Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

CLASSIC DUELS 197



 HARLEQUIN(1980):5%                                       MEN BEHIND THE SUN(1988):95%


HARLEQUIN
STORY: Ένας αινιγματικός θεραπευτής της πίστης - που φαίνεται να έχει γνήσιες μαγικές δυνάμεις - και ένας πολιτικός σύμβουλος αγωνίζονται για επιρροή σε έναν γερουσιαστή και την οικογένειά του.

MEN BEHIND THE SUN
STORY: Η ιστορία πίσω από τα συρματοπλέγματα του στρατοπεδου συγκέντρωσης 731, όπου τα ιαπωνικά στρατεύματα χρησιμοποιούσαν Κινέζους και Ρώσους αιχμαλώτους, για να διεξάγουν πάνω τους αποτρόπαια πειράματα με σκοπό τη δοκιμή βιολογικών όπλων.

Σχόλιο: Το harlequin είναι ένα δράμα τρόμου σχετικά με έναν άντρα που δείχνει να έχει μαγικές ικανότητες! Βρήκα ενδιαφέρουσα την ιδέα του σεναρίου και στα συν είναι η ερμηνεία του Robert Powell που απ΄τον ρόλο του Χριστού στον Ιησού από τη Ναζαρέτ εδώ εμφανίζεται σε έναν σκοτεινό ρόλο του μυστηριώδη θαυματουργού άντρα! Ο αργός ρυθμός, τα πολύ λίγα στοιχεία τρόμου και κάποιες χαζές συμπεριφορές δεν αφήνουν την ιστορία να απογειωθεί, όμως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!

To men behind the sun είναι μια σοκαριστική ταινία που μας εξιστορεί τα φρικτά πειράματα που έκαναν οι Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου! Το γεγονός πως πρόκειται για αληθινά γεγονότα αλλά και η ωμή και απόλυτα σοκαριστική αναπαράσταση των πειραμάτων προκαλεί απέχθεια αλλά και ατόφια ανατριχίλα κάνοντας την ταινία να σου μένει χαραγμένη για καιρό!

Και οι δυο ταινίες είναι καλές, αλλά το harlequin συγκριτικά με το men behind the sun μοιάζει με παιδική ταινία οπότε ξεκάθαρα προτιμώ το men behind the sun!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου