Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

CLASSIC DUELS 24





















ALTERED STATES(1980):49%                                THE HOUSE BY THE CEMETERY(1981):51%


ALTERED STATES
STORY:Στο ισόγειο μιας ιατρικής σχολής, ο Δρ Τζέσαπ επιπλέει σε απόλυτο σκοτάδι. Το πιο τρομακτικό πείραμα στην ιστορία της επιστήμης είναι εκτός ελέγχου… Και υποκείμενο του πειράματος είναι ο ίδιος. (cine.gr)

THE HOUSE BY THE CEMETERY
STORY:Ένα ζευγάρι μετακομίζει σε ένα σπίτι δίπλα σε νεκροταφείο στο οποίο παλιότερα έμενε ένας παρανοϊκός επιστήμονας με το όνομα Freudstein. Τα παράξενα συμβάντα δεν αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους με πρώτο το μικρό αγόρι της οικογένειας να βλέπει οράματα των πρώην ιδιοκτητών.(B-MOVIES.GR)


Σχόλιο:Το altered states έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο που παραμένει πρωτότυπο μέχρι και σήμερα και σε συνδυασμό με την art-house αισθητική που διαθέτει το κάνει να δείχνει πιο μπροστά από την εποχή του! Απ’την άλλη όμως η ιστορία δεν βγάζει πάντα νόημα και το αλλόκοτο του σεναρίου ίσως κουράσει κάποιους! Σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα όμως είναι πολύ θετικό ότι έχει ενδιαφέρον και φρεσκάδα τόσα χρόνια μετά την δημιουργία του! 
Το house by the cemetery είναι ένας συνδυασμός giallo και μεταφυσικού τρόμου που προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του είδους!Διαθέτει μυστήριο,εξαιρετική ανατριχιαστική ατμόσφαιρα,σασπένς καθώς και αρκετά καλές και βίαιες gore σκηνές!Υπάρχουν στιγμές που το σενάριο γίνεται μπερδεμένο ωστόσο ποτέ δεν σε κάνει να χαθείς ή να βαρεθείς!Τα τελευταία λεπτά τα βρήκα πολύ δυνατά και αγωνιώδη!
Πρόκειται για δυο πολύ καλές ταινίες,η κάθε μία στο είδος της!Το μεν altered states προτείνεται περισσότερο στους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και των art-house ταινιών ενώ το the house by the cemetery στους φαν του καθαρόαιμου τρόμου!Προσωπικά τα γούστα μου κλίνουν περισσότερο προς την δεύτερη κατηγορία οπότε ευχαριστήθηκα ελαφρώς περισσότερο το the house by the cemetery!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου