Σελίδες

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

CLASSIC DUELS 22





















SLAUGHTERHOUSE(1987):20%                                                      CHOPPING MALL(1986):80%

SLAUGHTERHOUSE
STORY:Ένας ιδιοκτήτης ενός κλειστού σφαγείου απορρίπτει μια προσφορά για να πουλήσει την ιδιοκτησία του. Όμως νιώθει πως απειλείται και στέλνει τον διανοητικά καθυστερημένο γιο του να σκοτώσει όσους θέλουν να πάρουν την περιούσια του.

CHOPPING MALL
STORY:Οχτώ έφηβοι παγιδεύονται σ' ένα εμπορικό κέντρο αφότου έχει κλείσει και σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι τους εκεί: Τρία ρομπότ με δολοφονική διάθεση αρχίζουν να τους κυνηγούν...


Σχόλιο:Και οι δυο ταινίες είναι κωμωδίες τρόμου ωστόσο το chopping mall διαθέτει και το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας!Το slaughterhouse είναι ένα τυπικό slasher που είναι μεν διασκεδαστικό αλλά παράλληλα είναι γεμάτο απ’τα κλισέ του είδους! Το σενάριο είναι αρκετά προβλέψιμο ως προς την έκβαση του και βρήκα κάπως ενοχλητικό το ότι τα υποψήφια θύματα δεν παλεύουν ιδιαίτερα για τις ζωές τους αλλά απλά κάθονται και ουρλιάζουν περιμένοντας να δολοφονηθούν! Απ’την άλλη μου άρεσε που ο δολοφόνος δεν είναι απλά ένας απέθαντος κακός αλλά είναι ένας άντρας με νοητικά προβλήματα και επίσης μου άρεσε ο παραλληλισμός των θυμάτων με τα γουρούνια στα σφαγεία!
Το chopping mall έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα σχετικά με τα δολοφονικά ρομπότ και το κυνηγητό μέσα στο mall και καταφέρνει να δείχνει φρέσκο μέχρι και σήμερα παρά την παλιομοδίτικη εμφάνιση των ρομπότ!Στα αρνητικά βάζω την προβλεψιμότητα του σεναρίου αλλά και κάποια αποτυχημένα εφέ!Επίσης βρήκα χαζό το ότι τα ρομπότ δεν λέγανε να πετύχουν με τους πυροβολισμούς τους ήρωες παρότι είχαν ξεκάθαρο στόχο!Στα θετικά βάζω την σεναριακή ιδέα,τον χαβαλέ που έχει σε όλη τη διάρκεια,τον άψογο ρυθμό,την πολύ ταιριαστή μουσική υπόκρουση και επίσης μου άρεσε που οι ήρωες παλεύουν όσο μπορούν για την ζωή τους!
Και οι δυο ταινίες βλέπονται ευχάριστα ωστόσο προτιμώ το chopping mall λόγω του ενδιαφέροντος θέματος του και του άφθονου χαβαλέ που διαθέτει!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου