Σελίδες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

CLASSIC DUELS 23





















THE PROPHECY(1995):25%                                                                          CRONOS(1993):75%

THE PROPHECY
STORY:Άγγελοι κατεβαίνουν στη Γη για να βρουν τον έναν άνθρωπο που έχει την ικανότητα να σταματήσει τον πόλεμο στον Παράδεισο. Το όνομα αυτού είναι Τόμας Νάγκεντ, παραλίγο ιερέας και νυν αστυνομικός. Παρότι θέλει να αφήσει την θρησκεία πίσω του, βρίσκεται μπλεγμένος στην μεγάλη μάχη, μαζί με ένα νεαρό κορίτσι. Το κορίτσι αυτό έχει κάτι που θέλει ο αρχάγγελος Γαβριήλ και πρόκειται να εξοντώσει οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα...

CRONOS
STORY:Το 1535 ένας αλχημιστής αναπτύσσει μια συσκευή που μπορεί να χαρίσει αιώνια ζωή. Το 1937, η κατάρρευση ενός παλιού κτιρίου αποκαλύπτει το σώμα ενός αλχημιστή, με κατάλευκο δέρμα που σκοτώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού. Στο παρόν, ένας μεσήλικας αντικέρ ανακαλύπτει ότι η βάση ενός αγάλματος είναι κούφια και κρύβει μέσα της μια μηχανική συσκευή. Παράλληλα ένας ετοιμοθάνατος, πάμπλουτος επιχειρηματίας αναζητά εναγωνίως τη συσκευή που είχε αναπτύξει ο αλχημιστής και στέλνει τον ανιψιό του να αγοράσει το άγαλμα στου οποίου τη βάση κρυβόταν αυτό το αντικείμενο που ανακάλυψε ο αντικέρ.



Σχόλιο:Και τα δυο είναι μεταφυσικά θρίλερ,το the prophecy ασχολείται με δαίμονες και αγγέλους ενώ το cronos με μια μηχανή που προσφέρει αθανασία!
Όσον αφορά το the prophecy μου άρεσε η όλη σεναριακή ιδέα σχετικά με τους κακούς αγγέλους όπως επίσης μου άρεσε πολύ το cast της ταινίας με καλύτερο όλων τον Christopher Walken σε έναν πολύ ταιριαστό ρόλο ωστόσο κάποιες μη ρεαλιστικές καταστάσεις,η πλοκή που προχωράει κάπως άτσαλα και κυρίως οι πολύ cheesy διάλογοι που προκαλούν γέλιο δεν με άφησαν να ευχαριστηθώ απόλυτα την ταινία!
Το cronos αποτελεί μια εναλλακτική εκδοχή του μύθου των βρικολάκων και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά την πλοκή του!Ποτέ δεν γίνεται βαρετό και υπάρχουν στιγμές που σε κάνει να μην ξέρεις που το πάει!Βρήκα εξαιρετικό το πρώτο μέρος όπου ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει και χρησιμοποιεί την μηχανή ωστόσο στο τελευταίο μέρος κάπου το χάνει και χάνεται και ο ρεαλισμός χωρίς όμως ποτέ να απογοητεύει!
Μπορεί το the prophecy να έχει έναν πολύ χαρακτηριστικό κακό,ερμηνευμένο απ'τον εξαιρετικό Christopher Walken ωστόσο προσωπικά βρήκα πολύ πιο διασκεδαστικό το cronos! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου