Σελίδες

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

CLASSIC DUELS 85


STRIP NUDE FOR YOUR KILLER(1975):5%                                 STRAW DOGS(1971):95%


STRIP NUDE FOR YOUR KILLER

STORY:Όταν μια νεαρή κοπέλα, μοντέλο μόδας, πεθαίνει κατά τη διάρκεια μιας άμβλωσης, μια σειρά δολοφονιών αρχίζει, με πρώτο θύμα τον γιατρό της. Τα επόμενα θύματα συνδέονται με το πρακτορείο μοντέλων «Albatross» που εργαζόταν η κοπέλα, το οποίο διευθύνει μια σκληρή και ζηλότυπη, αμφίφυλη γυναίκα, η Gisella, που είναι παντρεμένη με έναν άξεστο και σεξομανή άντρα. Ύποπτος είναι ο Carlo, ένας playboy, φωτογράφος στο επάγγελμα, που σαν χαρακτήρας είναι θερμόαιμος και αρνείται να μοιραστεί τις πληροφορίες του με την Αστυνομία. Γίνεται εραστής της Magda (Edwige Fenech), μιας ελκυστικής φωτογράφου του πρακτορείου, που βρίσκεται κι αυτή σε κίνδυνο. Ο δολοφόνος φορά μαύρη στολή και κράνος μοτοσικλέτας. Άραγε θα ανακαλύψει κανείς την ταυτότητα του δολοφόνου πριν πεθάνουν όλα τα μέλη του πρακτορείου;

STRAW DOGS

STORY:Ο David Summer είναι ένας πασιφιστής μαθηματικός που αποσύρεται με τη γυναίκα του Amy στο πατρικό της τελευταίας σε μια ήσυχη πόλη για να αφοσιωθεί στο έργο του. Μέσα στις διαφωνίες του ζευγαριού δημιουργείται ένταση ανάμεσα στη γυναίκα και στους αρσενικούς κατοίκους του χωριού, μεταξύ των οποίων και ο εφηβικός έρωτας της Amy. Τελικά η κατάσταση χειροτερεύει, όταν μια ομάδα αντρών που τους επισκευάζουν το σπίτι, θα βιάσουν την Amy με άγριο τρόπο. Ο David θα πάρει την εκδίκησή του σκοτώνοντας τους.(thecinema.gr)

Σχόλιο:Το strip nude for your killer είναι ένα συνηθισμένο giallo το οποίο όμως δεν παίρνει τον εαυτό του ιδιαίτερα στα σοβαρά! Υπάρχουν μεν κι εδώ οι φόνοι (αν και δυστυχώς η βία που βλέπουμε on camera είναι πολύ λίγη) και το μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του δολοφόνου, όμως η βαρύτητα δίνεται περισσότερο στο γυμνό και σε κάποιες υπερβολικά αστείες (ηθελημένα και μη) σκηνές που μπορούν να σε κάνουν να ξεκαρδιστείς! Δεν μπορώ να πω πως με έκανε να βαρεθώ αλλά σίγουρα δεν προτείνεται για όποιον ψάχνει ένα σοβαρό θρίλερ!

Το straw dogs είναι ένα home-invasion θρίλερ που αποτελείται από ένα αργό πρώτο μέρος το οποίο όμως βοηθάει στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και στο να γίνει με πειστικό και ρεαλιστικό τρόπο η μετατροπή του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή και από ένα πολύ δυνατό τελευταίο μέρος το οποίο έχει ασταμάτητο σασπένς και σε κρατάει καθηλωμένο! Γενικά πετυχαίνει απόλυτα να σε βάλει με το μέρος των καλών και να σε κάνει να μισήσεις τους κακούς και επίσης έχει την τύχη να έχει εξαιρετικές ερμηνείες, με την ερμηνεία του Hoffman να ξεχωρίζει!

Από τις δυο ταινίες λοιπόν σαφώς περισσότερο προτιμώ το straw dogs μιας και είναι μια πολύ πιο προσεγμένη παραγωγή και έχει ένα πιο σοβαρό και αποτελεσματικό σενάριο!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου