Σελίδες

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

CLASSIC DUELS 94


 


















   
PEEPING TOM(1960):65%                                         THE WHIP AND THE BODY(1963):35%


PEEPING TOM
STORY:Όταν ήταν μικρός, ο Μάικ Λιούις ήταν το πειραματόζωο του πατέρα του πάνω σε πειράματα για την επίδραση του φόβου στο νευρικό σύστημα. Τώρα έχει μεγαλώσει, είναι ορφανός κι εργάζεται σε φωτογραφείο. Η κύρια ασχολία του είναι να φωτογραφίζει νεαρές κοπέλες, αλλά το χόμπι του είναι να τις σκοτώνει με όπλο την ίδια την κάμερα.(cine.gr)

THE WHIP AND THE BODY
STORY:Ο σαδιστής γιος μιας οικογένειας ευγενών επιστρέφει στο πατρικό του για να αποκαταστήσει το όνομά του. Όμως δολοφονείται κατά τη διάρκεια της διαμονής, ενώ αμέσως μετά μυστήρια συμβάντα αρχίζουν στο σπίτι. Έχει επιστρέψει σαν φάντασμα για να εκδικηθεί τους δολοφόνους του ή όλα είναι παραισθήσεις της πρώην ερωμένης του που έχει εντωμεταξύ παντρευτεί τον μικρό αδελφό του;(b-movies.gr)
Σχόλιο:Το peeping tom είναι ένα θρίλερ σχετικά με έναν serial killer που θέλει να βιντεοσκοπεί τα θύματα του και είναι μια ταινία που ξεκάθαρα έχει εμπνεύσει μεταγενέστερες ταινίες του είδους και επίσης έθεσε τα θεμέλια για το υποείδος των slasher αλλά και των found-footage ταινιών! Μπορεί σεναριακά να μην κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις, έχει ενδιαφέρον όμως το πώς αναπτύσσει τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή-δολοφόνου! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας, έχει πετυχημένη μουσική επένδυση και προσφέρει κάποιες πολύ καλές σκηνές έντονου σασπένς και το μόνο που μπορώ να πω πως μου έλειψε είναι το gore! Τις ερμηνείες τις βρήκα επίσης σε εξαιρετικό επίπεδο!

Το the whip and the body είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που σε κερδίζει με την ανατριχιαστική του ατμόσφαιρα και την διαστροφή της ιστορίας του! Η αλήθεια είναι πως τα σημάδια του χρόνου είναι φανερά και επίσης βρήκα αρκετά αργό τον ρυθμό ωστόσο κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι τέλους χάρη στο μυστήριο του, είναι τολμηρή για την εποχή της και βρήκα πολύ καλό το φινάλε!

Και οι δυο ταινίες είναι πολύ καλές, όμως ξεχωρίζω το peeping tom μιας και είναι πιο καινοτόμο για την εποχή και έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου