Σελίδες

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

TV SERIES: SWEET HOME (2020-)


 Βαθμολογία:8/10

 Είδος: Θρίλερ φαντασίας, τρόμου

Story:Ενώ οι άνθρωποι μετατρέπονται σε άγρια τέρατα και σκορπούν τον τρόμο, ένας προβληματικός έφηβος και οι γείτονές του παλεύουν να επιβιώσουν διατηρώντας την ανθρωπιά τους.(yourate.gr)

Σχόλιο: Season 1: Νοτιοκορεάτικη σειρά βασισμένη σε διαδικτυακό comic που παίρνει ένα concept που θυμίζει δυστοπικές σειρές με ζόμπι και το μετατρέπει σε κάτι πρωτότυπο διατηρώντας παράλληλα και την αισθητική των comic! Μου άρεσε πολύ η ιδέα με το να μετατρέπονται οι μολυσμένοι σε διαφορετικά τέρατα ο καθένας και δίνει την ευκαιρία να δούμε μια πληθώρα καλοφτιαγμένων τεράτων με διαφορετικά χαρακτηριστικά το καθένα! Η σειρά έχει όλα τα σωστά συστατικά για να κριθεί επιτυχημένη, πρωτότυπη ιστορία, πληθώρα τεράτων, άφθονη δράση, μπόλικο gore και πολλούς χαρακτήρες για να νοιαστείς! Υπάρχουν ωστόσο και κάποια ελαττώματα που αφορούν τις ελλιπείς εξηγήσεις για το πότε τελικά πεθαίνει ένα τέρας γιατί την μια παρουσιάζονται σαν αθάνατα και την άλλη στιγμή πεθαίνουν πολύ εύκολα και επίσης υπάρχουν κάποιες εκτός λογικής συμπεριφορές! Ας πούμε βλέπουμε χαρακτήρες να λυπούνται να σκοτώσουν άκακα τέρατα αλλά την επόμενη στιγμή τους βλέπουμε να δολοφονούν εν τέλει κάποιο μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η πλοκή! Αυτά τα μειονεκτήματα ωστόσο δεν ζημιώνουν την σειρά μιας και καταφέρνει να γίνει άκρως διασκεδαστική και στα 10 της επεισόδια και με έκανε να ανυπομονώ για τη συνέχεια!(8)

Season 2: Ακόμα μια διασκεδαστική σεζόν που προσφέρει κάποιες δυνατές εξελίξεις αλλά θεωρώ πως υστερεί λίγο σε σχέση με την πρώτη σεζόν γιατί από ένα σημείο και μετά μειώνεται η εμφάνιση και η ποικιλομορφία των τεράτων! Γενικά βρήκα πολύ διασκεδαστικά όλα τα επεισόδια της σεζόν και δεν με κούρασε καθόλου, συνεχίζει να προσφέρει στοιχεία που έχουμε ξαναδεί μεν σε άλλες post-apocalyptic σειρές, τύπου ότι οι άνθρωποι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, αλλά εδώ όλα μοιάζουν κάπως διαφορετικά χάρη στο ενδιαφέρον κομμάτι των τεράτων που δεν ξέρουμε ακόμα πως λειτουργεί το κάθε τέρας! Όσον αφορά τους χαρακτήρες, θα ήθελα περισσότερους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και μια καλύτερη ανάπτυξη τους αλλά οι βασικοί ήρωες σε κερδίζουν! Γενικά λοιπόν ήταν μια καλή σεζόν που δεν σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα μεν, αλλά προσφέρει όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε απ'τη συγκεκριμένη σειρά και δημιουργεί ενδιαφέρον για τη συνέχεια!(7,5)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου