Σελίδες

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

CLASSIC DUELS 90

                                                   

DISTURBING BEHAVIOR(1998):5%                                                     CUBE(1997):95%


DISTURBING BEHAVIOR
STORY:Ο νεαρός Άλεν Κλαρκ μετακομίζει με την οικογένεια του από το Σικάγο στο ήρεμο Κρέιντλ Μπέι. Πηγαίνοντας στο τοπικό σχολείο, θα επιλέξει τρεις φίλους: έναν αλμπίνο, έναν με μανία στις θεωρίες συνομωσίας και μια κοπέλα που γρήγορα θα γίνει το ερωτικό του ενδιαφέρον. Στο σχολείο, όμως, συμβαίνουν περίεργα γεγονότα που περιστρέφονται γύρω από μια αδελφότητα. Η αδελφότητα αυτή προβάλει την τέλεια εικόνα, αλλά η παρέα θα διερευνήσει το σκοτεινό μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτήν.(cine.gr)

CUBE
STORY:Έξι άγνωστοι βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν λαβύρινθο κυβικών δωματίων, αρκετά από τα οποία φιλοξενούν φονικές παγίδες. Αγνοώντας πώς βρέθηκαν εκεί, πρέπει να βρουν ένα τρόπο να βγουν έξω.(cine.gr)
Σχόλιο:Το disturbing behavior είναι ένα cheesy αλλά χαβαλεδιάρικο εφηβικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που βλέπεται πολύ ευχάριστα! Αποτελεί remake του The Stepford children του 1987 και η ιστορία θυμίζει κι άλλες ταινίες εκείνης της δεκαετίας οπότε δεν θα την έλεγα πρωτότυπη ωστόσο κρατάει το ενδιαφέρον! Επίσης μου άρεσε το cast! Στα αρνητικά θα έβαζα το γεγονός ότι δεν τα καταφέρνει και ιδιαίτερα να σε κάνει να την πάρεις στα σοβαρά και δεν προσφέρει δυνατές συγκινήσεις!

Το cube είναι απ’τις αγαπημένες μου ταινίες καθώς λατρεύω το concept με τα δωμάτια με τις παγίδες (που πλέον έχει εμπνεύσει ταινίες όπως saw, escape room κτλ)! Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον και έξυπνο σενάριο που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο τόσο χάρη στις ευφάνταστες παγίδες όσο και χάρη στο μυστήριο σχετικά με το γιατί βρίσκονται οι άγνωστοι στον κύβο, σε τι αποσκοπεί και πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν! Επίσης υπάρχουν κάποιες πολύ καλές gore!

Παρότι και οι δυο ταινίες είναι καλές και διασκεδαστικές, το cube δεν μπορεί να συγκριθεί μιας και είναι εξίσου πρωτότυπο, πολύπλοκο και ευφάνταστο για τους φαν του τρόμου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου