Σελίδες

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

TV-SERIES: CASTLE ROCK (2018-)

Βαθμολογία:7/10

Story:Το Castle Rock αποτελεί κομμάτι της μυθοπλαστικής τοπογραφίας του Maine, που δημιούργησε ο Stephen King. Ένα μέρος όπου εξελίσσονται πολλές από τις νουβέλες και τις σύντομες ιστορίες του διάσημου συγγραφέα. Ο Henry Deaver φθάνει στο Castle Rock μετά από ένα τηλεφώνημα από τη φυλακή Shawshank, μέσα στην οποία επισκέπτεται έναν κρατούμενο. Τα πλάνα αρχίζουν να γίνονται χαοτικά, με περίεργες συναντήσεις ανθρώπων που κατοικούν στην πόλη και προμηνύουν ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται να συμβεί. 


Σχόλιο:Season 1:Μεταφυσική σειρά μυστηρίου που βασίζεται στην πόλη που έχει φτιάξει ο Stephen King σε πολλά βιβλία του!Έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες που είναι γεμάτοι μυστικά και είναι απολαυστικό όσο περνάνε τα επεισόδια να μαθαίνεις περισσότερα για αυτούς! Βρήκα απόλυτα ταιριαστό τον Bill Skarsgard στον ρόλο του αγέραστου μυστηριώδη ήρωα με τις άγνωστες προθέσεις και με έκανε να θέλω να δω πως θα εξελιχθεί! Μου άρεσαν επίσης πολύ οι ηρωίδες Molly και Ruth(την οποία υποδύεται η αξεπέραστη Sissy Spacek)!Αυτό που με χάλασε στη σειρά είναι το γεγονός ότι κυλάει με αρκετά αργό ρυθμό και γίνεται κάπως μπερδεμένη με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέσαι τόσο την διαδρομή παρά να περιμένεις να ευχαριστηθείς τις τελικές αποκαλύψεις! Και μιας και είπα για αποκαλύψεις, απαντήσεις δίνονται αλλά όχι τόσες για να σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο! Βέβαια είναι λογικό να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα μιας και η σειρά θα συνεχιστεί και για άλλη σεζόν αλλά όσο να ναι έχοντας δει μια τόσο μπλεγμένη και γεμάτη μυστήριο ιστορία θες να λάβεις όλες τις απαραίτητες απαντήσεις! Γενικά πάντως παρά τον αργό ρυθμό και κάποιες wtf στιγμές η σειρά με άφησε ικανοποιημένο και θέλω να δω την συνέχεια!(7)



Season 2: Η δεύτερη σεζόν ασχολείται με μια διαφορετική υπόθεση και συγκεκριμένα αποτελεί prequel της ταινίας misery μιας και έχει ως ηρωίδα την εμμονική Annie!Βρήκα την σεζόν αυτή καλύτερη από την πρώτη μιας και είναι πιο βατή και έχει να κάνει με έναν χαρακτήρα τον οποίο γνωρίζουμε!Υπάρχουν δυο κομμάτια στα οποία εστιάζει το σενάριο σε αυτή τη σεζόν,το ένα είναι η προσωπική ιστορία της Annie και η εμμονική σχέση με την κόρη της και το άλλο έχει να κάνει με τους αρχαίους κάτοικους της πόλης Jerusalem's Lot που επιστρέφουν στη ζωή κλέβοντας τα σώματα των τωρινών κατοίκων!Το βασικό arc με την Annie το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον,μου άρεσε το πως παρουσιάζεται ο χαρακτήρας που είναι και εξαιρετικά ερμηνευμένος από την Lizzy Caplan και έχει και μια πολύ καλή κατάληξη!Το δεύτερο arc που έχει και τα μεταφυσικά στοιχεία δεν μπορώ να πω ότι με συγκλόνισε,θεωρώ ότι έκλεισε αρκετά 'εύκολα' και οι νέοι χαρακτήρες που συμμετέχουν σε αυτό δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο μου άρεσε που δίνει κάποιες απαντήσεις σχετικά και με την πρώτη σεζόν!Γενικά λοιπόν σαν σεζόν ήταν πιο γρήγορη και διασκεδαστική και μας παρουσιάζει έναν ήδη γνωστό χαρακτήρα ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι σαν σειρά με έχει κερδίσει ακόμα σε μεγάλο βαθμό μιας και μου δίνει την εντύπωση πως περισσότερο προσπαθεί να κλέψει την δόξα απ'τις γνωστές ιστορίες και τους χαρακτήρες του Stephen King παρά να δώσει κάτι το καινούριο ή το εξαιρετικά ενδιαφέρον!(7)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου