Σελίδες

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

CLASSIC DUELS 82





















WILLARD(1971):5%                                                                      THE OMEN(1976):95%


WILLARD
STORY:Ο αντικοινωνικός Γουίλαρντ γίνεται συχνά περίγελως από τους συνάδελφους του και είναι πλέον ο τελευταίος κρίκος της δουλειά που ίδρυσε ο ίδιος του ο πατέρας, που έχει αποβιώσει. Οι μόνοι του φίλοι είναι δύο ποντίκια, που τα ονομάζει Μπεν και Σόκρατες, ενώ στο σπίτι του αρχίζουν και συρρέουν ολοένα και περισσότερα. Όταν ένα από τα ποντίκια σκοτώνεται στη δουλειά του, Ο Γουίλαρντ μετατρέπεται σε έναν ψυχοπαθή τιμωρό όλων όσων τον καταπιέζουν, με όπλα του τους αρουραίους.(cine.gr)

THE OMEN
STORY:Ένα χαριτωμένο παιδάκι, γιος αμερικάνου πρεσβευτή στο Λονδίνο, βάζει σε μπελάδες τους φυσικούς νόμους, τους εξορκιστές και τους γονείς τους.(athinorama.gr)

Σχόλιο:Το Willard είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό θρίλερ παρά μια ταινία τρόμου και εστιάζει στη περίεργη σχέση που αναπτύσσει ένας καταπιεσμένος νέος με τα ποντίκια! Έχει ενδιαφέρον μεν και σε κάνει να θες να δεις που θα οδηγήσει αυτή η σχέση και επίσης βρήκα πολύ καλές τις ερμηνείας αλλά απ’την άλλη υπάρχει ένας υπερβολικά αργός ρυθμός και μηδαμινά στοιχεία τρόμου για να σταθούν ικανά να ευχαριστήσουν έναν horror fan!
Το the omen είναι από τις κλασικότερες και πιο τρομακτικές ταινίες με διαβολικά παιδιά η οποία ενέπνευσε αμέτρητες άλλες αυτού του είδους! Έχει καλογραμμένη πλοκή, ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, πολύ καλή μουσική επένδυση καθώς και κάποιους σοκαριστικούς φόνους και γενικότερα την βρήκα απολαυστική σε όλα τα επίπεδα!
Σαφώς καλύτερη ταινία είναι το the omen τόσο από άποψη σεναρίου όσο και για το ότι προσεγγίζει πολύ περισσότερο το είδος του τρόμου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου