Σελίδες

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

CLASSIC DUELS 84


THE NEST(1988):49%                                                THE LAIR OF THE WHITE WORM(1988):51%


THE NEST

STORY:Ο σερίφης μιας μικρής πόλης σε ένα νησί που ονομάζεται North Port έχει ένα πρόβλημα με κατσαρίδες στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον τοπικό εξολοθρευτή (που παίζεται από τον Stephen Davies), αποδεικνύεται ό,τι ολόκληρη η πόλη πρέπει να έχει περίπου το ίδιο μεγάλο πρόβλημα. Μέχρι που κατοικίδια ζώα, και άνθρωποι, αρχίζουν να εξαφανίζονται...

THE LAIR OF THE WHITE WORM

STORY:Όταν ένας αρχαιολόγος βρίσκει έναν παράξενο σκελετό σε μια ξένη γη, οι κάτοικοι μιας κοντινής πόλης αρχίζουν να εξαφανίζονται και αυτό οδηγεί σε ακόμα περισσότερα ανεξήγητα περιστατικά!

Σχόλιο:Το the nest είναι ένα χαβαλεδιάρικο b-movie που δεν σε κάνει να το πάρεις ιδιαίτερα στα σοβαρά αλλά βλέπεται πολύ ευχάριστα! Όποιος φοβάται τις κατσαρίδες σίγουρα θα ανατριχιάσει με την ταινία αν και δεν θεωρώ ότι πετυχαίνει να εμπνεύσει φόβο σε αυτούς που δεν τον έχουν ήδη καθώς έχει έντονο το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας και της υπερβολής! Μου άρεσε η ιδέα όπως επίσης μου άρεσαν τα εφέ και οι gore σκηνές ωστόσο είναι μια αρκετά cheesy ταινία με χαζούς διαλόγους!

Το the lair of the white worm έχει μια ενδιαφέρουσα ιδέα σχετικά με τους ανθρώπους-φίδια που το κάνει να ξεχωρίζει παρότι σε στιγμές θυμίζει τον μύθο του κόμη δράκουλα αλλά στην θηλυκή του εκδοχή! Έχει αργό ρυθμό και κάποιες φλύαρες στιγμές και επίσης το χιούμορ δεν το βρήκα ιδιαίτερα πετυχημένο ωστόσο η πλοκή κρατάει το ενδιαφέρον, έχει ένα καλοσχεδιασμένο πλάσμα, κάποιες τολμηρά διαστροφικές σκηνές και τα τελευταία λεπτά είναι πολύ καλά!

Αν και το the nest είναι πιο γρήγορο και χαβαλεδιάρικο, προτιμώ ελαφρώς περισσότερο το the lair of the white worm μιας και έχει μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου