες σοκαριστικές εξελίξεις αλλά ήταν μια πολύ καλή πρώτη σεζόν που θέτει την βάση για μια πολύ υποσχόμενη συνέχεια!(8)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν αποτελεί περισσότερο προετοιμασία για έναν μεγάλο επικείμενο πόλεμο ωστόσο έχει να δώσει κάποιες σημαντικές εξελίξεις, αναπτύσσει ακόμα περισσότερο τους χαρακτήρες της και ακόμα και οι νέοι χαρακτήρες που προστίθενται έχουν ενδιαφέρον και επίσης προσφέρει κάποιες δυνατές σκηνές μάχης των δράκων! Σίγουρα είναι εμφανές πλέον πως αυτό που της λείπει σε σχέση με το game of thrones είναι η ποικιλία χαρακτήρων, κάτι που κάνει πιο αισθητό τον αργό ρυθμό και μειώνει τον αριθμό των δυνατών εξελίξεων, όμως και πάλι εξακολουθεί σαν ποιότητα παραγωγής να είναι καλύτερη απ'την πλειοψηφία των σειρών! Στα αρνητικά της σεζόν θα έβαζα τον αργό ρυθμό και το sub-plot του Daemon με τα οράματα που κουράζει! Γενικά πάντως είναι μια σειρά που θέλοντας και μη σε καθηλώνει και θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια!(8)



HOON PAYON 2023


 Βαθμολογία: 5/10

Είδος: Τρόμου

Story: Κάθε φιγούρα Hoon Payon είναι φτιαγμένη με διαφορετικές μεθόδους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει ή να βλάψει ανθρώπους με μαύρη μαγεία.

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου από την Ταιλάνδη που ενώ διαθέτει κάποια καλά στοιχεία και δεν είναι μια απ'τα ίδια, η τραβηγμένη διάρκεια και οι αμέτρητες σεναριακές τρύπες την καταστρέφουν! Σεναριακά λοιπόν μου άρεσε το concept με τις φιγούρες και το μυστήριο για το τι πραγματικά συμβαίνει και ποιος ευθύνεται κρατάει το ενδιαφέρον, όμως χρειαζόταν ένα πιο συγκροτημένο σενάριο μιας και εδώ ο χρόνος γεμίζεται με πολλές πληροφορίες οι οποίες όμως ποτέ δεν δένουν μεταξύ τους και δεν βγάζουν ξεκάθαρο νόημα! Σκηνοθετικά τα πάει καλά μιας και δημιουργεί creepy ατμόσφαιρα και κάνει τις φιγούρες να δείχνουν τρομακτικές! Ικανοποιητικές είναι και οι ερμηνείες! Ενδιαφέρουσα ιδέα λοιπόν αλλά το αποτέλεσμα είναι περισσότερο μπερδεμένο παρά πετυχημένο!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5



Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

FOLLOWERS 2024


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Τρόμου

Story: Ένα χρόνο μετά την επιβίωσή της από μια βάναυση επίθεση, μια influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι φίλοι της βρίσκονται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο μιας επικίνδυνης και αδυσώπητης λατρείας του σκοτεινού ιστού, διψώντας για τιμωρία και πρόθυμοι να μην σταματήσουν σε τίποτα για να την αποκτήσουν.

Σχόλιο: Sequel του κακού 'follower' του 2022! Προσωπικά είχα ξεχάσει τελείως την πρώτη ταινία και καλό θα ήταν να μην την έχει δει κάποιος μιας και ήταν βαρετή και η συγκεκριμένη ξεκινάει δείχνοντας μας τα σημαντικά γεγονότα της πρώτης και στην συνέχεια παίρνει μια διαφορετική τροπή, κάτι που το βρήκα ενδιαφέρον (ενώ αν θυμόμουν τη πρώτη ταινία θα ήταν προβλέψιμο και βαρετό)! Σίγουρα είναι μια κλισεδιάρικη low-budget ταινία με ελλιπή ανάπτυξη χαρακτήρων και πολύ κακές ερμηνείες ωστόσο η συγκεκριμένη ομολογώ πως δεν με έκανε να βαρεθώ και έχει περισσότερη δράση από την προηγούμενη! Σκηνοθετικά έχει κάποιες ερασιτεχνικού επιπέδου σκηνές και την βρήκα και κακή ηχητικά ωστόσο προσφέρει κάποιους βίαιους φόνους! Οι ερμηνείες όπως προείπα είναι κακές! Γενικά λοιπόν αν και βελτιωμένη από την προηγούμενη ταινία, εξακολουθεί να είναι κάτω του μετρίου!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



UNDER PARIS 2024


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Περιπέτεια τρόμου

Story: Στο «Under Paris» μια επιστήμονας προσπαθεί να αποτρέψει την παραμονή ενός μεγάλου καρχαρία στα νερά του Σηκουάνα και να προειδοποιήσει τις αρχές για τον κίνδυνο.(horrormovies.gr)

Σχόλιο: Γαλλική ταινία τρόμου με καρχαρίες που επιτέλους έχει να μας δώσει μια φρέσκια ιστορία, κάτι που δεν συνηθίζεται για το συγκεκριμένο υποείδος! Σεναριακά λοιπόν μου άρεσε το ότι προσπαθεί να δώσει κάτι το διαφορετικό και παρότι χάνει λίγο από αγωνία για να μπορέσει να αναπτύξει την ιστορία του, δεν σε αφήνει να βαρεθείς χάρη σε κάποιες έντονες σκηνές δράσης αλλά και στο ότι ενδιαφέρεσαι να δεις που το πάει! Βέβαια δεν λείπουν οι υπερβολές και οι ευκολίες, κάποιες αρκετά χαζές συμπεριφορές και οι χαρακτήρες χρειάζονταν περισσότερη ανάπτυξη ωστόσο αυτά τα ελαττώματα δεν με εμπόδισαν απ΄το να ευχαριστηθώ την ταινία! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά, έχει κάποιες πολύ καλές σκηνές ανθολογίας, έχει πολύ καλά εφέ και καταφέρνει στις σκηνές δράσης να σε έχει στη τσίτα! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν αξίζει μια ματιά για όποιον θέλει να δει μια πρωτότυπη ταινία τρόμου με καρχαρίες αρκεί να είναι σε θέση να συγχωρέσει κάποια σεναριακά ατοπήματα!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

THE DEVIL'S BATH 2024


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Ιστορικό δράμα, τρόμου

Story: Η Αυστρία τον 18ο αιώνα. Τα δάση περιβάλλουν χωριά. Η δολοφονία ενός μωρού καταδικάζει μια γυναίκα σε θάνατο. Η Άγκνες ετοιμάζεται για έγγαμη ζωή με τον αγαπημένο της. Όμως το μυαλό και η καρδιά της βαραίνουν. Ένα ζοφερό μονοπάτι μόνο, κακές σκέψεις αναδύονται.

Σχόλιο: Folklore δράμα τρόμου που μας εξιστορεί μια ιστορία που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και πραγματεύεται το θέμα της κατάθλιψης στην Ευρώπη του 18ου αιώνα και το πως η θρησκόληπτη κοινωνία πίστευε πως αν δολοφονήσεις κάποιον και εξομολογηθείς συγχωρείσαι και πας στον παράδεισο ενώ αν αυτοκτονήσεις καίγεσαι στην κόλαση! Αν την δεις ως ταινία τρόμου θα απογοητευτείς μιας και είναι πολύ αργόσυρτη και τα στοιχεία τρόμου αφορούν καθαρά και μόνο κάποιες σκληρές σκηνές που υπάρχουν! Προσωπικά θα την χαρακτήριζα ως ένα βαρύ και καταθλιπτικό ιστορικό δράμα και ως τέτοιο θεωρώ πως κάνει εξαιρετικά την δουλειά του! Το σενάριο λοιπόν αν και το πρώτο μέρος είναι πολύ αργό, όσο πέρναγε η ώρα και γινόταν πιο ξεκάθαρη η ιστορία κατάφερνε και με απορροφούσε στον κόσμο της όλο και περισσότερο και μέχρι το τέλος με είχε κερδίσει απόλυτα! Μπορεί να ξέρεις πάνω κάτω το που οδηγείται αλλά τα συναισθήματα που σου δημιουργεί και κάποιες ρεαλιστικά σκληρές στιγμές που υπάρχουν σε αφήνουν μουδιασμένο! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά, αποδίδει άψογα το φυσικό τοπίο, έχει πολύ καλή φωτογραφία, δημιουργεί την κατάλληλη βαριά και μελαγχολική ατμόσφαιρα και σε κερδίζει με τον ρεαλισμό της ωστόσο μην περιμένει κανείς ιδιαίτερα στοιχεία τρόμου! Εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες! Αξίζει λοιπόν σίγουρα μια ματιά αν θες ένα βαρύ δράμα για την κατάθλιψη σε εκείνη την ιστορική περίοδο!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

THE CALL 2020


 Βαθμολογία: 5/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ μυστηρίου

Story: Το φθινόπωρο του 1987, μια ομάδα φίλων από μια μικρή πόλη πρέπει να επιβιώσει τη νύχτα στο σπίτι ενός απαίσιου ζευγαριού, αφού ένα τραγικό ατύχημα τους φέρνει στην πόρτα του ζευγαριού.

Σχόλιο: Μεταφυσικό θρίλερ που έχει αρκετά σεναριακά ελαττώματα αλλά βλέπεται ευχάριστα! Σεναριακά λοιπόν βρήκα ενδιαφέρουσα και σχετικά πρωτότυπη την ιδέα και η ανατροπή του φινάλε αν και προβλέψιμη μου άρεσε! Δυστυχώς όμως τα πολλά κλισέ και κυρίως οι πολύ χαζές και μη ρεαλιστικές συμπεριφορές ρίχνουν πολύ την ταινία και επίσης το πρώτο μέρος μου φάνηκε πιο υποσχόμενο σε σχέση με το απαιτητικό αλλά εν τέλει αδιάφορο δεύτερο μέρος! Όσον αφορά τις ερμηνείες, τις βρήκα ικανοποιητικές αλλά ξεχωρίζουν σαφώς οι βετεράνοι του είδους Lin Shaye και Tobin Bell! Σκηνοθετικά δεν την λες τελείως κακή και υπάρχουν στιγμές που δημιουργεί σασπένς, όμως υστερεί σε τρομάγματα και σε βία και με ξενέρωσε που οι φόνοι είναι off camera! Δεν είναι μια απ'τα ίδια λοιπόν και κάνει προσπάθεια να δώσει κάτι το σχετικά διαφορετικό αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ μέτριο!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5



THE POND 2021


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Δράμα τρόμου, μυστηρίου

Story: Το «The Pond» επικεντρώνεται στην έρευνα ενός ανθρωπολόγου ο οποίος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε κάτι σοκαριστικό στη λίμνη που ερευνά. Η συνέχιση της έρευνας αποδεικνύεται εφιαλτική και η διαφορά ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό εξαιρετικά θολή.(horrormovies.gr)

Σχόλιο: Θρίλερ μυστηρίου που έχει μια υποσχόμενη ιδέα την οποία όμως δεν αναπτύσσει σωστά και το αποτέλεσμα είναι τελείως βαρετό και χωρίς νόημα! Σεναριακά λοιπόν ενώ οι υπόνοιες κοσμικού τρόμου κινούν αρχικά το ενδιαφέρον, στην πορεία το σενάριο δείχνει ότι δεν έχει ιδέα που να το πάει με αποτέλεσμα να βλέπουμε απλά φλυαρίες και καθόλου δράση και χωρίς ποτέ να βγάζει ξεκάθαρο νόημα για να μπορέσει να μας συνεπάρει! Σκηνοθετικά δεν την βρήκα τόσο κακή, έχει καλή φωτογραφία και τουλάχιστον αρχικά δεν δείχνει τόσο φθηνή, όμως είναι υπερβολικά υποτονική! Τις ερμηνείες τις βρήκα πολύ κακές! Προτείνεται μόνο για ύπνο λοιπόν!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



ANG MGA KAIBIGAN NI MAMA SUSAN 2023


 Βαθμολογία:3/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Ακολουθεί έναν φοιτητή που εμπλέκεται σε μια σειρά από μυστήρια, όλα αυτά που απειλούν να κατακλύσουν τη νεαρή του ζωή.

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου από τις Φιλιππίνες απ'την οποία απουσιάζει το σενάριο! Σεναριακά λοιπόν έχουμε έναν δίωρο αχταρμά όπου τίποτα το ενδιαφέρον δεν συμβαίνει! Απλά βλέπουμε που και που διάφορα μεταφυσικά γεγονότα να συμβαίνουν στον πρωταγωνιστή χωρίς όμως ποτέ η ιστορία να βγάζει νόημα και να έχει κάτι πραγματικά να πει! Ποτέ δεν δίνονται ουσιαστικές απαντήσεις και οι δύο ώρες κυλάνε ακραία βαρετά και μένεις απλά με την ελπίδα κάποια στιγμή να βγάλει κάποιο νόημα αλλά δεν! Σκηνοθετικά κάνει προσπάθειες να δημιουργήσει ένταση με κλισεδιάρικα jumbscares και γενικότερα δείχνει αρκετά φτωχή ωστόσο διαθέτει κάποιες(πολύ λίγες) creepy στιγμές! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο ύπαρξης της ταινίας και για ποιο λόγο μάλιστα να διαρκεί τόση ώρα χωρίς να έχει κάτι να πει, μάλλον ο δημιουργός ήθελε να μας βασανίσει!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

CLASSIC DUELS 200




DR.TERROR'S HOUSE OF HORRORS(1965):80%       THE STRANGLER(1964):20%


DR.TERROR'S HOUSE OF HORRORS
STORY: O μυστηριώδης Dr. Schreck, επιβιβάζεται στο βαγόνι ενός τρένου και προτείνει στους 5 συνταξιδιώτες του, να τους πει το μέλλον, ρίχνοντας τις κάρτες Ταρώ. Αν και κάποιοι αρχικά δυσπιστούν, τελικά δέχονται την πρόκληση.

THE STRANGLER
STORY: Ένας υπέρβαρος τεχνικός εργαστηρίου με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που γεννήθηκε από την κυρίαρχη μητέρα του, γίνεται κατά συρροή δολοφόνος γυναικών νοσοκόμων.

SOMETHING IN THE WATER 2024


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ

Story:  Μια ομάδα γυναικών ταξιδεύει μέχρι την Καραϊβική για τον γάμο της Λίζι. Σύντομα, ο ειδυλλιακός αυτός προορισμός θα μετατραπεί σε πεδίο τρόμου.(lifo.gr)

Σχόλιο: Συνηθισμένο θρίλερ με καρχαρία που το ξεκίνησα με αρκετά χαμηλές προσδοκίες λόγω των κακών κριτικών που είχα διαβάσει αλλά εξεπλάγην ευχάριστα! Σίγουρα το σενάριο δεν παίρνει oscar πρωτοτυπίας και επίσης δεν είναι μια ταινία που βασίζεται στα εφέ οπότε δεν βλέπουμε πολύ τον καρχαρία παρά μόνο τις ξαφνικές και σύντομες επιθέσεις του ωστόσο είναι μια προσεγμένη ταινία που βλέπεται πολύ ευχάριστα! Σεναριακά λοιπόν η ιστορία είναι απλοική και προβλέψιμη, όμως γίνεται καλή δουλειά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και οι ηρωίδες καταφέρνουν να γίνουν αρκετά συμπαθείς και να μας κάνουν να νοιαζόμαστε για αυτές όπως και δείχνουν ότι νοιάζονται η μια για την άλλη! Σκηνοθετικά παρότι φτωχή σε εφέ, τα πάει αρκετά καλά στο χτίσιμο του σασπένς και τις επιθέσεις του καρχαρία τις βρήκα πετυχημένες! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Μπορεί να μην έχει να δώσει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί λοιπόν αλλά είναι ένα διασκεδαστικό θρίλερ αγωνίας!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5



BAYI AJAIB 2023


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Τρόμου

Story: Η άνετη ζωή ενός νεόπλουτου και πρόσφατα παντρεμένου άνδρα απειλείται να καταρρεύσει όταν το βρέφος του κυριεύεται από ένα ανίερο πνεύμα με μνησικακία.

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου από την Ινδονησία που αν και κλισεδιάρικη, ξεχωρίζει χάρη στο μωρό/παιδί τέρας! Σεναριακά λοιπόν μου άρεσε η ιδέα με το μωρό τέρας ωστόσο η πλοκή ακολουθεί την πεπατημένη και θυμίζει άλλες ινδονησιακές ταινίες τρόμου περιέχοντας πολλά κλισέ και επίσης εμφανίζει κάποια προβλήματα ρυθμού! Στα αρνητικά θα έβαζα και το κλισεδιάρικο φινάλε! Βέβαια παρά τα προβλήματα ρυθμού, δεν μπορώ να πω πως με κούρασε και βρήκα απολαυστικές τις επιθέσεις του μωρού τέρατος! Σκηνοθετικά διαθέτει την creepy ατμόσφαιρα που μας συνηθίζουν οι ινδονησιακές ταινίες και προσφέρει (ή τουλάχιστον προσπαθεί) τρομάγματα αλλά και gore!Επίσης μου άρεσε αρκετά η εμφάνιση του μωρού τέρατος η οποία βέβαια ακροβατεί μεταξύ του να γίνει ανατριχιαστική ή κωμική, κάτι που όμως βρήκα θετικό γιατί μου θύμισε b-movies των 80s! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Σίγουρα όχι από τις πιο τρομακτικές ταινίες της Ινδονησίας, αλλά έχει ενδιαφέρον ο συνδυασμός μεταφυσικού τρόμου και campy b-movie!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5