Σελίδες

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

CLASSIC DUELS 26





















CLASS OF 1984(1982):95%                                HOUSE ON THE EDGE OF THE PARK(1980):5%


CLASS OF 1984
STORY:Σε ένα αμερικάνικο σχολείο του κοντινού αύριο, για να επιβληθεί η τάξη στους μαθητές υπάρχουν κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και οπλισμένοι φρουροί. Παρ' όλα αυτά οι μαθητές δε λογαριάζουν τίποτε. Κλέβουν, βιάζουν, εμπορεύονται ναρκωτικά. Ο νέος καθηγητής θα προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση παρά την αντίθετη γνώμη του διευθυντή. (athinorama.gr)


HOUSE ON THE EDGE OF THE PARK
STORY:Ένας αντικοινωνικός βιαστής και ο διανοητικά καθυστερημένος φίλος του προσκαλούνται σε πάρτι από μια παρέα ευκατάστατων νεαρών. Στην αρχή ταπεινώνονται από τους νεαρούς, αλλά μετά αποφασίζουν με τη βοήθεια ενός ξυραφιού να πάρουν την εκδίκησή τους από τους αλαζόνες πλούσιους.(b-movies.gr)



Σχόλιο:Το class of 1984 δεν είναι ταινία τρόμου αλλά είναι ένα απόλυτα διασκεδαστικό θρίλερ που παίρνει στοιχεία από θρίλερ επιβίωσης και εκδίκησης! Μπορεί το concept ‘μαθητές-ταραξίες βασανίζουν δύσμοιρους καθηγητές’ να είναι κάπως υπερβολικό και επίσης να υπάρχει μια σημαντική έλλειψη ρεαλισμού σχετικά με το πώς γίνεται κάποιες συμπεριφορές να μην έχουν επιπτώσεις ωστόσο είναι μια ταινία με εξαιρετικό ρυθμό, που σε κάνει να μισείς και να αγανακτείς με τους ‘κακούς’ και να περιμένεις πως και πως την αντεπίθεση!
Το house on the edge of the park είναι ένα b-movie που παίρνει στοιχεία από θρίλερ επιβίωσης,εκδίκησης,home-invasion και sexploitation!Διαθέτει μια ζοφερή ατμόσφαιρα,άφθονο γυμνό και καλές ερμηνείες!Ωστόσο το περίμενα πιο βίαιο και ξενέρωσα με την έλλειψη gore και τον αριθμό των φόνων(?)!Τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται οι ήρωες βασίζονται περισσότερο σε απειλές,ξύλο και βιασμούς και σε κάποιες στιγμές καταφέρνει να γίνεται κάπως σοκαριστική αλλά πλέον έχουμε δει πολύ πιο extreme ταινίες!Κάτι ακόμα που δεν μου άρεσε είναι το γεγονός ότι οι καλοί χαρακτήρες δεν γίνονται ιδιαίτερα συμπαθείς με αποτέλεσμα να μην ταυτίζεσαι μαζί τους και κάποιες στιγμές δεν ξέρεις και ποιανού το μέρος να πάρεις!Βέβαια η ενδιαφέρουσα ανατροπή του φινάλε δικαιολογεί κάποια πράγματα ωστόσο δημιουργεί και κάποιες τρύπες στο σενάριο!
Το house on the edge of the street είναι ένα b-movie με αρκετά προβλήματα που αντικειμενικά δεν το λες μια καλή ταινία ωστόσο βλέπεται ευχάριστα χάρη στις σόκιν στιγμές του!Το class of 1984 απ'την άλλη είναι μια πολύ προσεγμένη ταινία που καταφέρνει να γίνει απόλυτα διασκεδαστική!Γι'αυτό το λόγο προτιμώ κατά πολύ το class of 1984!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου