Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

CLASSIC DUELS 196



 SHADOW OF THE HAWK(1976):47%                       FASCINATION(1979):53%


SHADOW OF THE HAWK
STORY: Ο δυτικοποιημένος εγγονός ενός σαμάνου επιστρέφει στην έρημο για να μάθει περισσότερα για την κληρονομιά των ιθαγενών Αμερικανών. Όταν συναντά ισχυρά κακά πνεύματα, ζητά τη βοήθεια της κοπέλας του και ενός τοπικού αρχηγού για να σταματήσουν τα πνεύματα.

FASCINATION
STORY: Ένας ληστής αναζητεί καταφύγιο από τους διώκτες του σε ένα παλιό κάστρο που κατοικείται από δύο πανέμορφες αλλά μυστηριώδεις νεαρές γυναίκες, οι οποίες τον προκαλούν να μείνει εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα.


Σχόλιο: Το shadow of the hawk είναι μια μεταφυσική ταινία τρόμου της οποίας η ιστορία δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε όμως σίγουρα δεν είναι μια απ’τα ίδια! Έχει αργό ρυθμό και υστερεί σε τρόμο αλλά απ’την άλλη είναι ατμοσφαιρική, έχει την δική της ταυτότητα και έχει κάποιες πολύ καλοφτιαγμένες σκηνές αγωνίας όπως η σκηνή με το χαλασμένο αμάξι ή η σκηνή με την αρκούδα!

To fascination είναι μια ατμοσφαιρική ταινία τρόμου που σε κερδίζει με την creepy ατμόσφαιρα και τον ερωτισμό της ωστόσο έχει αρκετά αργό ρυθμό και είναι σχετικά προβλέψιμο το που οδηγείται με αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζει!

Καμία από τις δυο ταινίες δεν μπορώ να πω πως με ξετρέλανε ωστόσο βρήκα πιο σαγηνευτική την ατμόσφαιρα του fascination!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου