Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

CLASSIC DUELS 188



 THIR13EN GHOSTS(2001):85%                          TROUBLE EVERY DAY(2001):15%


THIR13EN GHOSTS
STORY: Σε ένα άγνωστο σημείο, ο Cyrus και η Kalina, ανακάλυψαν τα σχεδιαγράμματα Αrcanum και ο Cyrus δημιουργεί το Basileus Machine με τη μορφή ενός αρχοντικού. Με μια ομάδα που περιλάμβανε και τον Dennis Rafkin, έναν κυνηγό φαντασμάτων, ο Cyrus καταλαμβάνει δώδεκα ψυχές και τις μεταφέρει στο υπόγειο του αρχοντικού, ώστε να ενεργοποιήσει τα δώδεκα από τα δεκατρία φαντάσματα στο "The Black Zodiac" μηχάνημα που σχεδιάστηκε από το διάβολο και τροφοδοτείται από τους νεκρούς. Ο Arthur και τα δύο παιδιά του, Kathy και Bobby, κληρονομούν την περιουσία και το σπίτι από τον θείο τους Cyrus όταν αυτός πεθαίνει και η οικογένεια μπαίνουν στο σπίτι όπου βρίσκονται ξαφνικά παγιδευμένοι. Με τη βοήθεια του Dennis και της Kalina, πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να βγούμε από εκεί ζωντανοί. Η Kalina προσπαθεί να πείσει τον Arthur να γίνει το δέκατο τρίτο φάντασμα το οποίο θα κλείσει το μηχάνημα. Θα δεχτεί ο Arthur να παίξει αυτόν τον ρόλο;

TROUBLE EVERY DAY
STORY: Ο Σέϊν και η Τζούν είναι νεόνυμφοι και βρίσκονται για ταξίδι του μέλιτος στο Παρίσι, αλλά δεν είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι. Ο Σέϊν, ψάχνει απεγνωσμένα ένα συνάδελφο του, τον γιατρό Λήο με τον οποίο εργάστηκαν με επικίνδυνα πειράματα πάνω στην ανθρώπινη λίμπιντο. Ο Σέϊν όμως διακατέχεται από μια αχόρταγη πείνα που δεν λέει να καταλαγιάσει. Καθώς ο Σέϊν ψάχνει τον Λήο, εκείνος παρακολουθεί την γυναίκα του που το έσκασε από τη φυλακή του σπιτιού της.Ο Σέϊν την βρίσκει πρώτος κουλουριασμένη πάνω από το πτώμα ενός νέου , λουσμένη στο αίμα. Μπερδεμένη η Τζούν προσπαθεί να καταλάβει την περίεργη συμπεριφορά του άντρα της. Ψάχνοντας όμως στο παρελθόν του ανακαλύπτει τα τρομακτικά στοιχεία που την κάνουν να τολμήσει να τον σταματήσει.(e-shop.gr)


Σχόλιο: Το thir13en ghosts είναι remake της ταινίας του 1960 και αποτελεί ένα πολύ διασκεδαστικό b-movie το οποίο διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιστορία! Σίγουρα θεωρώ πως θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερα στο κομμάτι του τρόμου μιας και δεν κάνει σημαντικές προσπάθειες να τρομάξει αλλά αντιθέτως γίνεται κάπως ανάλαφρο και campy αλλά κι έτσι καταφέρνει να ξεχωρίζει από τις άλλες ταινίες με φαντάσματα μέχρι και σήμερα!

Το trouble every day απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό που θα εκτιμήσει την υπνωτιστική του ατμόσφαιρα και την ποιητική διάθεση, το mainstream κοινό πιθανότατα να απογοητευτεί από τον αργό ρυθμό και από την έλλειψη ουσιαστικής πλοκής αν και θα απολαύσει δυο σοκαριστικά ρεαλιστικές κανιβαλικές σκηνές!

Απ’την μια έχουμε να κάνουμε με μια cult διασκεδαστική και πρωτότυπη ταινία τρόμου και απ’την άλλη με ένα art-house δράμα τρόμου, προσωπικά πέρασα σαφώς καλύτερα με το thir13en ghosts!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου