Σελίδες

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

CLASSIC DUELS 93

                                       


THE ABOMINABLE DR.PHIBES(1971):65%                                   MORGIANA(1972):35%


THE ABOMINABLE DR.PHIBES
STORY:Γιατροί δολοφονούνται με τις πιο περίεργες μεθόδους, οι οποίες εκπροσωπούν τις εννιά πληγές της Βίβλου. Οι φόνοι προέρχονται από έναν μουσικό εκκλησιαστικού οργάνου, τον Δόκτορα Φάιμπς, και τον μουγκό βοηθό του. Ένας ντέντεκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός γιατρού που εγχείρησε τη σύζυγο του Δρ Φάιμπς.(cine.gr)

MORGIANA
STORY:Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες αδελφές διάγουν μια άνετη ζωή, χάρη στην περιουσία του πατέρα τους. Η κοκκινομάλλα Klára είναι ελκυστική, δημοφιλής και καλόκαρδη, σχεδόν αφελής. Η μελαχρινή Viktoria αντιθέτως, άχαρη, κυνική και κακοπροαίρετη, έχει για μοναδική συντροφιά τη γάτα της, Morgiana. Ζηλεύει την Klára κι όταν αυτή συνάπτει δεσμό μ' έναν αξιωματικό, αποφασίζει να τη δηλητηριάσει...(themoviebd.org)
Σχόλιο:Το the abominable dr.Phibes είναι μια κωμωδία τρόμου σχετικά με έναν άντρα που αναζητάει εκδίκηση για την νεκρή γυναίκα του! Το χιούμορ που υπάρχει στην ταινία είναι διακριτικό και δεν την γελοιοποιεί ενώ η πλοκή κρατάει στο μεγαλύτερο μέρος έναν σοβαρό τόνο που βοηθάει στην ύπαρξη σασπένς και τρόμου και καταφέρνει να σε αγγίξει με τον καταραμένο έρωτα του πρωταγωνιστή! Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή και κάνει την ταινία να βλέπεται ανετότατα και σήμερα ενώ προσφέρει και εφευρετικούς φόνους και επίσης βρήκα εξαιρετική την θεατρική ερμηνεία του Vincent Price! Το μόνο που ίσως θα ήθελα είναι έναν λίγο πιο γρήγορο ρυθμό!

Το morgiana είναι ένα θρίλερ (με διακριτικά χιουμοριστικά στοιχεία) σχετικά με μια ζηλόφθονη γυναίκα που προσπαθεί να δολοφονήσει την αδερφή της! Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική ταινία που διαθέτει μια αργή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή και το ατού της είναι η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας που δίνει ρεσιτάλ στον διπλό ρόλο! Γενικά η πλοκή με κράτησε ωστόσο από ένα σημείο και μετά υπάρχουν κάποιες μικρές κοιλιές και η κορύφωση δεν ήταν όσο δυνατή θα ήθελα!

Και οι δυο ταινίες είναι πολύ καλές ωστόσο περισσότερο προτιμώ το the abominable dr.phibes μιας και είναι πιο διασκεδαστικό και προσεγγίζει περισσότερο το είδος του τρόμου!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου