Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

CLASSIC DUELS 42





















IMAGES(1972):53%                                                                           THE PSYCHIC(1977):47%


IMAGES
STORY:Ένας άντρας με τη σύζυγο του επισκέπτονται το απομονωμένο στην εξοχή τους σπίτι. Ο Χιου είναι σε καλή διάθεση και δεν προσέχει την Κάθριν που έχει απομονωθεί στις σκέψεις της. Αυτή πάσχει από σφοδρές φαντασιώσεις, στις οποίες βλέπει έναν παλιό της εραστή που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα. Όταν στο εξοχικό έρχεται ένας οικογενειακός φίλος με την μικρή του κόρη, η Κάθριν δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι αλήθεια ή φαντασίωση.(cine.gr)

THE PSYCHIC
STORY:Μια γυναίκα που έχει τηλεπαθητικές ικανότητες ανακαλύπτει ένα σκελετό στο σπίτι του αδελφού της και με τη βοήθεια των οραμάτων της προσπαθεί να βρει την προέλευση του.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το images είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει να κάνει με μια γυναίκα που πάσχει από σχιζοφρένεια και βασίζεται στο μυστήριο σχετικά με τι από αυτά που βλέπουμε είναι πραγματικότητα και τι ψευδαισθήσεις! Ναι μεν αυτό είναι κάτι που πλέον το έχουμε δει πολλές φορές ωστόσο στη συγκεκριμένη ταινία αποτυπώνεται εξαιρετικά και καταφέρνει να μας δημιουργήσει και εμάς σύγχυση όπως και στην ηρωίδα χάρη σε κάποιες πολύ αποτελεσματικές και καλοσκηνοθετημένες σκηνές που μπλέκουν τα όρια πραγματικότητας και παραίσθησης! Η ψυχική ασθένεια παρουσιάζεται πολύ πετυχημένα με τις ‘φωνές’ που ακούει και στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπει κιόλας η ηρωίδα και με το πώς προσπαθεί να μην γίνει αντιληπτό στους γύρω της ότι κάτι δεν πάει καλά στο μυαλό της! Στα συν επίσης η πολύ καλή ατμόσφαιρα αλλά και η εξαιρετική ερμηνεία της Susannah York!Ο αργός ρυθμός και η απουσία δράσης ίσως είναι αποτρεπτικά για κάποιους ωστόσο προσωπικά μου άρεσε πολύ!
Το the psychic είναι ένα θρίλερ μυστηρίου που περιλαμβάνει και κάποια μεταφυσικά στοιχεία σχετικά με τα οράματα που βλέπει η πρωταγωνίστρια ως μέντιουμ!Το σενάριο παρότι κινείται με αργό ρυθμό κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο με το μυστήριο του με ποιο τρόπο θα γίνει πραγματικότητα το όραμα που έχει δει η ηρωίδα και τι ακριβώς είναι αυτό που έχει δει!Υπάρχουν κάποιες σκηνές έντονου σασπένς και μου άρεσε πολύ το φινάλε που σε κρατάει με κομμένη την ανάσα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!Στα αρνητικά θα έβαζα κάποιες μη πειστικές συμπεριφορές και κάποιες σεναριακές τρύπες που υπάρχουν!
Συμπερασματικά,και οι δυο ταινίες είναι εξαιρετικές στο είδος τους ωστόσο λίγο περισσότερο μου άρεσε το images καθώς με κέρδισε ο επιτυχημένος τρόπος που αποδίδεται το παιχνίδι σχετικά με το τι είναι αληθινό και τι παραίσθηση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου