Σελίδες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

TV-SERIES: THE BOYS (2019-)


 Βαθμολογία: 8,5/10

Είδος: Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, μαύρη κωμωδία

Story:Σε έναν κόσμο όπου οι υπερήρωες είναι celebrities και δε λογαριάζουν πλέον τις ζωές των αθώων, μία ομάδα τιμωρών, με το όνομα The Boys, αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να τιμωρήσει τους διαφθαρμένους υπερήρωες.(yourate.gr)


Σχόλιο: Season 1: Μια σειρά με υπερήρωες που όμως μας τους παρουσιάζει με μια πιο κυνική και ρεαλιστική ματιά, κάτι που κάνει την σειρά να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του είδους! Καταρχήν να πω ότι πετυχαίνει απόλυτα σαν πρώτη σεζόν να μας βάλει στον κόσμο που έχει φτιάξει και να μας γνωρίσει επαρκώς τους χαρακτήρες ώστε να έχουμε ενδιαφέρον για τον καθένα από αυτούς! Κατά δεύτερον μου άρεσε ο τρόπος που σατιρίζει το πολιτικό σύστημα καθώς και τα ΜΜΕ μιας και οι υπερήρωες εδώ λειτουργούν ως αλληγορία για τους celebrities αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που μας παρουσιάζονται ως ‘άγιοι’ ενώ στην πραγματικότητα κρύβουν κάτι άλλο! Τέλος, μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι το πετυχημένο χιούμορ που διαθέτει δεν γελοιοποιεί την ιστορία αλλά αντιθέτως αυτή μας χαρίζει πολλές στιγμές δράσης και αγωνίας αλλά και πολλές σκληρές στιγμές, τόσο από άποψη εξελίξεων όσο και από άποψη gore το οποίο και θεωρώ ένα πολύ δυνατό στοιχείο της σειράς! Γενικά λοιπόν έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη αυτή σεζόν και αναμένω να δω με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια!(8,5)

Season 2: Ακόμα μια εξαιρετική σεζόν που προσφέρει μπόλικη δράση, άφθονο χιούμορ και θεοπάλαβες σκηνές με υπερήρωες έτσι όπως δεν τους έχουμε συνηθίσει! Σε αυτή τη σεζόν συνεχίζονται οι προσπάθειες της ομάδας του Butcher να ξεσκεπάσουν τους υπερήρωες και την Vought! Μεγάλο συν για ακόμα μια φορά και οι σατιρικές αναφορές σε κοινωνικοπολιτικά θέματα !  Επίσης μας παρουσιάζονται και κάποια νέα πρόσωπα, με πιο σημαντική προσθήκη να είναι η μυστηριώδης υπερηρωίδα Stormfront! Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει για ακόμα μια φορά και ο villain της σειράς, ο τόσο psycho που γίνεται αγαπητός Homelander! Λιγότερο ενδιαφέρον έχει σε αυτή τη σεζόν η ιστορία του the deep αν και καταφέρνει να γίνει συμπαθής συγκριτικά με την πρώτη σεζόν και προσφέρει κάποιες χιουμοριστικές σκηνές! Για ακόμα μια φορά οι σκηνές με υπερήρωες και οι splatter φόνοι που προσφέρουν είναι απολαυστικές και μένουν στη μνήμη και βρήκα κι αυτή τη σεζόν άκρως διασκεδαστική και με δυνατό φινάλε οπότε ελπίζω σε μια αντάξια συνέχεια!(8,5)

Season 3: Στην τρίτη σεζόν η ομάδα του Butcher ανακαλύπτει ένα όπλο για να μπορέσει να σκοτώσει τον Homelander που στηρίζεται στη φήμη του πρώην κεντρικού υπερήρωα της Vought, του ‘the soldier’! Η σεζόν ξεκινάει δυναμικά προσφέροντας σκηνές ανθολογίας, όπως η θεότρελη σκηνή με τον υπερήρωα που ‘μικραίνει’ α λα ant-man και μπαίνει στο πέος του συντρόφου του για να τον ικανοποιήσει με τραγικά αποτελέσματα! Αν και η πλοκή δείχνει σε στιγμές να μένει κάπως στάσιμη, είναι τόσες οι σκηνές δράσης, οι πρωτότυπες υπερηρωικές σκηνές και το χιούμορ που κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο σε όλα τα επεισόδια! Την βρήκα εξίσου διασκεδαστική με τις προηγούμενες σεζόν, προσφέρει κάποιες σημαντικές εξελίξεις για τους χαρακτήρες, μου άρεσε που όλοι έχουν τον χρόνο τους για να λάμψουν και θέλω πολύ να δω πως θα συνεχιστεί στην επόμενη σεζόν!(8,5)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου