Σελίδες

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

CLASSIC DUELS 189



 AUTOPSY(1975):25%                                                      THE PACK(1977):75%


AUTOPSY 
STORY: Μια νεαρή παθολόγος που κάνει πρακτική άσκηση σε ένα νεκροτομείο προσπαθεί να διαχειριστεί ένα κύμα αυτοκτονιών! Μια γυναίκα που συνάντησε μόλις πριν λίγο καιρό αυτοκτονεί αλλά εκείνη υποπτεύεται πως κάποιος κοντινός της ίσως την δολοφόνησε!

THE PACK
STORY: Οι κάτοικοι ενός τουριστικού θέρετρου τρομοκρατούνται από μια αγέλη εγκαταλελειμμένων σκύλων οι οποίοι στρέφονται εναντίον των ανθρώπων σκοτώνοντας τους για φαγητό!

 Σχόλιο: Το autopsy είναι ένα συνηθισμένο giallo που προσφέρει καλές στιγμές αγωνίας αλλά και κάποιες καλές βίαιες σκηνές αυτοκτονιών και φόνων με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ διασκεδαστικό! Απ’την άλλη δεν διαθέτει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίσει και υπάρχουν στιγμές που προκαλεί άθελα του το γέλιο ωστόσο στο σύνολο με άφησε ικανοποιημένο και με έκανε να περάσω καλά!

Το the pack έχει να κάνει με μια δολοφονική αγέλη σκύλων, μια σεναριακή ιδέα που δεν την έχουμε δει πολλές φορές σε αυτό το είδος και η μόνη γνωστή ταινία με δολοφονικό σκύλο είναι το cujo που κυκλοφόρησε μετά από την συγκεκριμένη! Πρόκειται για ένα πολύ αγωνιώδες θρίλερ που σε έχει στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια και πετυχαίνει να κάνει τα σκυλιά να δείχνουν τρομακτικά με έναν ρεαλιστικό όμως τρόπο και χωρίς να τα αντιμετωπίζει ως τους πραγματικούς κακούς! Επίσης είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που περνάει!

Το autopsy λοιπόν ένα συνηθισμένο αλλά διασκεδαστικό giallo ενώ το the pack σε κερδίζει τόσο με το θέμα του που δεν το έχουμε δει αρκετά όσο και με την αγωνία που προσφέρει! Θεωρώ πως το the pack έχει κάτι πιο ξεχωριστό να δώσει και το βρήκα πιο αγωνιώδες αλλά και πιο σοβαρό σαν σενάριο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου