Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

CLASSIC DUELS 41





















KILL BABY KILL(1966):25%                                           BLOOD AND BLACK LACE(1964):75% 


KILL BABY KILL
STORY: Το 1907 ο Δρ. Paul Eswai αναλαμβάνει τη νεκροψία μιας γυναίκας που σκοτώθηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία των Καρπαθίων.Ο γιατρός βρίσκει στο σώμα της νεκρής ένα νόμισμα, πράγμα που κάνει τους κατοίκους να μιλάνε για μεταφυσικά φαινόμενα.Σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του ένα ανατριχιαστικό νεαρό κοριτσάκι, που ίσως να είναι φάντασμα, και μάλλον έχει δολοφονικές διαθέσεις.(horrorant.com)

BLOOD AND BLACK LACE
STORY: Ένας παρανοϊκός δολοφόνος σκοτώνει τα μοντέλα ενός οίκου μόδας με βίαιους τρόπους. Το κίνητρο του μανιακού παραμένει ασαφές κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στον ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση. Ακολουθούν κι άλλοι φόνοι κοριτσιών που εργάζονται στον οίκο μόδας και σιγά σιγά η αστυνομία συγκεντρώνει τους κύριους υπόπτους που συνδέονται με τον οίκο. Άραγε θα κατορθώσει να εντοπίσει τον πραγματικό δράστη;(horrormovies.gr)




Σχόλιο: Το operazione paura ή αλλιώς kill babykill είναι μια μεταφυσική ταινία τρόμου που βασίζεται στην επιβλητική ατμόσφαιρα της! Η ατμόσφαιρα της σε συνεπαίρνει απ’την πρώτη κιόλας σκηνή και υπάρχουν κάποιες αρκετά καλοσκηνοθετημένες σκηνές ιδιαίτερα προς το φινάλε όπως πχ η σκηνή όπου ο πρωταγωνιστής κυνηγάει τον εαυτό του!Το σενάριο ωστόσο αν και κρατάει το ενδιαφέρον με το χτίσιμο του μυστηρίου, το βρήκα αρκετά απλοικό και προβλέψιμο και δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε!
Το blood and black lace είναι ένα πολύ ενδιαφέρον giallo που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο με το μυστήριο του ποιος είναι ο δολοφόνος και τι κίνητρα έχει!Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος πρωταγωνιστής το κάνει αρκετά απρόβλεπτο και οι σκηνές όπου ο δολοφόνος επιτίθεται είναι πολύ αγωνιώδεις και τα θύματα παλεύουν πραγματικά για την ζωή τους!Πολύ καλό βρήκα και το φινάλε με τις ανατρεπτικές αποκαλύψεις!Εξίσου πολύ μου άρεσε και η σκηνοθεσία που δημιουργεί έντονο σασπένς,έχει ατμόσφαιρα, έχει πολύ καλή αισθητική και πολύ καλή μουσική υπόκρουση!Στα μειονεκτήματα θα έβαζα μόνο την έλλειψη gore και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος χαρακτήρας που να γίνεται αρκετά συμπαθής!
Και οι δυο είναι ταινίες του Mario Bava ωστόσο ανήκουν σε διαφορετικά υποείδη του τρόμου!Προσωπικά αγαπημένη είναι το blood and black lace μιας και βρήκα πολύ ενδιαφέρον το σενάριο και την βρήκα και πιο αγωνιώδη!




                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου