Σελίδες

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

CLASSIC DUELS 190



 PARANOIAC(1963):54%                             THE BRIDE OF FRANKENSTEIN(1935):46%


PARANOIAC
STORY: Ο για χρόνια χαμένος Tony Ashby εμφανίζεται ξαφνικά ζωντανός στο πατρικό του σπίτι, αλλά τόσο η θεία του όσο και ο αλκοολικός αδελφός του πιστεύουν ότι είναι απατεώνας που θέλει να βάλει χέρι στην οικογενειακή περιουσία εκμεταλλευόμενος την εύθραυστη ψυχική κατάστασταση της μικρής τους αδελφής.(b-movies.gr)

THE BRIDE OF FRANKENSTEIN
STORY: Ο Δρ Πρετόριους, ένας παρανοϊκός επιστήμονας, επιθυμεί να συνεχίσει τα φρικτά πειράματα του Δρ Φρανκενστάιν. Όταν εκείνος αρνείται να συνεργαστεί, ο Πρετόριους απαγάγει τη σύζυγό του και τον αναγκάζει να δημιουργήσει μια γυναίκα-σύντροφο για το τέρας.(themoviedb.org)


Σχόλιο: Το paranoiac είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατάει με την ενδιαφέρουσα πλοκή του η οποία ξεδιπλώνεται πολύ όμορφα και προσφέρει κάποιες καλές ανατροπές και όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο ανατριχιαστική! Ωστόσο υστερεί σε τρόμο και δράση και δεν βρήκα και τόσο ρεαλιστικές κάποιες συμπεριφορές!

Το bride of Frankenstein είναι sequel της κλασικής ιστορίας και ανταποκρίνεται πολύ καλά στις σκηνοθετικές απαιτήσεις του σεναρίου προσφέροντας εφευρετικά για την εποχή εφέ! Σίγουρα για έναν σημερινό θεατή θα υστερεί σε τρόμο, όμως η αξία της είναι πολύ υψηλή!

Το μεν paranoiac έχει μια πιο σύνθετη πλοκή με ανατροπές, όμως το bride of Frankenstein το βρήκα πιο δύσκολο να επιτευχθεί σκηνοθετικά για εκείνη την εποχή και γι’αυτό το προτιμώ! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου