Σελίδες

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

CLASSIC DUELS 45





















THE CANDY SNATCHERS(1973):25%                               PLAY MISTY FOR ME(1971):75%


THE CANDY SNATCHERS
STORY:Η 16χρονη Candy, κόρη πλούσιας οικογένειας, πέφτει θύμα απαγωγής από τρεις μεταμφιεσμένους άντρες. Οι απαγωγείς θάβουν την Candy σε μία κατασκευή κάτω από το χώμα, στην οποία τοποθετούν σωληνάκια για να παίρνει οξυγόνο, ενώ τηλεφωνούν στον πατέρα της για να ζητήσουν τα λύτρα. Ο πλούσιος πατέρας όμως, δείχνει μεγάλη αδιαφορία για την κόρη του, γεγονός που φέρνει τους τρεις απαγωγείς στα άκρα..(cine.gr)

PLAY MISTY FOR ME
STORY:Ο Ντέιβ Γκάρβερ, ένας ντισκ-τζόκεϊ του ραδιοφώνου, τραβάει την προσοχή μιας επίμονης θαυμάστρια, της Έβελιν Ντρέιπερ. Όταν αυτή καταφέρνει να τον κάνει να την πάει σπίτι του, του αποκαλύπτει πως είναι η ακροάτρια που τον παίρνει συνέχεια τηλέφωνο, αφιερώνοντας το τραγούδι «Misty» του Έρολ Γκάρνερ. Μετά από μια νύχτα σεξ, η Έβελιν αρχίζει να αποκαλύπτει έναν διαταραγμένο χαρακτήρα και ενοχλεί τον Ντέιβ σε κάθε του κίνηση. Οι ευγενικές του προτροπές να τον αφήσει ήσυχο δεν πιάνουν κι ο εφιάλτης του έχει ήδη μπει σε τροχιά.(cine.gr)

Σχόλιο:Το the candy snatchers είναι ένα θρίλερ σχετικά με μια απαγωγή που πηγαίνει τελείως λάθος και παράλληλα μας παρουσιάζει και ένα αυτιστικό αγόρι που έχει έναν περίεργο ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής! Στο κομμάτι της απαγωγής δεν μπορώ να πω πως η ταινία έχει να δώσει κάτι το τρομερό ή το πρωτότυπο και ο αργός ρυθμός σε συνδυασμό με την απουσία δράσης κουράζει κάπως ωστόσο οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες και κάποιες ανατροπούλες σώζουν την κατάσταση!Το subplot με το αυτιστικό αγόρι είναι αυτό που κάνει την ταινία να ξεχωρίσει και παρότι του δίνεται πολύ λίγος χρόνος καταφέρνει να κινήσει το ενδιαφέρον και να οδηγήσει σε ένα πολύ καλό και ανατρεπτικό φινάλε!  
Το play misty for me είναι ένα ερωτικό θρίλερ σχετικά με την ερωτική εμμονή!Παρότι πλέον έχουν κυκλοφορήσει πολλές ταινίες με την ίδια θεματική,κάτι που οδηγεί στο να μας είναι κάπως συνηθισμένη και προβλέψιμη η ιστορία,η συγκεκριμένη αναδεικνύει άψογα το θέμα της και σε κρατάει καθηλωμένο τόσο με τον τρόπο που ξεδιπλώνεται η πλοκή και κορυφώνεται σιγά σιγά η 'τρέλα' της Evelyn όσο και με την συγκλονιστική ερμηνεία της Jessica Walter που την υποδύεται!
Και οι δυο ταινίες ανήκουν στο είδος του θρίλερ και έχουν κάποια ψήγματα τρόμου!Προσωπικά απόλαυσα περισσότερο το play misty for me μιας και μου κράτησε το ενδιαφέρον καθ'όλη τη διάρκεια ενώ το the candy snatchers περισσότερο με ενθουσίασε στο σοκαριστικό φινάλε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου