Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

ΒΕΗΕΜΟΤΗ 2021


 Βαθμολογία:5/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ μυστηρίου

Story: Ένας απελπισμένος πατέρας θα ρισκάρει τα πάντα, ακόμα και την ψυχή του, για να σώσει την άρρωστη κόρη του.

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου που θυμίζει b-movie των 90s! Σεναριακά δεν βγάζουν τα πάντα νόημα και οι διάλογοι είναι κακογραμμένοι αλλά βρήκα την ιστορία ενδιαφέρουσα και σε κρατάει μέχρι το τέλος! Σκηνοθετικά δεν ξέρω αν εσκεμμένα θέλησε να θυμίζει ταινία των 90s ή γι'αυτό ευθύνεται το χαμηλό budget αλλά το βρήκα θετικό μιας και δημιουργεί μια νοσταλγία και επίσης μου άρεσε η ζοφερή ατμόσφαιρα που δημιουργεί σε όλη τη διάρκεια! Τις ερμηνείες ως επί το πλείστον τις βρήκα κακές! Γενικά λοιπόν αν και κάπως παλιομοδίτικη, έχει το ενδιαφέρον της αρκεί να έχεις χαμηλές προσδοκίες!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5



Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

APACHES 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Ιστορική περιπέτεια, δραματικό θρίλερ

Story: Ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που διεισδύει στην εγκληματική συμμορία που σκότωσε τον αδελφό της. Το σχέδιό της: να δολοφονήσει τον καθένα από αυτούς έναν προς έναν μέχρι να πλησιάσει πολύ τον συναρπαστικό αρχηγό τους.

Σχόλιο: Γαλλικό revenge περιπετειώδες θρίλερ εποχής που βλέπεται ευχάριστα παρότι δεν γίνεται όσο δυνατό θα μπορούσε! Σεναριακά λοιπόν ακολουθεί την πεπατημένη των ταινιών εκδίκησης ωστόσο υπάρχουν πολλές ευκολίες και κάποια στοιχεία σαπουνόπερας που δεν την αφήνουν να γίνει όσο στιβαρή θα έπρεπε ώστε να μπορούν και όσα συμβαίνουν να σε αγγίξουν πραγματικά! Ακόμα κι έτσι όμως είναι μια ταινία που κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος χωρίς να κουράζει! Σκηνοθετικά είναι προσεγμένη και αποτελεσματική ως προς την απόδοση της εποχής, όμως διαθέτει μια κόμικ αισθητική που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια την έκανε πιο ανάλαφρη απ'ότι είναι η ιστορία που μας διηγείται! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές! Είναι μια ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου λοιπόν χωρίς να έχει κάτι που να σου μείνει στη μνήμη!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ACCUSED 2023


 Βαθμολογία:8/10

Είδος: Θρίλερ

Story: Ένας άντρας που μπαίνει στο στόχαστρο των social media πρέπει να βγάλει το βράδυ καθώς το «κυνήγι μαγισσών» φτάνει στην εξώπορτά του.(lifo.gr)

Σχόλιο: Ένα πολύ αγωνιώδες θρίλερ που μας δείχνει το πως μια λανθασμένη πληροφορία στο ίντερνετ μπορεί να εξελιχθεί μέσα σε λίγη ώρα σε κάτι πολύ επικίνδυνο! Σεναριακά βρήκα την όλη ιδέα πολύ καλή και σύγχρονη μιας και είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί κάλλιστα και στην πραγματικότητα και πετυχαίνει να περάσει μηνύματα σχετικά με την τοξικότητα που συνοδεύει κάποιες φορές τα social media, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία! Σίγουρα υπάρχουν κάποιες στιγμές που στερείται ρεαλισμού όπως το ότι σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός η αστυνομία παρουσιάζεται τόσο απούσα αλλά αυτά είναι πολύ μικρά σε σχέση με την συνεχή αγωνία και απειλή που σε κάνει να νιώθεις η πλοκή σε όλη τη διάρκεια! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά και δημιουργεί έντονο σασπένς από την αρχή μέχρι το τέλος! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Αξίζει σίγουρα μια ματιά λοιπόν μιας και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



CLASSIC DUELS 197



 HARLEQUIN(1980):5%                                       MEN BEHIND THE SUN(1988):95%


HARLEQUIN
STORY: Ένας αινιγματικός θεραπευτής της πίστης - που φαίνεται να έχει γνήσιες μαγικές δυνάμεις - και ένας πολιτικός σύμβουλος αγωνίζονται για επιρροή σε έναν γερουσιαστή και την οικογένειά του.

MEN BEHIND THE SUN
STORY: Η ιστορία πίσω από τα συρματοπλέγματα του στρατοπεδου συγκέντρωσης 731, όπου τα ιαπωνικά στρατεύματα χρησιμοποιούσαν Κινέζους και Ρώσους αιχμαλώτους, για να διεξάγουν πάνω τους αποτρόπαια πειράματα με σκοπό τη δοκιμή βιολογικών όπλων.

NEW LIFE 2023

Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Μια μυστηριώδης γυναίκα είναι σε φυγή και μια άλλη πολυμήχανη γυναίκα έχει αναλάβει να την βρει και να τη πιάσει. Οι δύο μοναδικές ιστορίες τους συνδέονται άρρηκτα, καθώς το διακύβευμα της καταδίωξης αυξάνεται σε αποκαλυπτικές διαστάσεις.

Σχόλιο: Ένα πολύ ενδιαφέρον slow-burn θρίλερ που δίνει μια φρέσκια οπτική σε ένα κορεσμένο υποείδος! Καταρχήν να πω πως είναι μια ταινία που όσο λιγότερα ξέρεις τόσο περισσότερο θα την απολαύσεις! Το σενάριο καθυστερεί να σε βάλει στο θέμα και ξεδιπλώνει σταδιακά την ιστορία με αποτέλεσμα να σε κρατάει σε περιέργεια για το που οδηγείται η ταινία και τι θέλει να πει! Μπορεί να είναι κάπως αργόσυρτο, αλλά η ιστορία κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και μου άρεσε το πως συνδυάζει το ρεαλιστικό δράμα με τα στοιχεία τρόμου αλλά και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες που διαθέτει! Στα αρνητικά θα έβαζα κάποιες μη λογικές συμπεριφορές από την μεριά των 'κυνηγών'! Σκηνοθετικά τα πάει καλά και δημιουργεί σασπένς και ένταση όποτε χρειάζεται ωστόσο δείχνει να θέλει να προσεγγίσει περισσότερο το είδος του δράματος παρά του τρόμου! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή ως ταινία τρόμου λοιπόν, όμως έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που σε συνεπαίρνει!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5

 


#LIKE 2019


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Θρίλερ

Story: Η Rosie, θρηνώντας το θάνατο της μικρότερης αδερφής της, ανακαλύπτει τον μυστηριώδη άνδρα που εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά και εκφόβισε την αδερφή της για να αυτοκτονήσει, πίσω στο διαδικτυακό τρολάρισμα για νέα θύματα, και παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια της.

Σχόλιο: Δραματικό θρίλερ εκδίκησης που παρά το πολύ δυνατό θέμα του, η εκτέλεση είναι υπερβολικά υποτονική για να μπορέσει να κάνει εντύπωση! Σεναριακά λοιπόν χρησιμοποιεί ένα πολύ δυνατό θέμα σχετικά με παιδεραστία και cyber bullying που θα μπορούσε εύκολα να σε κρατήσει καθηλωμένο και να σε συνεπάρει συναισθηματικά, ωστόσο εδώ κάτι ο πολύ αργός ρυθμός κάτι οι λίγες και πολύ ήσυχες εξελίξεις που υπάρχουν δεν καταφέρνουν να σου διατηρήσουν το ενδιαφέρον και κάποιες προσπάθειες για ανατροπή στην ιστορία δεν γίνονται σωστά κι έτσι περνάει αδιάφορη! Σκηνοθετικά στηρίζεται στον ρεαλισμό ωστόσο όπως προείπα είναι υπερβολικά υποτονική με αποτέλεσμα να αδυνατεί να δημιουργήσει ένταση ή σασπένς! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές! Γενικά λοιπόν είναι μια χαμένη ευκαιρία για ένα εν δυνάμει δυνατό θρίλερ εκδίκησης!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5



BLACK AS NIGHT 2021


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Μια έφηβη με προβλήματα αυτοεκτίμησης βρίσκει αυτοπεποίθηση περνώντας το καλοκαίρι της παλεύοντας με βρικόλακες.

Σχόλιο: Εφηβική ταινία τρόμου με βαμπίρ που περνάει αδιάφορη! Σεναριακά η ιδέα παραπέμπει σε revenge θρίλερ με τους κακούς όμως να ναι βρικόλακες, μια ιδέα που θα μπορούσε εύκολα να αποτελέσει ένα δυνατό θρίλερ ωστόσο εδώ δείχνει να μην μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να γίνει μια κωμωδία τρόμου ή μια σοβαρή ταινία τρόμου με το αποτέλεσμα να δείχνει απλά παιδιάστικο! Σίγουρα υπάρχουν κάποιες πετυχημένες στιγμές και υπάρχουν και κάποιες διακριτικές αλλά αποτελεσματικές αναφορές σε ρατσισμό αλλά στο σύνολο δεν είναι μια ταινία που μπορείς να πάρεις αρκετά στα σοβαρά! Σκηνοθετικά δεν μπορώ να πω ότι τα πάει άσχημα στο σύνολο ωστόσο δεν έχει να δώσει ούτε αρκετά τρομάγματα αλλά ούτε και gore και οι φόνοι είναι αδιάφοροι! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες! Γενικά λοιπόν μπορεί να μην πρόκειται για καμιά αρπαχτή αλλά δεν είναι ικανή να σου κρατήσει αμείωτη τη προσοχή!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



MOTHER'S INSTINCT 2024


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ

Story: Η Alice και η Celine ζουν έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής με επιτυχημένους συζύγους και γιους της ίδιας ηλικίας. Η τέλεια αρμονία της ζωής καταρρέει ξαφνικά μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Οι ενοχές, η καχυποψία και η παράνοια συνδυάζονται για να ξετυλίξουν τον αδελφικό τους δεσμό.

Σχόλιο: Ψυχολογικό δραματικό θρίλερ που αποτελεί remake του γαλλικού Duelles που κυκλοφόρησε το 2018! Παρότι έχω δει την πρωτότυπη ταινία και θυμάμαι ότι μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, δεν θυμόμουν καθόλου την ιστορία οπότε δεν μπορώ να κάνω την σύγκριση! Η συγκεκριμένη μου άφησε επίσης καλές εντυπώσεις μιας και είναι προσεγμένη σε όλα τα επίπεδα! Σεναριακά σε κρατάει με το μυστήριο της και οι αλληλεπιδράσεις των δυο ηρωίδων σε κρατούν καθηλωμένο και σε μπερδεύουν συνεχώς για το ποια είναι τα κίνητρα τους! Μόνη μου ένσταση είναι ότι τα παιδιά της ιστορίας παρουσιάζονται κάπως χαζά! Σκηνοθετικά τα πάει αρκετά καλά και δημιουργεί μια αίσθηση ανησυχίας σε όλη τη διάρκεια! Εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστριών που κρατάνε την ταινία πάνω τους! Γενικά λοιπόν αξίζει μια ματιά!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

THE GUARDIAN 2021


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ μυστηρίου, μουσικό δράμα

Story: Μετά την συγκλονιστική αυτοκτονία μιας νεαρής ποπ σταρ, η εφεδρική τραγουδίστρια της βρίσκει τον εαυτό της να ζει μια παράλληλη ζωή. Έχει αποκτήσει όμως την επιτυχία της με την αξία της ή υποστηρίζεται από αποκρυφιστικές δυνάμεις;

Σχόλιο: Εφηβική ταινία τρόμου από το Βιετνάμ που ναι μεν ξεφεύγει κάπως από τα καθιερωμένα του Ασιατικού κινηματογράφου με τις καθαρόαιμες μεταφυσικές ταινίες και τα κλισεδιάρικα jumbscares ωστόσο η συγκεκριμένη υποφέρει από ένα χαοτικό σενάριο που αδυνατεί να γίνει έστω και λίγο αφαιρετικό! Σεναριακά λοιπόν αν ήταν πιο συμμαζεμένο θα μπορούσε να αποτελέσει μια ικανοποιητική επιλογή μιας και έχει κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες ανατροπές στο φινάλε και μου άρεσε που θίγει το ζήτημα της εκδικητικής πορνογραφίας, δυστυχώς όμως εδώ έχουμε δυο ώρες ταινία που μας πετάει από το ένα θέμα στο άλλο, επαναλαμβάνεται πολλές φορές και δείχνει να μην ξέρει που να κάνει focus! Σκηνοθετικά κάποιες προσπάθειες για jumbscares πέφτουν στο κενό και δεν υπάρχει και η κατάλληλη ανατριχιαστική ατμόσφαιρα ωστόσο και η ιστορία από μόνη της παραπέμπει περισσότερο σε θρίλερ μυστηρίου παρά σε ταινία τρόμου! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Παρότι διαθέτει καλά στοιχεία λοιπόν, το unfocused σενάριο δεν την βοηθάει!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5



Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

CLASSIC DUELS 196



 SHADOW OF THE HAWK(1976):47%                       FASCINATION(1979):53%


SHADOW OF THE HAWK
STORY: Ο δυτικοποιημένος εγγονός ενός σαμάνου επιστρέφει στην έρημο για να μάθει περισσότερα για την κληρονομιά των ιθαγενών Αμερικανών. Όταν συναντά ισχυρά κακά πνεύματα, ζητά τη βοήθεια της κοπέλας του και ενός τοπικού αρχηγού για να σταματήσουν τα πνεύματα.

FASCINATION
STORY: Ένας ληστής αναζητεί καταφύγιο από τους διώκτες του σε ένα παλιό κάστρο που κατοικείται από δύο πανέμορφες αλλά μυστηριώδεις νεαρές γυναίκες, οι οποίες τον προκαλούν να μείνει εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

CIVIL WAR 2024


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Πολεμική περιπέτεια, θρίλερ

Story: Σε μια δυστοπική Αμερική, μια ομάδα δημοσιογράφων παλεύει να φτάσει στον Λευκό Οίκο πρoτού τον καταλάβουν οι επαναστάτες.(lifo.gr)

Σχόλιο: Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική αντιπολεμική περιπέτεια την οποία βέβαια προσωπικά θα χαρακτήριζα περισσότερο ως δράμα μιας και δεν εστιάζει στη δράση αλλά στην ρεαλιστική αποτύπωση των γεγονότων τα οποία βλέπουμε από την οπτική των ρεπόρτερ! Σεναριακά λοιπόν ακολουθούμε την ομάδα των ρεπόρτερ οι οποίοι άλλοτε δείχνουν αποστασιοποιημένοι από τα σοκαριστικά και επικίνδυνα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω τους, άλλοτε μουδιασμένοι και υπάρχουν και οι στιγμές που τους καταβάλλουν τα συναισθήματα! Μέσα από τα μάτια τους ζούμε κι εμείς τα τραγικά που συμβαίνουν σε μια τέτοια κατάσταση και κάποιες φορές βιώνουμε τα συναισθήματα τους αλλά κάποιες άλλες σοκαριζόμαστε από την κυνικότητα που επιδεικνύουν! Θεωρώ πως το σενάριο πέτυχε να μας περάσει αυτά που ήθελε και παρότι δεν διαθέτει πολύ δράση καταφέρνει να μας κρατάει απόλυτα καθηλωμένους! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά και δημιουργεί μια συνεχή αίσθηση απειλής ενώ εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν δεν είναι μια πολεμική υπερπαραγωγή με συνεχή δράση αλλά ένα βαρύ ρεαλιστικό δράμα που μας δημιουργεί όλα τα αρνητικά συναισθήματα που πρέπει να νιώθουμε με ένα τέτοιο θέμα!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



DOUBLE BLIND 2023


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Όταν μια πειραματική δοκιμή φαρμάκων πάει εγκληματικά στραβά, επτά νεαρά άτομα που έχουν μείνει άγρυπνα για μέρες, πρέπει να αντιμετωπίσουν την τρομακτική παρενέργεια του φαρμάκου: "Αν αποκοιμηθείς, πεθαίνεις".Παγιδευμένοι σε μια απομονωμένη ιατρική μονάδα, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν έναν τρόπο να αντιστρέψουν τις παρενέργειες του τεστ, καθώς ένας-ένας υποκύπτουν στον ύπνο και τον θάνατο.

Σχόλιο: Ενδιαφέρον one-location θρίλερ που το κάνει πιο ανατριχιαστικό το γεγονός πως θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα! Σεναριακά δεν το λες ολοκληρωτικά πρωτότυπο αλλά ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα και στηρίζεται σε μια ρεαλιστική ιδέα την οποία αποδίδει αρκετά καλά, χωρίς ωστόσο να λείπουν κάποιες υπερβολές και ευκολίες! Σίγουρα θα ήθελα μια καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων και κάποιες συμπεριφορές ηρώων ίσως ξενίσουν ωστόσο διαθέτει σασπένς και σε κρατάει μέχρι το τέλος! Η τελική έκβαση είναι σχετικά προβλέψιμη αλλά κατά τη διάρκεια υπάρχουν κάποιες ανατροπούλες που διατηρούν το ενδιαφέρον! Σκηνοθετικά δημιουργεί κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει το είδος του τρόμου παρότι η ιδέα από μόνη της παραπέμπει σε ρεαλιστικό ιατρικό θρίλερ! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Μπορεί να μην προσφέρει δυνατές συγκινήσεις σε έναν horror fan ωστόσο διαθέτει ενδιαφέρουσα ιστορία, είναι αγωνιώδες και βλέπεται αρκετά ευχάριστα!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5