Σελίδες

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

CLASSIC DUELS 25





















SCREAMERS(1995):75%                                                                         THE DENTIST(1996):25%

SCREAMERS
STORY:Στον πλανήτη Sirius 6B μια ομάδα επιζώντων του δεκάχρονου πολέμου που ισοπέδωσε το σύμπαν αναζητούν να διαπραγματευτούν με τους ιθύνοντες μια πρόταση για ειρήνη. Για να το κάνουν, όμως, αυτό πρέπει πρώτα να διασχίσουν την επικίνδυνη έρημο του πλανήτη στην οποία κατοικούν οι φονικές μηχανές Screamers που αν και φτιάχτηκαν από ανθρώπινο χέρι, πλέον εξελίσσονται μόνες τους και έχουν σαν στόχο να εξαλείψουν ολοκληρωτικά το ανθρώπινο είδος.(B-MOVIES.GR)

THE DENTIST
STORY:Ο Δρ. Allan Feinstone έχει τα πάντα. Μια όμορφη σύζυγο, ένα μεγάλο σπίτι και μια μια υπέροχη δουλειά ως οδοντίατρος. Όταν μάθει ότι η σύζυγός του τον απατά με το παιδί που καθαρίζει την πισίνα, το μυαλό του θα σαλέψει. Οι πρώτοι που θα το αντιληφθούν αυτό, θα είναι οι ασθενείς του. (cine.gr)


Σχόλιο:Το screamers είναι μια low-budget ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας που συνδυάζει στοιχεία από άλλες ταινίες (ας πούμε μου θύμισε σε κάποιες στιγμές το the thing,tremors καθώς και κάποιες post apocalyptic ταινίες) καταφέρνοντας όμως να δώσει στο τέλος κάτι το πρωτότυπο! Μου άρεσε το όλο concept με τα έξυπνα ρομπότ που αναβαθμίζονται μόνα τους και επίσης βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσες τις ανατροπές του τελευταίου μέρους! Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημαντικά προβλήματα ρυθμού και βρήκα αρκετά αδιάφορους τους χαρακτήρες!
Το the dentist είναι ένα τυπικό slasher που όμως έχει την πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα του να βάλει για δολοφόνο τον φόβο πολλών ανθρώπων,τον οδοντίατρο!Αυτό του δίνει την ευκαιρία να δείξει κάποιες ανατριχιαστικές σκηνές κοντινών πλάνων σε τρόχισμα,εξαγωγή κτλ ωστόσο οι φόνοι είναι αρκετά λιγότεροι απ'όσο περίμενα!Ενώ είναι κατηγοριοποιημένη ως καθαρά τρόμου,επί της ουσίας πρόκειται για κωμωδία τρόμου και ως προς αυτό τα πάει αρκετά καλά και έχει τον χαβαλέ της!Σίγουρα υπάρχουν αρκετά ελαττώματα,έλλειψη ρεαλισμού,χαζές στιγμές,οι φόνοι αργούν αρκετά να ξεκινήσουν κτλ ωστόσο απ'την άλλη τα πάει καλά στο να δείξει την τρέλα του κεντρικού ήρωα,καταφέρνει να γίνεται διασκεδαστική και αποτελεί ένοχη απόλαυση!
Το screamers είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου ενώ το the dentist είναι slasher οπότε είναι δυο τελείως διαφορετικά είδη ταινιών και η κάθε μια τα πάει καλά στο είδος της!Το screamers έχει ένα πιο σύνθετο και ολοκληρωμένο σενάριο ενώ το the dentist είναι αρκετά πιο απλοικό στις προθέσεις του και για αυτό τον λόγο προτιμώ το screamers!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου