Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

CLASSIC DUELS 44




















SALEM'S LOT(1979):35%                                                   RACE WITH THE DEVIL(1975):65%                                               

SALEM'S LOT
STORY:O Μπεν Μέαρς επέστρεψε στην πόλη με την ελπίδα να εξορκίσει τους δικούς του δαίμονες. Ένας ξένος είχε έρθει επίσης στο Λοτ, ένας ξένος με ένα μυστικό που θα προξενούσε ανεπανόρθωτο κακό σ' όσους έρχονταν σε επαφή μ' αυτόν και στη συνέχεια στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όλα θα άλλαζαν για πάντα... η Σούζαν, που η αγάπη της για τον Μπεν δε θα μπορούσε να την προστατέψει, ο πάτερ Κάλαχαν, ο διαβολικός ιερέας που έθεσε τη διεφθαρμένη πίστη του σε μια τελευταία δοκιμασία και ο Μαρκ, ένα μικρό αγόρι που βλέπει τον κόσμο της φαντασίας του να γίνεται πραγματικότητα και που τελικά αποδεικνύεται ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να κατανικήσει τον αδυσώπητο εφιάλτη του Σάλεμς Λοτ.

RACE WITH THE DEVIL
STORY:Δύο ζευγάρια βρίσκονται κυνηγημένα από ομάδα σατανιστών όταν άθελά τους γίνονται μάρτυρες φόνου από τον αρχηγό της αίρεσης.(B-MOVIES.GR)

Σχόλιο:Το salems lot είναι μίνι σειρά τριών επεισοδίων βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King! Έχει να κάνει με βρικόλακες στην κλασική τους μορφή οπότε δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο ωστόσο μου άρεσε η πλοκή και το χτίσιμο του μυστηρίου μέχρι να εμφανιστούν οι βρικόλακες και επίσης μου άρεσε η ύπαρξη αρκετών χαρακτήρων!Επίσης τα πάει πολύ καλά όσον αφορά την ατμόσφαιρα και βρήκα ανατριχιαστικές τις εμφανίσεις των βρικολάκων!Απ’την άλλη όμως το γεγονός ότι προορίζεται για την τηλεόραση δημιουργεί κάποια προβλήματα όπως το γεγονός ότι είναι υπερβολικά αναίμακτη για ταινία τρόμου με βρικόλακες και επίσης η διάρκεια είναι τραβηγμένη και ο ρυθμός αργός για να καταφέρει να χωρέσει σε τρία μονόωρα επεισόδια οπότε αυτό ίσως κουράσει κάποιους!
Το race with the devil συνδυάζει επιτυχημένα θρίλερ σατανισμού με road movie και αποτελεί μια ελαφρώς πρωτότυπη και πολύ διασκεδαστική ταινία! Η ατμόσφαιρα της σε συνδυασμό με τις καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών καταφέρνουν να δημιουργήσουν την αίσθηση συνεχής απειλής, καχυποψίας και τρόμου και παρότι υπάρχουν κάποιες μικρές κοιλιές στην πλοκή, υπάρχουν σε αντιδιαστολή κάποιες πολύ καλοσκηνοθετημένες σκηνές δράσης και έντονου σασπένς! Σίγουρα υπάρχουν υπερβολές και έλλειψη ρεαλισμού σε κάποιες στιγμές και επίσης μου φάνηκε κάπως γελοίο σε μια σκηνή όπου ημίγυμνοι σατανιστές τρέχουν με τις κάπες να πιάσουν τους ήρωες ωστόσο αυτά είναι πταίσματα μιας και στο σύνολο είναι μια απολαυστική ταινία!
Και οι δυο ταινίες (η μια είναι μίνι σειρά που έχει γίνει και σε μορφή τρίωρης ταινίας) είναι αρκετά καλές στο είδος τους ωστόσο προσωπικά βρήκα πολύ πιο διασκεδαστικό το race with the devil!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου