Σελίδες

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

CLASSIC DUELS 86

                                




















FIRESTARTER(1984):80%                                                                  ANTROPOPHAGUS(1980):20%


FIRESTARTER
STORY:O Άντριου και η Βίκι ΜακΓκι γνωρίζονται και γίνονται ζευγάρι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως πειραματόζωα, ενόσω είναι ακόμη φοιτητές. Το πείραμα στο οποίο υποβάλλονται καλύπτεται από μυστήριο και φαίνεται να έχει σχέση με τις ψυχικές δυνατότητες. Μετά από χρόνια, όταν ο Άντριου και η Βίκι παντρεύονται κι αποκτούν μια κόρη, την Τσάρλι, ανακαλύπτουν ότι το παιδί τους έχει την ικανότητα να βάζει φωτιές μόνο και μόνο με τη σκέψη της. Φυσικά, η κυβέρνηση εκδηλώνει τεράστιο ενδιαφέρον για την Τσάρλι, ενώ στελέχη μιας μυστικής υπηρεσίας με τον τίτλο «Το Εργαστήριο» θέλουν να τη βάλουν σε καραντίνα και να τη μελετήσουν. Η τροπή που παίρνουν τα πράγματα, όμως, θέτει την κατάσταση εκτός ελέγχου και η μικρή Τσάρλι συχνά δεν μπορεί να ελέγξει τις δυνάμεις της, ξετυλίγοντας την πλεκτάνη που έχει στηθεί από σκοτεινά κέντρα.(cine.gr)

ANTROPOPHAGUS
STORY:Μια παρέα ανθρώπων πηγαίνουν σε ένα Ελληνικό νησί, το οποίο και βρίσκουν εγκαταλελειμμένο και μαθαίνουν ότι γι αυτό ευθύνεται ένας μυστηριώδης ανθρωποφάγος φονιάς που έχει ξεκληρίσει τους κατοίκους του νησιού.(b-movies.gr)
Σχόλιο:Το firestarter είναι περισσότερο ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας παρά μια ταινία τρόμου και διαθέτει ένα ενδιαφέρον σενάριο που συνεχίζει να εμπνέει ταινίες με υπερδυνάμεις μέχρι και σήμερα! Υπάρχουν κάποιες σεναριακές τρύπες και επίσης ο ρυθμός είναι αργός και υπάρχουν κάποιες μονότονες στιγμές ωστόσο η πλοκή κράτησε το ενδιαφέρον μου, μου άρεσαν πολύ τα εφέ καθώς επίσης και η εξαιρετική ερμηνεία της μικρής τότε Drew Barrymore!

Το antropophagus είναι ένα gory slasher που διαθέτει έναν τρομακτικό ‘κακό’, κάποιες ατμοσφαιρικές σκηνές αλλά και κάποιες άκρως σκληρές σκηνές και επίσης στα συν είναι και κάποια πλάνα από την Αθήνα! Δυστυχώς όμως η πλοκή είναι ιδιαίτερα απλοική, έχει χαζούς χαρακτήρες που δείχνουν να νοιάζονται περισσότερο για τους ξένους παρά για τους φίλους τους, υπάρχουν στιγμές που άθελα τους προκαλούν γέλιο και έχει κακές ερμηνείες !

Παρότι το antropophagus είναι πιο κοντά στο είδος του τρόμου, καλύτερο τόσο σαν σενάριο όσο και γενικότερα σαν παραγωγή είναι σαφώς το firestarter!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου