Σελίδες

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

TV-SERIES: DARK (2017-)

Βαθμολογία:8/10

Story:Ο Χρόνος δεν εμφανίζεται μια φορά. Κάθε σημείο της χρονικής ύπαρξης των ανθρώπων έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και το μέλλον. Αυτό που ζουν το Νοέμβριο του 2019 οι κάτοικοι του Βίντεν, το έχουν ζήσει 33 χρόνια πριν και το ζουν οι εαυτοί τους 25 χρόνια αργότερα. Ένα αγόρι ονόματι Mikkel εξαφανίζεται. Πουλιά πέφτουν νεκρά από τον ουρανό. Περίεργες αναταράξεις στον τρόπο ζωής των κατοίκων λαμβάνουν χώρα στο Βίντεν. Αυτό που συμβαίνει με τον Mikkel είναι φαινομενικά υπερβολικό να τεθεί, αλλά δεν παύει να είναι μια πιθανότητα. Ένα στεντόρειο ενδεχόμενο της μη γραμμικής πορείας του χρόνου. Όλοι αναζητούν απαντήσεις αλλά δεν κάνουν τις σωστές ερωτήσεις:Η ερώτηση δεν είναι το Που,η ερώτηση δεν είναι το Ποιος,η ερώτηση δεν είναι το Πώς,αλλά το Πότε.(beasty-press.com)




Σχόλιο:

Season 1:Γερμανική σειρά με ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο σχετικό με ταξίδι στον χρόνο που καταφέρνει να αφηγείται μια μπερδεμένη ιστορία σχετικά με πέρα δώθε σε παρελθόν, παρόν και μέλλον χωρίς όμως ποτέ να σε κάνει να χάσεις την ροή της αφήγησης! Υπάρχουν πολλά mindfuck στοιχεία και παράδοξα στην ιστορία καθώς και πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται σε κάθε επεισόδιο ωστόσο είναι όλα δεμένα με πολύ ενδιαφέρον τρόπο με αποτέλεσμα το κάθε επεισόδιο να σε κρατάει καθηλωμένο και να μην σε αφήνει να πάρεις το βλέμμα σου ούτε στιγμή! Αυτό που θα ήθελα μόνο είναι πιο ενδιαφέροντες και συμπαθείς χαρακτήρες μιας και το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στα γεγονότα και η ανάπτυξη των χαρακτήρων μένει κάπως πίσω (λόγω και του μυστηρίου βέβαια)!Σαν σύνολο είναι μια άψογη παραγωγή με πολύ καλό σενάριο που σε κάνει να αδημονείς να πάρεις απαντήσεις!(8)
Season 2:H δεύτερη σεζόν είναι ακόμα πιο αποτελεσματική από την πρώτη μιας και πλέον οι χαρακτήρες από όλα τα timelines μας είναι πιο γνώριμοι και έτσι όλες οι ανατροπές και τα wtf στοιχεία πραγματικά σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό! Πλέον στο ταξίδι στον χρόνο συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι χαρακτήρες με απροσδόκητες συνέπειες και παρότι η σεζόν δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντάει καταφέρνει να είναι αφάνταστα διασκεδαστική και μπερδεμένη όσο πρέπει για να διατηρεί το μυστήριο χωρίς να σε κάνει να χάνεις την μπάλα! Η σεζόν κλείνει με πολύ ενδιαφέρον τρόπο και αφήνει αγωνία για την συνέχεια και πλέον μένει να δούμε την τρίτη και τελευταία σεζόν για να φανεί αν υπάρχουν όντως ικανοποιητικές απαντήσεις να δοθούν!(8)
Season 3: Η τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς συνεχίζει να μας καίει με έξυπνο τρόπο τα εγκεφαλικά κύτταρα με όλα τα mindfuck γεγονότα της και καταφέρνει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο,δηλαδή να δώσει ένα οριστικό φινάλε που να βγάζει νόημα!Σίγουρα παραμένουν κάποιες τρύπες και είναι λογικό με τόσα παράδοξα που είχαμε δει σε όλα τα προηγούμενα επεισόδια ωστόσο η ιστορία κλείνει και σε αφήνει αρκετά πλήρη! Σε αυτή τη σεζόν ο Jonas και η Martha προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να σταματήσουν αυτή την ασταμάτητη λούπα και τα πέρα δώθε στον χρόνο ενώ συναντάνε ανά δεκαετία και τους εαυτούς τους από άλλες πραγματικότητες! Ως ένα σημείο ομολογώ με έκαψε υπερβολικά και έχασα την μπάλα με το ποιος είναι ποιος ωστόσο το φινάλε με άφησε απόλυτα ευχαριστημένο μιας και προσφέρει συγκίνηση αλλά και ουσιαστικές απαντήσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου